Apa Desain Responsif? (Video panjelasan lan Infographic)

desain web responsif

Sampeyan njupuk dasawarsa kanggo desain web responsif (RWD) wiwit main main wiwit saiki Cameron Adams pisanan ngenalake konsep Gagasan kasebut kepinteran - napa kita ora bisa ngrancang situs sing adaptasi karo tampilan pasar piranti sing dideleng?

Apa Desain Responsif?

Desain web responsif (RWD) minangka pendekatan desain web sing ditujokake kanggo ngrancang situs kanggo nyedhiyakake pengalaman ndeleng sing optimal - gampang maca lan navigasi kanthi minimal ukuran, panning, lan scrolling - liwat macem-macem piranti (saka ponsel menyang komputer desktop ngawasi). Situs sing dirancang karo RWD ngatur tata letak menyang lingkungan tontonan kanthi nggunakake cairan, kisi adhedhasar proporsi, gambar fleksibel, lan pitakon media CSS3, minangka tambahan saka aturan @media.

Wikipedia

Kanthi tembung liyane, elemen kaya gambar bisa diatur uga tata letak elemen kasebut. Mangkene video sing nerangake desain responsif apa sebabe perusahaan sampeyan kudu ngimplementasikake. Bubar gawe anyar ing DK New Media situs supaya responsif lan saiki digunakake Martech Zone kanggo nindakake padha!

Metodologi nggawe situs sing responsif rada angel amarga sampeyan kudu duwe hierarki gaya sampeyan sing diatur adhedhasar ukuran viewport.

Browser ngerti dhewe babagan ukurane, mula mbukak lembar gaya saka ndhuwur nganti ngisor, takon gaya sing ditrapake kanggo ukuran layar. Iki ora ateges sampeyan kudu desain gaya beda kanggo saben layar ukuran, sampeyan mung kudu nggeser elemen sing dibutuhake.

Operasi karo mentalitas pisanan seluler minangka standar awal saiki. Merek paling apik ing kelas ora mung mikir manawa situs kasebut ramah seluler nanging uga pengalaman pelanggan sing lengkap.

Lucinda Duncalfe, CEO Monetate

Mangkene infographic saka Monetate sing nggambarake bathi potensial kanggo nggawe desain responsif kanggo macem-macem piranti:

Infographic Desain Web Responsif

Yen sampeyan pengin ndeleng situs sing responsif lagi tumindak, arahake Google Chrome browser (Aku yakin Firefox duwe fitur sing padha) DK New Media. Saiki pilih Deleng> Pangembang> Piranti Pangembang saka menu. Iki bakal mbukak akeh alat ing sisih ngisor browser. Klik ing lambang seluler cilik ing sisih kiwa kiwa saka menu menu Alat Pangembang.

tes-responsif-krom

Sampeyan bisa nggunakake opsi pandhu arah ing ndhuwur kanggo ngganti tampilan saka malang dadi potret, utawa uga milih ukuran viewport sing wis diprogram sadurunge. Sampeyan bisa uga kudu ngemot maneh kaca kasebut, nanging alat sing paling keren ing jagad iki kanggo verifikasi setelan responsif lan njamin situs sampeyan katon apik ing kabeh piranti!

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Matur suwun akeh Douglas kanggo artikel sing dijelasake kanthi apik iki. Aku kudu setuju karo iki, sanajan ing sisih konten. Kanggo umume situs sing nggawe tata responsif ora cukup. Kita butuh konten sing responsif. Nanging kanggo situs web sing luwih dhasar, kita bakal nggunakake artikel sing wis dhokumentasi babagan cara ngatasi iki!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.