Big Data Nggawe Pemasaran dadi Real-Time

Marketing

Pemasar mesthi ngupayakake nggayuh para pelanggan ing wektu sing tepat - lan aja nganti sadurunge saingan. Kanthi ana Internet lan real-time Analytics, pigura wektu sing relevan karo pelanggan saya sithik. Big Data saiki nggawe pemasaran luwih cepet, responsif, lan luwih pribadi tinimbang sadurunge. Jumlah akeh informasi lan daya komputasi saka cloud, sing saya kasedhiya lan terjangkau, tegese sanajan bisnis cilik bisa nanggapi pasar kanthi wektu nyata, ngerti kekarepan lan kabutuhane (bisa uga sadurunge), lan prédhiksi lan antisipasi pangowahan.

Apa sing diarani Marketing Real-Time?

Pemasaran wektu nyata yaiku bisa nggayuh pelanggan ing wektu sing dibutuhake utawa bakal nanggapi pesen sampeyan. Iki uga tegese sampeyan bisa ngobrol karo para pelanggan nalika ana wayahe. Pemasaran tradisional wis dijadwalake adhedhasar praktik paling apik, musiman utawa jadwal merek. Pemasaran wektu nyata dijadwal kanthi logis adhedhasar tumindak, persona lan lokasi panampa target. Sampeyan uga asring dipersonalisasi.

Sajrone Super Bowl 2013, nalika listrik mati, Oreo ngetokake pariwara sawetara menit kanthi ujar "Sampeyan isih bisa tetep peteng."

Oreo Cookie Nyata-Nyata

Iku mung salah sawijining conto sing nyenengake. Kanthi luwih kuat, Target bisa nggunakake kabiasaan tuku kanggo ndeteksi perubahan urip lan nawakake diskon produk sing relevan kanggo para pelanggan, sanajan dadi medeni banget (deleng artikel babagan Target ngerti nalika pelanggan lagi ngandut). Uga, pengecer online, kayata Amazon, wis sinau antisipasi nalika sampeyan bakal entuk produk sing bisa habis sing nyebabake tawaran pangeling.

Gelar sing luwih cilik, perusahaan pemanas lan pendinginan sing bisa nggunakake data sejarah lan cuaca kepungkur kanggo prédhiksi panjaluk bisa ngatasi volume luwih akeh tinimbang perusahaan sing mung ngenteni telpon muni, amarga bakal nyiyapake sumber daya luwih cepet. Restoran bisa nggunakake pola tuku kanggo prédhiksi jinis panganan sing disenengi pelanggan ing macem-macem taun. Pancen ora ana bisnis sing ora bisa entuk bathi nggunakake data kanggo prédhiksi, antisipasi, lan pasar marang para pelanggan kanthi nyata.

Lomba Kanggo Siji

Pemasaran biasane babagan demografi lan stereotipe sing wiyar. Ana akeh wong ing jagad iki, perusahaan ora rumangsa bisa nggayuh wong ing level individu. Umume, masarakat wis paham lan sabar karo mentalitas "pasar massal" iki. Nanging, nalika Big Data terus berkembang, masarakat wiwit ngarep bakal dianggep individu.

Kayane kontra-intuitif, "Kepiye data LEBIH bisa nggawe individu tampil?" Kasunyatane, iki sing nggawe Big Data dadi kuat. Tren, kebiasaan, preferensi, lan prilaku individu luwih gampang diidentifikasi lan dingerteni yen sampeyan duwe data sing luwih akeh. Kanthi data kurang, kita kabeh bakal nemtokake rata-rata. Kanthi luwih akeh data, kita bisa miwiti keunikan para pelanggan individu.

Ing pasar sing kompetitif, bisnis sing bisa sesambungan karo pelanggan ing level siji-siji sing luwih cocog bakal menang saka wong-wong sing ora bisa ngerteni luwih saka "rata-rata pelanggan." Kita ana ing balapan kanggo siji.

Ebook GRATIS "Pemasaran kanthi Kacepetan Bisnis"

Kanggo sinau luwih lengkap babagan cara Big Data ngganti pemasaran, lan deleng studi kasus babagan cara pengecer, produsen, lan perusahaan kesehatan nggunakake data kasebut kanggo nguatake pemasaran kanthi nyata, langsung menyang Perscio lan unduh whitepaper gratis.

Download Marketing kanthi Kacepetan Bisnis

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.