Pemasaran lan Pariwara jarak: Teknologi lan Taktik

Apa sing diarani Marketing Proximity?

Sanalika mlaku menyang rantai Kroger (supermarket) lokal, aku ndeleng telpon lan app menehi tandha yen aku bisa mbukak barcode Tabungan Krogerku kanggo mriksa utawa aku bisa mbukak aplikasi kanggo nggoleki lan golek item ing lorong. Nalika ngunjungi toko Verizon, aplikasi bakal menehi tandha babagan tautan kanggo mriksa sadurunge mlebu mobil.

Iki minangka conto apik kanggo nambah pengalaman pangguna adhedhasar hiperlokal pemicu. Industri iki dikenal minangka Pemasaran jarak.

Iki dudu industri cilik, samesthine bakal tuwuh dadi $ 52.46 milyar USD ing taun 2022 MarketsandMarkets.

Apa sing diarani Marketing Proximity?

Pemasaran jarak yaiku sistem sing nggunakake teknologi lokasi kanggo komunikasi langsung karo pelanggan liwat piranti portebel. Pemasaran jarak bisa nyakup penawaran pariwara, pesen pemasaran, dhukungan pelanggan, lan jadwal, utawa macem-macem strategi keterlibatan liyane antarane pangguna telpon seluler lan lokasi sing adoh banget.

Panggunaan pemasaran jarak kalebu distribusi media ing konser, informasi, game, lan aplikasi sosial, check-in eceran, gateway pembayaran, lan pariwara lokal.

Pemasaran jarak ora dadi siji teknologi, nanging sejatine bisa dileksanakake kanthi nggunakake macem-macem cara. Lan ora diwatesi mung kanggo panggunaan smartphone. Laptop modern sing diaktifake GPS uga bisa ditargetake liwat sawetara teknologi jarak.

  • NFC - Lokasi telpon bisa uga ditemtokake dening komunikasi cedhak (NFC) aktif ing telpon sing nyambung menyang chip RFID ing produk utawa media. NFC minangka teknologi sing disebarake kanggo Apple Pay lan teknologi pembayaran liyane nanging ora kudu diwatesi mung kanggo pembayaran. Misale, museum lan monumen, bisa nginstal piranti NFC kanggo menehi informasi tur. Outlet ritel bisa masang NFC ing rak kanggo informasi produk. Ana ton kesempatan pemasaran nganggo teknologi NFC.
  • Geofencing - Nalika sampeyan pindhah karo telpon, sambungan seluler sampeyan diatur ing antarane menara. Sistem pemasaran pesen teks bisa nggunakake lokasi sampeyan kanggo push pesen teks menyang piranti sing ana ing wilayah tartamtu. Iki dikenal minangka Geofencing SMS. Iki dudu teknologi sing tepat, nanging bisa migunani kanggo njamin pesen sampeyan mung dikirim menyang target target sing dibutuhake nalika sampeyan pengin.
  • Bluetooth - Lokasi ritel bisa digunakake beacon sing bisa nyambung menyang smartphone sampeyan. Biasane ana aplikasi seluler sing ngidini teknologi lan ijin dijaluk. Sampeyan bisa meksa konten liwat Bluetooth, nglayani situs web lokal saka WiFi, nggunakake beacon minangka jalur akses Internet, tumindak minangka portal Captive, nawakake layanan interaktif, lan operate tanpa sambungan Internet.
  • RFID - Ana macem-macem teknologi sing nggunakake gelombang radio kanggo ngenali obyek utawa wong. RFID bisa digunakake kanthi nyimpen nomer serial ing piranti sing ngidentifikasi barang utawa wong. Informasi iki ditempelake ing microchip sing dipasang ing antena. Iki diarani tag RFID. Chip ngirim informasi ID menyang sing maca.
  • ID jarak - Iki minangka kertu jarak utawa kertu identitas ID. Kertu kasebut nggunakake antena semat kanggo komunikasi karo panrima jarak adoh sajrone sawetara inci. Kertu jarak yaiku piranti sing bisa diwaca mung lan biasane digunakake minangka kertu keamanan kanggo akses lawang. Kertu kasebut bisa ngemot informasi winates.

Perusahaan sing pengin nggawe platform kasebut nggunakake aplikasi seluler sing ana gandhengane, kanthi ijin, menyang lokasi geografis piranti seluler kasebut. Nalika aplikasi seluler mlebu ing lokasi geografis tartamtu, mula teknologi Bluetooth utawa NFC bisa nemtokake dununge sing bisa dipicu pesen.

Pemasaran jarak ora mesthi mbutuhake aplikasi sing larang lan Teknologi Geosentris

Yen sampeyan pengin nggunakake marketing proximity tanpa kabeh teknologi… sampeyan bisa!

  • Kode QR - Sampeyan bisa nampilake tondo umum ing lokasi tartamtu kanthi kode QR. Nalika pengunjung nggunakake telpon kanggo mindhai kode QR, sampeyan ngerti persis ing dununge, bisa ngirim pesen pemasaran sing relevan, lan mirsani polahe.
  • Wifi Hotspot - Sampeyan bisa nawakake hotspot wifi gratis. Yen sampeyan wis mlebu sambungan maskapai utawa malah Starbucks, sampeyan wis nyekseni konten pemasaran dinamis sing langsung dikirim menyang pangguna liwat browser web.
  • Deteksi Browser Seluler - Gabungake geolokasi ing situs web perusahaan kanggo ndeteksi wong sing nggunakake Browser Seluler ing lokasi sampeyan. Sampeyan banjur bisa micu nyembul utawa nggunakake konten dinamis kanggo target individu kasebut - ana ing Wifi utawa ora. Siji-sijine kekurangane yaiku pangguna sing bakal dijaluk idin dhisik.

Pinjaman Pilihan wis ngembangake infographic iki minangka ringkesan Marketing Proximity kanggo perusahaan cilik lan menengah (UKM):

Apa sing diarani Marketing Proximity

3 Komentar

  1. 1

    Solusi pemasaran adhedhasar jarak, bisa nyedhiyakake pelanggan kanthi pengalaman blanja sing khusus lan khusus

  2. 2

    Blog sing apik matur nuwun amarga wis milih macem-macem pilihan. Aku kepengin weruh kepiye carane dheweke bisa main ing ruang iki. Apa sampeyan ngerti ing endi aku bisa nemokake dhaptar manfucatur teknologi Pemasaran Kedekatan paling dhuwur? Aku khusus golek teknologi Bluetooth.

  3. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.