Apa Omni-Channel? Kepiye Pengaruh Eceran ing Musim Liburan iki?

eceran omnichannel

Nenem taun kepungkur, tantangan pemasaran online paling gedhe yaiku kemampuan nggabungake, nyelarasake, lan banjur ngontrol olahpesen ing saben saluran. Nalika saluran anyar muncul lan nambah popularitas, para pemasar nambah akeh batch lan luwih akeh jeblugan kanggo jadwal produksi. Asil (sing isih umum), ana akeh tumpukan pariwara lan pesen penjualan sing nyebabake saben tenggorokan prospek. Reaksi mundur terus - karo konsumen sing ora gelem langganan lan ndhelikake saka perusahaan sing sadurunge seneng bisnis.

Sayange, asale istilah kasebut Omni tegese kabeh… lan semono uga para pemasar asring nambani saluran kasebut. Muga-muga kita bakal menehi istilah sing luwih apik, kayata pemasaran saluran sing terkoordinasi utawa progresif. Otomatisasi liwat saluran asring ngatasi sawetara koordinasi iki, nanging uga ora ngoptimalake komunikasi kasebut.

Apa Omni-Channel?

Omnichannel, sing uga dieja-omni-channel, nuduhake saben pengalaman sing ana gandhengane karo pelanggan sing diwenehake. Sajrone pemasaran, omni-saluran nuduhake pengalaman pemasaran gabungan ing medium (aka saluran). Ora dadi pelanggan sing dibom ing media, pengalaman kasebut dipersonalisasi lan imbang ing endi sing dikarepake tangan. Dadi, iklan televisi bisa nggawa wong menyang URL ing situs sing pelanggan bisa melu topik kasebut, utawa bisa uga ndhaptar tandha seluler utawa email sing nggawe keterlibatan. Pengalaman kasebut kudu rapi lan progresif, tinimbang bola-bali lan ngganggu.

Pengecer utawa pengalaman blanja Omnichannel nuduhake interaksi nyata ing antarane toko lan piranti digital, informasi pelanggan sing dituduhake antarane prilaku lan interaksi online lan pengecer lokal, lan - mesthine - reregan, pangiriman, lan akurasi saham ing antarane antarmuka toko lan digital. Yen kabeh bisa digunakake kanthi lancar, bisa nyebabake pengalaman blanja sing luwih gedhe. Sing nyebabake adol luwih gedhe lan adol luwih akeh ing mbesuk saben pelanggan. Kasunyatane, pembeli omnichannel duwe 30% regane umure luwih dhuwur tinimbang sing blanja mung nggunakake siji saluran.

Amarga para pembeli dadi luwih akeh saluran-agnostik, lan luwih akeh babagan lelungan pelanggan, para pengecer sing ngrampungake lan nuntut panjaluk dheweke bakal ngerteni paling gedhe ing musim blanja liburan iki. Iki ora maneh babagan bata lan mortir vs. e-commerce. Pengecer sing sukses saiki ngerti yen kudu nggawe lelungan pelanggan dadi pengalaman sing lancar ing kabeh saluran lan kabeh piranti supaya konsumen ora rumangsa kudu milih. Stuart Lazarus, VP Sales kanggo Amerika Utara, Signal

Infographic iki kalebu akeh statistik pihak katelu lan pihak katelu babagan apa sing dikarepake para pembeli omnichannel lan kepiye saluran digital pengaruhe ing tuku ing toko. Iki kalebu statistik saka merek kayata Amazon, Michael Kors, lan Warby Parker kanggo nuduhake kepiye supaya bisa nglawan kompetisi, lan nggoleki tantangan utama sing dideleng para pengecer saiki. Sawetara sorot:

  • 64% pembeli online nyebutake kacepetan pengiriman minangka keputusan tuku sing penting
  • 90% pembeli ing toko wis ngunjungi situs web banjur bakal tuku online kaloro utawa katelu kanthi online
  • Mung 36% pelanggan sing bakal ngunjungi toko yen ora kasedhiya informasi inventaris kanthi online

Eceran lan Perdagangan Omni-Channel

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.