Apa Desain Neuro?

otak kreatif

Desain Neuro minangka lapangan anyar lan saya akeh sing ngetrapake pemahaman saka ilmu pikiran kanggo mbantu nggawe desain sing luwih efektif. Wawasan kasebut bisa teka saka rong sumber utama:

  1. Prinsip umum saka Praktik paling apik Neuro Design sing wis dijupuk saka panelitian akademik babagan sistem visual manungsa lan psikologi sesanti. Iki kalebu perkara-perkara kaya area visual sing luwih sensitif karo elemen visual, mula mbantu para desainer nggawe gambar sing luwih efektif.
  2. Agensi desain lan pemasaran, uga pamilik merek, saya akeh nggawe riset neuro dhewe kanggo netepake pilihan desain tartamtu. Contone, yen merek mikir babagan desain kemasan sing anyar, bisa uga pengin nyoba sawetara variasi desain, nggunakake konsumen kanggo ngevaluasi sing paling potensial ditampilake.

Biasane, riset desain konsumen kudu takon, kayata:

Desain ing ngisor iki sing paling disenengi lan kenapa?

Nanging, riset saka psikolog akademik wis nunjukake manawa kita sejatine duwe kemampuan winates kanggo ngerti kanthi sebabe kita seneng gambar tartamtu. Bagéyan iki amarga akèh pakaryan sing ditindakake otak kita kanggo ndandani lan ngerti gambar ora sadhar; kita ora sadhar, amarga kita wis ngalami reaksi cepet babagan apa sing kita tingali.

Kita kabeh wis ngerti cara gerakan dadakan ing mripat bisa gawe kaget - sensitivitas warisan supaya kita aman saka predator - nanging uga ana bias sing dibangun ing jero liyane. Contone, kita nggawe gambar lan desain kanthi cepet (sajrone setengah detik), manawa bisa ditemokake kanthi setuju utawa ora setuju. Kesan pertama sing cepet banget, durung sadar banjur bias mikir lan tumindak sabanjure sing ana gandhengane karo desain kasebut.

Apa sing dadi masalah kanggo para peneliti sing nggunakake kuesioner sadar yaiku nalika kita ora ngerti jinis bias bawah sadar iki, kita uga ora ngerti manawa kita ora sadhar! Kita asring dikepengini kudu katon ngontrol prilaku kita dhewe lan supaya tumindak kasebut katon konsisten lan logis kanggo awake dhewe lan wong liya.

Bedane, akeh driver subconscious saka reaksi kita marang desain ora rasional kanggo pikiran sadar. Daripada mung ujar 'Aku ora ngerti kenapa aku duwe reaksi kasebut', utawa 'Aku ora ngerti kenapa aku milih produk kasebut ing rak supermarket dibandhingake karo pesaing', kita nindakake apa sing diarani psikolog ' confabulate ': kita nggawe panjelasan sing bisa ditrapake kanggo prilaku.

Coding Tindakan rai

Kosok baline, metode panelitian desain neuro aja takon wong kanthi spekulasi kenapa dheweke seneng karo gambar, malah nggawe reaksi wong kanthi cara sing cerdas. Sawetara iki minangka pangukuran langsung ing otak wong nalika ndeleng gambar, nggunakake scanner fMRI utawa tutup sing dilengkapi sensor EEG. Kamera pelacak mata uga bisa digunakake kanggo ngukur persis babagan gambar utawa video kasebut. Teknik diarani Coding Tindakan rai ngekstrak informasi babagan reaksi emosional kita marang gambar liwat ngukur perubahan seketika ing otot wajah kita (kayata ekspresi emosi rai).

Tes Respon Resmi

Metodologi liyane sing kurang dikenal nanging kuat, diarani Tes Respon Resmi, ngukur asosiasi otomatis kita ing antarane gambar lan tembung apa wae - kayata tembung sing nggambarake emosi, utawa salah sawijining nilai merek sing arep dienggo gambar kasebut. Kekuwatan teknik kayata pelacakan mata, Coding Tindakan Wajah, lan Pengujian Respon Implisit, kabeh bisa ditindakake kanthi online, nggunakake webcam lan komputer ing omah utawa tablet. Teknik uji coba generasi anyar iki bisa nguji atusan konsumen kanthi biaya sing luwih murah tinimbang nggawa wong menyang laboratorium kanggo mindai otak.

Riset lan wawasan desain neuro saiki digunakake dening macem-macem industri ing macem-macem jinis desain. Situs web, kemasan supermarket, desain produk, lan logo merek kalebu sawetara bidang sing wis dipandu karo tes desain neuro. Salah sawijining conto khas yaiku raksasa supermarket Tesco. Wis nggunakake sawetara metode riset desain neuro kanggo ngoptimalake desain kemasan anyar kanggo jangkoan sajian siap 'Paling Apik'.

Ningkatake kemampuan bungkus kanggo narik kawigaten ing toko, lan kanthi otomatis komunikasi kualitas apik sing dikarepake. Contone liyane yaiku omah produksi desain sing berbasis ing London, Saddington Baynes. Dheweke saiki kanthi rutin nglakokake Tes Respon Implisit kanggo mbantu luwih ngerti kepiye reaksi wong nalika ngrancang, lan banjur ngrancang desain sing cocog.

Desain neuro ora kanggo ngganti kreatifitas, inspirasi utawa semangat para desainer manungsa. Iku mung alat teknis anyar kanggo mbantu ningkatake intuisi dhewe babagan kepiye konsumen bisa nanggapi ide. Artis lan desainer duwe sejarah dawa nggunakake teknologi anyar kanggo nambah karya. Desain neuro bisa mbantu dheweke kanthi ngembangake katrampilan intuisi dhewe kanthi cara sing padha kaya Photoshop kanggo nambah katrampilan nggambar.

Babagan Buku: Desain Neuro

desain neuroSaiki, bisnis kanthi kabeh ukuran ngasilake media lan konten grafis kreatif, kalebu situs web, presentasi, video lan postingan media sosial. Umume perusahaan gedhe, kalebu Procter & Gamble, Coca-Cola, Tesco lan Google, saiki nggunakake riset neurosains lan teori kanggo ngoptimalake konten digital. Desain Neuro: Wawasan Neuromarketing kanggo Ningkatake Keterlibatan lan Keuntungan, mbukak teori lan rekomendasi desain neuromarketing jagad anyar iki, lan njlentrehake wawasan saka bidhang neuroaesthetika sing bakal ndadekake para pamaca bisa ningkatake keterlibatan pelanggan karo situs web lan ningkatake bathi.

Ngirit 20% nganggo kode diskon BMKMartech20

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.