CRM lan Platform DataAnalytics & TesE-commerce lan EceranPemasaran Email & Otomatisasi Email PemasaranTeknologi sing MunculPelatihan Penjualan lan PemasaranEnablement SalesMarketing Social Media

Apa Netnography? Kepiye Cara Digunakake Ing Penjualan lan Pemasaran?

Sampeyan kabeh wis ngrungokake pikiranku personil panuku, lan tinta virtual meh ora garing ing postingan blog kasebut, lan aku wis nemokake cara anyar lan luwih apik kanggo nggawe personas panuku.

Netnografi wis muncul minangka cara nggawe sing luwih cepet, luwih efisien, lan luwih akurat personil panuku. Salah sawijining cara yaiku perusahaan riset online nggunakake data media sosial adhedhasar lokasi (geotagged) kanggo nganalisa interaksi sosial lan preferensi pelanggan adhedhasar wilayah sing ditemtokake. Platform kasebut bisa ngidini pangguna nyeret radius ing ngendi wae lokasi sing dipilih, lan ngikis kabeh jinis data saka wong ing wilayah kasebut.

Robert Kozinets, profesor jurnalisme, iku penemu netnography. Ing taun 1990-an, Kozinets, Ketua Hufschmid Hubungan Masyarakat Strategis lan Komunikasi Bisnis nyipta istilah kasebut - nggabungake Internet karo etnografi - lan ngembangake metode riset saka wiwitan.

Definisi Netnografi

Netnografi minangka cabang etnografi (deskripsi ilmiah babagan adat istiadat masarakat lan budaya individu) sing nganalisa prilaku bebas individu ing Internet sing nggunakake teknik riset pemasaran online kanggo menehi wawasan sing migunani.

Robert Kozinets

Netnografi nyusun lan nganalisis data babagan prilaku sosial bebas individu ing Internet. Kuncine yaiku data iki diklumpukake nalika konsumen tumindak kanthi bebas, beda karo survey riset sing konsumen nate nanggapi supaya ora ngisin-isini utawa nyenengake surveyor.

Panuku Personas versus Netnography Reports

Riset persona panuku laporan dumadi saka sakabehe Adil data sing minangka indikator nyata gaya urip, produk, lan pilihan merek. Analis riset ngumpulake laporan banjur nggawe profil segmen personas panuku kanggo produk utawa layanan sampeyan.

Alat sing luar biasa kanggo para pemasar amarga data bisa disusun kanthi cepet lan akurat. Netnografi mupangati amarga perusahaan bisa nggawe profil kanthi cepet tinimbang njupuk minggu utawa wulan kanggo ngumpulake riset kasebut. Iki beda banget karo riset tradisional sing kadhangkala mbutuhake pirang-pirang wulan kanggo nyusun lan nganalisa. Yen sampeyan entuk riset kaya ngono, para panuku sampeyan bakal rada owah. Utawa malah akeh.

Dadi, kanthi cepet, sampeyan ngerti sapa pelanggan sing paling nguntungake, apa sing dikarepake, lan kepiye carane sesambungan karo kanca-kancane.

Jenis riset persona jinis iki nyedhiyakake data kritis babagan pelanggan sing paling nguntungake kalebu penghasilan rumah tangga, kesukuan, poin rasa sakit, target, pengaruh, kegiatan / hobi, lan liya-liyane. Laporan kasebut uga bisa uga ngandhani situs web utawa merek apa sing bisa digunakake saben wong lan limang tembung kunci paling dhuwur sing bisa digunakake kanggo nggayuh.

Laporan netnografi yaiku laporan panliten sing nyuguhake asile panliten netnografi. Biasane kalebu bagean ing ngisor iki:

  1. Pambuka: Perangan menika ngandharaken ringkesan perkawis panaliten, latar belakang, saha konteks panaliten, saha metode panaliten ingkang dipunginakaken.
  2. Kajian pustaka: Ringkesan riset sing wis ana babagan topik lan kepiye panaliten saiki menehi kontribusi kanggo kawruh sing ana.
  3. Pangumpulan lan Analisis Data: Andharan ngenani sumber dhata lan cara kang digunakake kanggo nglumpukake lan nganalisis dhata.
  4. Temokake: Bagean iki nyritakake temuan utama panliten, kalebu tema lan pola kunci sing metu saka dhata.
  5. Diskusi: Bagian iki njlentrehake temuan lan digandhengake karo pitakonan riset lan tinjauan pustaka. Iki uga kalebu wawasan babagan implikasi kanggo industri utawa target tartamtu.
  6. kesimpulan: Ringkesan temuan utama, implikasi, lan saran riset ing mangsa ngarep.
  7. Cathetan Suku: Dhaptar sumber sing dikutip ing laporan.

Elinga yen struktur lan isi laporan netnografi bisa beda-beda gumantung saka pitakonan riset lan industri sing ditindakake.

Apa Sawetara Cara Netnografi Digunakake Ing Pemasaran?

  1. Riset Pelanggan – Netnografi bisa digunakake kanggo ngumpulake data lan wawasan babagan pelanggan, kalebu pilihan, sikap, lan prilaku. Iki bisa mbantu para pemasar ngembangake kampanye pemasaran sing luwih ditargetake lan efektif.
  2. Analisis kompetitif – Netnografi bisa digunakake kanggo ngumpulake data lan wawasan babagan pesaing, kalebu produk, strategi pemasaran, lan umpan balik pelanggan. Iki bisa mbantu para pemasar kanggo ngenali kesempatan kanggo mbedakake produk lan upaya marketing dhewe.
  3. Product Development - Netnography bisa ngumpulake data lan wawasan babagan kabutuhan lan preferensi pelanggan, sing bisa menehi informasi babagan keputusan pangembangan produk lan mbantu para pemasar nggawe produk sing cocog karo kabutuhan pamirsa target.
  4. Content Marketing - Netnography bisa ngumpulake data lan wawasan babagan konten apa sing cocog karo target pamirsa, sing bisa mbantu para pemasar ngembangake strategi pemasaran konten sing luwih efektif.
  5. Ngawasi Media Sosial - Netnography bisa ngawasi platform media sosial lan komunitas online kanggo ngerti obrolan lan tren sing cocog karo merek utawa industri. Iki bisa mbantu para pemasar kanggo ngenali kesempatan kanggo melu karo target pamirsa lan nanggapi kabutuhan pelanggan.

Netnography bisa dadi alat sing migunani kanggo para pemasar sing pengin ngumpulake data lan wawasan babagan target pamirsa lan industri, lan ngembangake strategi pemasaran sing luwih efektif.

Kemajuan ing Intelligence Ponggawa lan Netnography

AI saiki muter peran akeh ing akurasi koleksi, analisis, lan prediksi digawe karo data netnography. Ing ngisor iki sawetara conto:

  1. Automation: Algoritma AI bisa ngotomatisasi proses pangumpulan lan analisis data, dadi luwih gampang lan efisien kanggo nganakake studi netnografi.
  2. Ukuran: AI bisa nganalisa volume data sing akeh saka macem-macem platform, nyedhiyakake pemahaman sing luwih lengkap babagan komunitas online.
  3. Analisis Lanjut: Piranti sing didhukung AI bisa nindakake analisis teks lan sentimen sing luwih maju, ngenali pola lan wawasan sing bakal angel dideteksi dening peneliti manungsa.
  4. Analisis Prediktif: Model AI bisa prédhiksi tren lan prilaku ing mangsa ngarep, nyedhiyakake wawasan sing penting kanggo perusahaan lan organisasi.
  5. Ngawasi wektu nyata: Piranti basis AI bisa ngawasi obrolan online ing wektu nyata, ngidini organisasi kanthi cepet ngenali lan nanggapi tren lan masalah sing muncul.

Nggunakake AI karo netnografi, peneliti, profesional dodolan, pemasar, lan pengiklan bisa entuk wawasan lan pemahaman sing luwih jero babagan komunitas online, lan nggawe keputusan sing luwih apik adhedhasar pemahaman kasebut.

Yen sampeyan kepengin tuku laporan Netnography kanggo pelanggan utawa pesaing sampeyan, aja ragu-ragu hubungi perusahaanku, Highbridge.

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web