Apa sing diarani Netnografi?

apa netnografi

Sampeyan kabeh wis ngrungokake pikiranku personil panuku lan tinta virtual meh ora garing ing postingan blog kasebut, lan aku wis nemokake cara anyar lan luwih apik kanggo nggawe personas panuku.

Netnografi muncul minangka cara nggawe sing luwih cepet, luwih efisien, lan akurat personil panuku. Salah sawijining cara yaiku perusahaan riset online sing nggunakake data media sosial adhedhasar lokasi (geotag) kanggo nganalisis interaksi sosial lan pilihan pelanggan adhedhasar area sing ditemtokake. Platform kasebut bisa nggawe pangguna nyeret radius ing lokasi sing dipilih, lan "ngikis" kabeh jinis data saka wong-wong ing wilayah kasebut.

Definisi Netnografi

Netnografi minangka cabang etnografi (deskripsi ilmiah babagan adat istiadat masarakat lan budaya individu) sing nganalisa prilaku bebas individu ing Internet sing nggunakake teknik riset pemasaran online kanggo menehi wawasan sing migunani.

Robert Kozinets

Netnografi nyusun lan nganalisis data babagan prilaku sosial bebas individu ing Internet. Kuncine yaiku data iki diklumpukake nalika konsumen tumindak kanthi bebas, beda karo survey riset sing konsumen nate nanggapi supaya ora ngisin-isini utawa nyenengake surveyor.

Riset persona panuku laporan kasusun saka data sing objektif banget sing minangka indikator nyata gaya urip, produk, lan pilihan merek. Analis riset nyusun laporan banjur nggawe profil segmen pembeli kanggo produk utawa layanan sampeyan.

Alat sing luar biasa kanggo para pemasar amarga data bisa disusun kanthi cepet lan akurat. Netnografi nguntungake amarga perusahaan bisa nggawe profil disusun kanthi cepet tinimbang njupuk minggu utawa wulan kanggo nglumpukake riset. Beda banget karo riset tradisional sing bisa mbutuhake sawetara wulan kanggo nyusun lan nganalisis. Yen sampeyan wis nindakake panaliten kasebut, panuku wis mesthi wis ganti sithik. Utawa malah akeh.

Dadi, kanthi cepet, sampeyan ngerti sapa pelanggan sing paling duwe bathi, apa sing dikarepake nalika semana, lan kepiye lan kenapa dheweke sesambungan karo kancane.

Jenis riset persona jinis iki nyedhiyakake data kritis babagan pelanggan sing paling nguntungake kalebu penghasilan rumah tangga, kesukuan, poin rasa sakit, target, pengaruh, kegiatan / hobi, lan liya-liyane. Laporan kasebut uga bisa uga ngandhani situs web utawa merek apa sing bisa digunakake saben wong lan limang tembung kunci paling dhuwur sing bisa digunakake kanggo nggayuh.

Yen sampeyan kepengin tuku laporan Netnografi kanggo para pelanggan, mangga hubungi kula.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.