Apa sing netralitas net?

Aku seneng bisnis gedhe lan aku dudu ahli teori kiamat; nanging, Neutrality Net iku penting kanggo aku dhewe. Kabeh umur lan kemampuan kanggo nyengkuyung anak gumantung karo katrampilan kanggo nggunakake Internet, kemampuan nggunakake Internet… lan bakal dadi anakku uga. Daging Internet kanthi jalur sing cepet lan alon ora bisa dipilih, mula sejatine mung bakal ngubur dalan alon. Iki tegese kemampuan kita, minangka blogger lan wirausaha cilik, bakal ilang.

Aku percaya yen bakal ngasilake ekonomi sing luwih sithik lan pungkasane bakal ngrusak ekonomi kita, lan banjur, ngasilake pajak. Skenario sing medeni banget lan bakal ngganti keseimbangan kekayaan lan kekuwatan sing diwenehake Internet kanthi swara cilik - lan bali menyang tangane wong sing duwe dhuwit - kaya kedadeyan ing koran, musik, radio, lan televisi.

Sampeyan pancen ora kudu ngupayakake mbenakake perkara sing ora mung ora rusak ... nanging uga ngganti donya sing kita urip lan mbukak ekonomi lan bisnis anyar saben detik.

Ana uga ironi ing kene. Bisnis kayata Akamai wis mbantu bisnis supaya 'nyepetake' pangiriman konten ing internet:

Akamai EdgePlatform kalebu 20,000 server sing dikirim ing 71 negara sing terus ngawasi Internet? lalu lintas, masalah lan kahanan umum. Kita nggunakake informasi kasebut kanggo ngoptimalake rute kanthi cerdas lan niru konten supaya bisa luwih cepet lan luwih dipercaya. Nalika Akamai ngatasi 20% total lalu lintas Internet saiki, tampilan Internet minangka koleksi paling lengkap lan dinamis ing endi wae.

Bubar nggunakake Akamai ing karya lan dandan kaping pindho kanggo nanggepi aplikasi ing saindenging jagad ... ing sawetara panggonan nganti 80%. Iki mesthine minangka teknologi sing ora larang kanggo bisnis cilik; Nanging, iku bisnis ing awake dhewe. Dadi, kita ora mung butuh 'jalur cepat' anyar iki, nanging kita uga duwe solusi sing mbantu bisnis gedhe kanggo ngirim konten sing luwih cepet. Dadi, kenapa kita isih ngomong babagan iki?

Mlebu petisi lan nyumbang menyang Simpen Internet.

6 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Wong sing duwe dalan utama ing Internet pengin nggawe rong jalur kanggo lalu lintas. Siji jalur (kaya saiki) yaiku rute internet biasa. Path liyane; Nanging, bisa dadi jalur telekomunikasi bisa ngisi luwih cepet, bandwidth sing luwih apik kanggo pelanggan sing mbayar.

    Gagasan kasebut yaiku supaya bisnis sing sah bisa mbayar pangiriman konten sing luwih apik kanggo sampeyan utawa kula. Kanthi cara iki dheweke ora kudu kuwatir entuk lalu lintas liwat lalu lintas sing ana. Yen sampeyan nggegirisi Google, lan padha mbayar bandwidth sing tambah, situs web bakal bisa mbukak luwih cepet.

    Ing kertas, swarane apik tenan. Nanging, asile umume bisa nyebabake bencana. Ora bakal ana insentif perusahaan kasebut kanggo ningkatake kinerja lan prasarana Internet kanthi umum kanggo sampeyan lan aku. Kasunyatane, kosok baline bakal nyata. Yen padha nglilani performa 'normal' ing jalur Internet, iku bakal narik luwih akeh bisnis kanggo jalur 'bisnis'.

    Saiki, yen Verizon utawa AT&T utawa Comcast nambah jaringan lan bandwidth, Kabeh ndeleng asil dandan. Iku 'netral' ing Neutrality Net. Wong-wong kaya aku kaya ngono. Yen wong-wong kasebut nggawe jaringan sing luwih cepet lan luwih apik sing kudu dibayar, sampeyan lan aku bakal uwal saka bisnis. Wong ora bakal repot-repot teka ing situs kita amarga bakal alon banget.

    Dhasar keprigelan kula yaiku, sanajan perusahaan-perusahaan kasebut nandur modal akeh ing Internet - dheweke ora nggawe. Dhuwit wajib pajak AS sing nggawe Internet mandheg ... kita ora bakal ditinggalake!

  3. 3

    Apa iki khusus kanggo AS utawa liya-liyane. Nanging, dakkira amarga umume kita sing dudu warga negara AS duwe situs sing tuan rumah ing AS, akeh pengaruhe kanggo kita.

    Menyang blog babagan iki. Matur suwun 🙂

    • 4

      Bisa kedadeyan ing endi wae, nanging yen kedadeyan ing AS, efek kasebut mesthi bakal saya adoh. Bisnis gedhe ing negara liya bisa uga nggunakake treler kasebut, amarga prasarana kasebut bakal dadi prasarana sing bisa nyengkuyung umume wong. L'il ol 'like you and me would have been forced to fork up up sawetara dhuwit utawa bakal kiwa ing rereget.

  4. 5
  5. 6

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.