Apa sing MarTech? Teknologi Pemasaran: Biyen, Saiki, lan Masa Depan

Apa Martech?

Sampeyan bisa uga ora ngguyu yen nulis artikel ing MarTech sawise nerbitake luwih saka 6,000 artikel babagan teknologi pemasaran luwih saka 16 taun (ngluwihi umur blog iki ... Aku sadurunge dadi blogger). Aku percaya manawa diterbitake lan nulungi para profesional bisnis supaya luwih ngerti apa sing ana, saiki, lan masa depan MarTech.

Kaping pisanan, mesthine yaiku MarTech punika portmanteau pemasaran lan teknologi. Aku ora kejawab kesempatan sing apik kanggo nggawe istilah… sing digunakake MarketingTech pirang-pirang taun sadurunge nggawe jeneng situs sawise MarTech diadopsi ing saindenging industri.

Aku ora yakin sapa sing persis nulis istilah kasebut, nanging aku ngajeni banget karo Scott Brinker sing pancen penting kanggo njupuk istilah utama. Scott luwih pinter tinimbang aku ... dheweke ninggali siji serat lan aku isih kari akeh.

Definisi Martech

Martech ditrapake kanggo inisiatif, upaya, lan alat utama sing nggunakake teknologi kanggo nggayuh target lan target pemasaran. 

Scott Brinker

Iki video apik saka kanca-kanca ing Unsur Telu sing nyedhiyakake katrangan video sing ringkes lan sederhana babagan What Is Martech:

Kanggo menehi ringkesan, aku pengin nyakup pengamatan ing:

MarTech: Biyen

Kita asring nganggep MarTech saiki minangka solusi adhedhasar Internet. Aku ujar manawa teknologi pemasaran dhewe ndhisiki terminologi saiki. Ing wiwitan taun 2000-an, aku nulungi bisnis kaya New York Times lan Toronto Globe and Mail mbangun gudang data ukuran terabyte nggunakake sawetara ekstrak, transformasi, lan beban (ETL) piranti. Kita nggabungake data transaksional, data demografi, data geografis, lan sawetara sumber liyane lan nggunakake sistem iki kanggo pitakon, ngirim, nglacak, lan ngukur pariwara publikasi, pelacakan telpon, lan kampanye surat langsung.

Kanggo nerbitake, aku makarya ing Koran ora suwe sawise pindah saka cetakan timah cetakan menyang piring sing diaktifake kanthi kimia sing duwe kesan sing diobong kanggo nggunakake lampu lan negatip intensitas pertama, banjur LED komputer lan kaca. Aku sejatine sekolah ing sekolah kasebut (ing Mountain View) lan ndandani peralatan kasebut. Proses saka desain kanggo nyithak digital kabeh ... lan kita minangka sawetara perusahaan pisanan sing pindah menyang serat kanggo mindhah file kaca gedhe (sing isih ana kaping pindho resolusi monitor kelas dhuwur saiki). Output kita isih dikirim menyang layar… lan banjur menyang mesin cetak.

Piranti kasebut canggih banget lan teknologi kita isih cedhak. Piranti kasebut dudu basis awan utawa uga SaaS ... nanging aku uga nggarap sawetara versi adhedhasar sistem web sing pertama uga, nggabungake data GIS kanggo nglapisi data kluwarga lan nggawe kampanye. Kita pindhah saka transfer data satelit menyang jaringan fisik, menyang serat intranet, menyang internet. Dasawarsa mengko, lan kabeh sistem lan teknologi sing dakgawe saiki adhedhasar cloud lan nampung teknologi web, email, pariwara, lan pemasaran seluler kanggo komunikasi karo akeh.

Apa sing kekurangan nalika bali menyang awan kanthi solusi kasebut yaiku panyimpenan, bandwidth, memori, lan daya komputasi sing terjangkau. Kanthi biaya plummeting server lan skyrocketing bandwidth, Software minangka Service a (SaaS) lair… kita durung nate nyawang maneh! Mesthine, konsumen durung nggunakake web, email, lan seluler sadurunge ... mula output kita dikirim liwat media siaran, lan cetak, lan surat langsung. Dheweke malah dipisahake lan dipersonalisasi.

Aku tau lungguh ing wawancara eksekutif lan ujar, "Sejatine kita nggawe pemasaran digital ..." lan aku ngguyu cekakakan. Strategi sing saiki digunakake saiki wis skala lan dadi luwih sederhana tinimbang nalika dadi teknolog enom, nanging kudu jelas yen proses, pola, lan praktik nggunakake pemasaran canggih kedadeyan pirang-pirang taun sadurunge perusahaan duwe akses menyang Internet. Sawetara kita (ya, aku…) ana ing kana nalika nggarap kampanye liwat mainframe… utawa mbukak jendela server saka workstation kita. Kanggo sampeyan wong enom… umume yaiku maya mlaku ing perusahaan sampeyan ing endi terminal / workstation sampeyan minangka browser lan kabeh daya panyimpenan lan komputasi ana ing server.

MarTech: Saiki

Perusahaan kalebu manajemen hubungan pelanggan, iklan, manajemen acara, marketing konten, manajemen pengalaman pangguna, sosial media marketing, manajemen reputasi, marketing email, pemasaran seluler (web, app, lan SMS), otomatisasi pemasaran, manajemen data pemasaran, data amba, Analytics, ecommerce, hubungan masyarakat, enablement sales, Lan pemasaran telusuran. Pengalaman anyar lan teknologi anyar kaya kasunyatan sing ditambah, kasunyatan virtual, kasunyatan campuran, intelijen buatan, pamrosesan basa alam, lan liya-liyane sing lagi golek platform sing wis ana lan anyar.

Aku ora ngerti kepiye Scott terus maju, nanging dheweke wis nglacak perkembangan industri iki kanthi luwih saka sepuluh taun… lan saiki Malang MarTech nduwe luwih saka 8,000 perusahaan ing kana.

Lansekap MarTech

lanskap martech 2020 slide martech5000

Nalika Scott menehi lanskap adhedhasar tanggung jawab pemasaran, garis kasebut rada kabur babagan platform lan apa kapabilitas inti. Pemasar nglumpukake lan nggabungake platform kasebut kaya sing dibutuhake kanggo mbangun, nglakokake, lan ngukur kampanye pemasaran kanggo akuisisi, upsell, lan retensi pelanggan. Kumpulan platform lan integrasi kasebut dikenal minangka MarTech Stack.

Apa Tumpukan MarTech?

MarTech Stack yaiku kumpulan sistem lan platform sing digunakake para pemasar kanggo riset, strategi, nglakokake, ngoptimalake lan ngukur proses pemasaran sajrone lelungan tuku prospek lan liwat siklus urip pelanggan.

Douglas Karr

Martech Stack asring nggabungake platform SaaS sing dilisensi lan integrasi kepemilikan berbasis cloud kanggo ngotomatisasi data sing dibutuhake kanggo nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake kanggo ndhukung upaya pemasaran perusahaan. Dina iki, mayoritas perusahaan MarTech Stacks isih akeh sing dikarepake, perusahaan nggunakake akeh wektu kanggo pangembangan kanggo integrasi lan personel sing isih mbangun lan masang kampanye pemasaran.

MarTech ngluwihi Marketing

Kita uga ngerti manawa saben interaksi karo prospek utawa pelanggan mengaruhi upaya pemasaran. Apa pelanggan sing sambat ing media sosial, gangguan layanan, utawa nemokake informasi… ing jagad media sosial, pengalaman pelanggan saiki dadi faktor sing nyebabake pengaruh upaya pemasaran lan reputasi umum. Amarga iki, MarTech ngembangake upaya pemasaran lan saiki nggabungake data layanan pelanggan, sales, accounting, lan panggunaan kanggo sawetara.

Perusahaan perusahaan kayata Salesforce, Adobe, Oracle, SAP, lan Microsoft sing nggawe potongan-potongan ing ruang MarTech entuk perusahaan kanthi cepet, nggabungake, lan nyoba mbangun platform sing bisa ngladeni para pelanggan wiwit wiwitan nganti pungkasan. Nanging, ora tumoto. Contone, integrasi pirang-pirang awan ing Salesforce mitra Salesforce sing berpengalaman sing wis rampung kanggo puluhan perusahaan. Migrasi, ngetrapake, lan nggabungake sistem kasebut bisa nganti pirang-pirang wulan… utawa malah pirang-pirang taun. Tujuan saka panyedhiya SaaS yaiku terus ningkatake hubungane karo pelanggan lan menehi solusi sing luwih apik.

Kepiye Pengaruhe Pemasar?

Kanggo nggunakake MarTech, para pemasar saiki asring tumpang tindih kanthi kreatif, analitis, lan teknologi kanggo ngatasi watesan lan tantangan sing dibutuhake platform teknologi pemasaran. Contone, pemasar email kudu prihatin karo prasarana domain kanggo verifikasi pangiriman, kebersihan data kanggo dhaptar email, bakat kreatif kanggo nggawe potongan komunikasi sing luar biasa, katrampilan nulis naskah kanggo ngembangake konten sing ndadekake para pelanggan tumindak, kecakapan analitis kanggo napsirake klik-tayang lan konversi data, lan… kode sing nyedhiyakake pengalaman sing konsisten ing macem-macem klien email lan jinis piranti. Yikes… pancen bakat sing dibutuhake… lan mung email.

Pemasar saiki kudu dadi ahli, kreatif, nyaman karo owah-owahan, lan ngerti kepiye carane narjamahake data kanthi akurat. Dheweke kudu nggatekake umpan balik pelanggan, masalah layanan pelanggan, pesaing, lan input saka tim penjualan. Tanpa pilar kasebut, mesthine bisa nyebabake kerugian. Utawa, dheweke kudu ngandelake sumber daya eksternal sing bisa mbantu. Iki minangka bisnis sing nguntungake ing dasawarsa pungkasan!

Kepiye Pengaruh Marketing?

MarTech dina iki dikerahkan kanggo nglumpukake data, ngembangake pamirsa target, komunikasi karo pelanggan, ngrancang lan nyebarke konten, ngenali lan prioritasake prospek, ngawasi reputasi merek, lan nglacak penghasilan lan keterlibatan karo kampanye ing saben medium lan saluran… kalebu saluran pemasaran tradisional. Lan sawetara saluran cetak tradisional bisa nggabungake kode QR utawa tautan sing bisa dilacak, sawetara saluran tradisional kaya papan reklame dadi digitalisasi lan integrasi kanthi lengkap.

Aku seneng negesake manawa pemasaran saiki luwih canggih tinimbang pirang-pirang dekade kepungkur… nyedhiyakake olahpesen sing tepat wektu lan relevan sing ditampa dening konsumen lan bisnis. Aku bakal ngapusi. Pemasaran dina iki umume ora duwe empati tumrap konsumen lan bisnis sing dikepung karo pesen. Nalika lungguh ing kene, aku duwe 4,000 email sing durung diwaca lan aku ora lengganan saka puluhan dhaptar sing dipilih tanpa idin saben dina.

Nalika sinau mesin lan intelijen buatan mbantu kita nggawe segmen sing luwih apik lan nggawe pribadi pesen kita, perusahaan nggunakake solusi kasebut, nglumpukake atusan data sing durung dingerteni konsumen, lan - tinimbang nyetel pesen kanthi apik - dheweke menehi informasi pesen liyane.

Kayane pemasaran digital luwih murah, mula akeh pemasar SPAM ora ana target pamirsa target utawa plester ing saben saluran sing bisa ditemokake kanggo nggayuh prospek ing endi wae eyeballs.

MarTech: mbesuk

Kamrigelan MarTech isih bisa nggayuh bisnis. Konsumen nuntut privasi luwih akeh, mateni kabar, nglaporake SPAM kanthi luwih kuat, masang alamat email sementara lan sekunder. Kita ndeleng browser wiwit mblokir cookie, nglacak pamblokiran piranti seluler, lan platform sing mbukak idin data supaya konsumen bisa ngontrol data sing dijupuk lan digunakake.

Ironis, aku nonton sawetara saluran pemasaran tradisional sing mbalekake. Kolega saya sing mbukak CRM canggih lan platform pemasaran ngerteni luwih akeh tuwuhing lan tingkat respons sing luwih apik kanthi program surat langsung. Nalika kothak layang fisik sampeyan luwih larang, ora ana 4,000 lembar SPAM!

Inovasi teknologi pemasaran digital saya rame amarga kerangka kerja lan teknologi nggawe platform luwih gampang, integrasi, lan ngatur. Nalika ngadhepi mbuwang ewu dolar saben wulan ing panyedhiya email kanggo diterbitake, aku duwe cukup pengetahuan lan keahlian yen aku lan kanca mung nggawe mesin email dhewe. Regane sawetara dolar saben wulan. Aku yakin iki minangka tahap sabanjure MarTech.

Platform tanpa kode lan tanpa kode saiki saya gedhe, saéngga non-pangembang bisa nggawe lan skala solusi dhewe tanpa nulis baris kode. Bebarengan, platform pemasaran anyar katon saben dina kanthi fitur lan kapabilitas sing ngluwihi platform sing regane puluhan ewu dolar kanggo dileksanakake. Aku dikepung karo sistem perawatan e-commerce kaya Klaviyo, Moosend, Lan Omnisend, umpamane. Aku bisa nggabungake lan nggawe lelungan kompleks sing nyebabake tuwuhing digit kaping pindho menyang klien sajrone sedina. Yen aku kerja karo sistem perusahaan, mesthine kudu pirang-pirang wulan.

Nelusuri pelanggan dadi tantangan, nanging solusi pengalaman pelanggan kaya Jebbit nyedhiyakake pengalaman mandiri sing apik kanggo para pembeli supaya bisa mbukak dalane dhewe lan nuli mlebu konversi ... kabeh duwe cookie pihak pertama sing bisa disimpen lan dilacak. Perang cookie ing pihak katelu kudu nggawe piksel Facebook (iku sing dakkarepake alesan nyata kenapa Google ngeculake) mula Facebook ora bakal bisa nglacak kabeh wong ing Facebook lan mateni Facebook. Iki bisa nyuda target Facebook sing canggih… lan bisa nambah pangsa pasar Google.

Platform analitik artifisial lan analytics canggih mbantu nyedhiyakake luwih akeh babagan upaya pemasaran saluran omni lan pengaruhe ing lelungan tuku umume. Iku warta apik kanggo perusahaan sing isih ora ngerti babagan apa sing kudu ngupayakake usaha kanggo entuk pelanggan anyar.

Aku dudu futuris, nanging aku yakin manawa sistem sing luwih cerdas entuk lan luwih otomatis sing bisa digunakake kanggo tugas sing bisa diulangi, para profesional pemasaran bisa nggunakake wektu sing paling dihargai - ing ngembangake pengalaman kreatif lan inovatif sing ndorong keterlibatan lan menehi nilai kanggo prospek lan pelanggan. Muga-muga bisa nyedhiyakake katrampilan ing ngisor iki:

  • Atribusi - Kemampuan kanggo ngerti kepiye saben investasi pemasaran lan penjualan sing dakpengaruhi kanggo retensi pelanggan, nilai pelanggan, lan akuisisi.
  • Real-Time Data - Kemampuan kanggo mirsani kegiatan kanthi wektu nyata tinimbang ngenteni pirang-pirang jam utawa dina kanggo nglumpukake laporan sing cocog kanggo ndeleng lan ngoptimalake upaya pemasaran klien.
  • Tampilan 360 Derajat - Kemampuan kanggo ndeleng saben interaksi karo calon pelanggan utawa pelanggan supaya bisa ngawula, komunikasi karo wong liya, ngerti, lan menehi nilai kanggo dheweke.
  • Omni-Saluran - Kemampuan kanggo ngobrol karo pelanggan ing medium utawa saluran sing pengin dikomunikasikan saka sistem sing bisa digunakake kanthi gampang.
  • Intelligence - Kemampuan kanggo ngluwihi biasku dhewe minangka pemasar lan duwe sistem sing segmen, nggawe pribadi, lan nglakokake pesen sing pas ing wektu sing tepat menyang pelanggan.

Apa sampeyan mikir?

Aku seneng ngrungokake pikirane lan tanggapan babagan Martech: Past, Present, and Future. Apa aku pucuk utawa aku adoh? Gumantung saka ukuran bisnis, kecanggihan, lan sumber daya sing ana, aku yakin persepsi sampeyan bisa beda banget karo aku. Aku bakal nggarap artikel iki saben wulan utawa supaya tetep anyar ... Muga-muga bisa mbantu industri iki sing apik!

Yen sampeyan pengin tetep Martech, lengganan newsletter lan podcastku! Sampeyan bakal nemokake formulir lan tautan ing sikil kanggo kalorone.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.