Pemasaran Generasi: Ngerti Kelompok Umur lan Preferensi

Kelompok Umur lan Keterlibatan Konten

Pemasar mesthi golek cara lan strategi anyar kanggo nggayuh target pamirsa lan entuk asil paling apik saka kampanye pemasaran. Pemasaran generasi minangka strategi sing nyedhiyakake para pemasar kesempatan kanggo nembus menyang target sing dituju lan luwih ngerti kabutuhan digital lan preferensi ing pasar.

Apa sing diarani Pemasaran Generasi?

Pemasaran generasi minangka proses pamisahan pamirsa dadi segmen adhedhasar umur. Ing jagad pemasaran, limang generasi sing paling penting yaiku diwasa, boomer bayi, generasi X, generasi Y utawa milenium, lan generasi Z.

Saben segmen nuduhake wong sing lair ing wektu sing padha lan nuduhake kabiasaan, pilihan, lan pengalaman sing padha.

Proses kasebut ngidini para pemasar sinau luwih akeh babagan pamirsa, menehi kurasi konten sing disesuaikan kanggo saben klompok umur, lan nggunakake strategi lan media pemasaran sing beda kanggo saben generasi.

Dadi, apa sing dicritakake saben klompok umur?

Preferensi Media Sosial

Media sosial muncul minangka salah sawijining saluran pemasaran sing paling penting ing dasawarsa pungkasan amarga saiki digunakake luwih saka wong loro setengah milyar. Nanging iki ora misuwur ing kalangan generasi tuwa kaya dene generasi mudha.

Nalika 86% wong sing umure kurang saka 29 taun nggunakake media sosial, persentase mung 34 kanggo individu sing umur 65 lan luwih.

Kajaba iku, Facebook lan Twitter misuwur ing kabeh klompok umur, nanging Instagram lan Snapchat paling misuwur ing kalangan wong enom, umume generasi Z.

Punika salah satunggaling conto:

Nalika 36% umur 65 taun nggunakake Facebook, persentase mung 5 kanggo Instagram kanggo klompok umur sing padha lan malah kurang kanggo Snapchat.

Kepiye Nggayuh Generasi liwat Pemasaran Online?

Sawise sampeyan ngerti babagan pilihan lan kabiasaan saka saben klompok, sampeyan uga bisa ngrancang strategi pemasaran generasi pribadi kanggo saben klompok umur.

Telung generasi sing paling penting lan luwih enom kanggo para pemasar yaiku

  • Generasi X (Gen-X)
  • Generasi Y (Milenium)
  • Generasi Z (iGeneration, Pasca Milenium)

Kadhaptar minangka sawetara cara kanggo nggayuh saben klompok umur.

Cara Nggawe Generasi X

Ing antarane telu, klompok umur iki paling tuwa. Dheweke ora aktif ing platform media sosial kaya Snapchat lan Instagram, nanging sawetara wong saka klompok umur iki nggunakake Facebook lan Twitter. Iki tegese kampanye twitter lan iklan Facebook minangka cara sing apik kanggo nggayuh.

Pemasaran email uga minangka media sing paling efektif kanggo kabeh klompok umur telu. Dheweke maca luwih akeh email promosi tinimbang generasi Y lan generasi Z. Kajaba iku, konten blog sing apik uga minangka cara sing apik kanggo nggayuh kasetyan generasi X.

Cara Nggawe Generasi Y

Uga dikenal minangka milenium, iki minangka fokus kampanye pemasaran sing paling akeh amarga kabeh kelompok umur padha nggunakake paling.

Dheweke aktif ing kabeh platform media sosial, nanging luwih akeh ing Facebook lan Twitter. Generasi X uga nggunakake smartphone lan tablet luwih saka generasi X, mula SMS lan pemasaran seluler uga bisa dingerteni para pemasar sing target ribuan taun.

Cara efektif liyane kanggo nggayuh klompok umur iki yaiku konten video lan UGC (Konten sing digawe pangguna). Umume padha maca ulasan, blog, lan umpan balik pangguna sadurunge njupuk keputusan.

Cara Nggawe Generasi Z

Dheweke isih enom nanging bakal dadi pembeli, mula sampeyan ora bisa nglirwakake klompok umur iki.

Cara sing apik kanggo nggayuh yaiku nggunakake saluran media sosial kayata Instagram, Youtube, lan Snapchat. Dheweke luwih akeh dadi konten video, nggunakake smartphone lan tablet luwih saka desktop, lan kaya konten interaktif kaya kuis.

Sampeyan uga bisa nggunakake meme lan perumpamaan kanggo narik kawigaten klompok umur iki.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan macem-macem klompok umur, sampeyan uga bisa mriksa infographic ing ngisor iki sing digawe dening Tim HandMadeWritings, Apa Kelompok Umur Beda Luwih milih Konten Online sing Beda?

Pemasaran Generasional

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.