Ngerti R ing CRM

Kepiye Hubungan Seri Webinar Revenue | Blog Tech Pemasaran

Aku mung maca kiriman sing apik CRM lan aku ana siji bolongan sing gedhe banget, akeh, ing implementasine CRM… Hubungan kasebut.

Apa sing dimaksud Hubungan?

Relationship mbutuhake a sambungan rong arah, soko sing biasane ilang saka CRM. Kabeh CRM utama sing ana ing pasar nindakake tugas sing hebat kanggo njupuk data sing mlebu - nanging ora nindakake apa-apa kanggo ngrampungake loop. Aku yakin iki kunci kenapa mayoritas implementasi CRM gagal. Lan aku yakin link paling ringkih ing platform CRM paling akeh.

CRM Ditemtokake

Siji dipikir ing telusuran Google saka Manajemen Relationship Customer lan sampeyan bakal nemokake manawa saben vendor nemtokake CRM kanthi kuat babagan kekuwatan piranti lunak. Contone, iki Definisi Salesforce:

Definisi sing paling gampang lan jembar bisa ditemokake ing jeneng: CRM minangka cara sing komprehensif kanggo ngatur hubungan karo para pelanggan? kalebu calon pelanggan? kanggo entuk manfaat awet lan gotong royong. Luwih khusus, sistem CRM modern ngidini sampeyan njupuk informasi babagan interaksi pelanggan lan nggabungake karo saben fungsi lan titik data sing gegandhengan karo pelanggan.

Hmmm… Kayane dudu kebetulan yen platform Salesforce pancen dipusatake ing babagan panangkepan data lan back-end nduweni kapabilitas integrasi sing kuat. Aku isih mikir mung separo solusi CRM.

Diagram CRM Salesforce

Separo solusi liyane yaiku carane sampeyan nyambung karo pelanggan. CRM sampeyan kudu dipusat ing sekitar titik pemicu kanggo prédhiksi, paling sampeyan bisa, nalika sampeyan kudu nindakake hubungan karo pelanggan. Kepiye sampeyan ningkatake pelanggan liwat siklus siklus pelanggan?

Tuladha Implementasi CRM sing Miguna

  1. Yen prospek, produk utawa layanan apa sing disenengi karo komunikasi utawa situs web (integrasi analytics)? Kapan dheweke ngarepake sampeyan bakal ngubungi dheweke maneh? Apa sampeyan wis siyap tandha kanggo ngabari nalika ngubungi utawa email topik sing dijadwalake?
  2. Yen prospek utawa pelanggan, apa konten situs web sampeyan kanthi dinamis nyedhiyakake produk utawa layanan sing diwenehake utawa sampeyan wis adol? Aku mikir Amazon.com duwe tugas banget nalika menehi saran marang aku buku - nanging ora nggatekake kasunyatane yen aku blanja Barnes lan Nobleuga Yen padha Integrasi Shelfari or Waca rangkeng- menyang akunku, dheweke bakal ngerti apa sing wis dak tuku lan ora bakal dituduhake maneh.
  3. Apa sampeyan wis menehi nilai kanggo pelanggan sing bisa ditindakake? Yen aku nggunakake ewonan dolar karo sampeyan, kepiye sampeyan ngrawat aku beda karo wong sing ora? Aku menyang toko kopi sing apik ing lokal sing nggawe aku sedhih nalika entuk medium. Dheweke ngerti jenengku lan ngakoni yen aku luwih larang karo dheweke tinimbang pelanggan sing tampa sepisan sewulan.
  4. Apa sampeyan wis ngerteni kapan pemicu yaiku supaya wong liya tetep tinggal utawa ninggalake sampeyan? Yen rata-rata maca newsletter email sampeyan mbukak 5, aja klik, banjur lengganan, apa sing sampeyan lakoni beda ing buletin nomer 5 kanggo maca sing ora tau diklik?
  5. Kapan pungkasan sampeyan matur nuwun utawa njaluk tanggapan babagan layanan sampeyan? Apa sampeyan wis nyiyapake ambang utawa ambang kegiatan kanggo komunikasi karo pelanggan sing mbayar $ X utawa toko saben X dina, minggu utawa wulan?

Penjadwalan, email sing dipicu, hadiah, lan konten dinamis minangka faktor utama ing Sampeyan njaga hubungan karo pelanggan lan mbantu dheweke liwat siklus siklus pelanggan. Coba deleng maneh aplikasi CRM sampeyan ... kepiye mbantu sampeyan nindakake? Sampeyan ora kudu ditinggalake kanggo nggawe kabeh interaksi karo CRM sampeyan. Yen wis, sampeyan ora duwe sistem CRM, sampeyan mung duwe database pelanggan.

Analytics, Kréta Blanja, Pemasaran Email lan Manajemen Manajemen Konten Situs Web kabeh kudu dilebokake supaya sampeyan bisa ngetrapake CRM sing bakal entuk manfaat saka biaya lan upaya awal sing dibutuhake kanggo ngetrapake implementasi CRM. Yen ora sambungake titik, sampeyan ora duwe solusi CRM.

CATHETAN: Nalika nggoleki sumber CRM lan diagram sing apik ing web, aku nemokake sumber sing apik, yaiku Guru Pemasaran.

6 Komentar

  1. 1

    Aku sajujure mikir manawa umume sistem CRM kudu luwih becik diarani sistem PRM amarga dudu babagan Manajemen Hubungan Pelanggan, nanging luwih becik babagan Manajemen Hubungan Prospek, utamane yen kita ora prihatin babagan HUBUNGAN terus karo sapa wae. Umume sistem kasebut dikembangake kanggo para pamburu sing mbantah para pengumpul lan pancen ora cocog sanajan ana strategi 'lahan lan ekspansi' sing pancen mbutuhake sesambungan sing dawa.

    Sistem CRM digawe kanggo ngatasi akeh "pelanggan" lan hubungan bangunan mung bisa ditindakake kanthi apik nalika nganggep upaya sing akeh kanggo pelanggan.

    Sampeyan bener lan alasane yaiku sistem CRM iki ora dibangun kanggo tujuan sing digunakake.

  2. 4

    Nilai gedhe. Kanthi akeh pilihan sing gampang kanggo perusahaan kanggo miwiti sesambungan karo para pelanggan ing level siji, ora kudu ana alesan supaya ora nindakake (facebook, blog, email).

    Saben perusahaan nggunakake CRM, nggunakake kanthi luwih efektif bisa dadi proposisi nilai sing ditawakake perusahaan, lan kabeh ana ing tips driji.

    kirim apik.

  3. 5

    Nalika aku blog babagan sawetara wektu maneh, kakehan nggunakake CRM kanggo 'stalk' prospek tinimbang nggawe hubungan karo dheweke.

  4. 6

    Apa ahli CRM iki ora ngelingi kepiye rasane nalika pacaran?
    Apa ora ana ide ing CRM sing nggawe hubungan jangka panjang? Dadi, kapan stalking nate ngasilake hubungan? Kepiye reaksi aku marang perusahaan sing pamer babagan 'ngerti' babagan aku? Persis, pamit.

    Apa solusine? Takon aku, melu aku, kepincut lan intrik, kagetke aku lan rasane istimewa. Wah, pancen angel.
    Kepiye perusahaan ora entuk? Apa dheweke wedi takon? Wedi ditolak?

    Panganan sing dipikirake: yen aku ora kasengsem, apa luwih becik sampeyan pengin ngerti luwih cepet tinimbang mengko? Dadi, sampeyan bisa fokus karo sing kepengin?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.