Apa tegese "Pemasaran Konteks"?

Depositphotos 33528303 m 2015

Minangka wong sing nggawe karier saka konten, komunikasi, lan crita, aku duwe papan khusus kanggo peran "konteks." Apa sing kita komunikasi - apa ing bisnis utawa ing urip pribadi - dadi relevan karo pamirsa mung nalika ngerti konteks pesen. Tanpa konteks, makna bakal ilang. Tanpa konteks, pamirsa bingung kenapa sampeyan komunikasi karo wong-wong mau, apa sing bakal dijupuk, lan pungkasane, kenapa pesen sampeyan ana gandhengane.

Retargeting minangka conto klasik (lan paling nyerang) saka gaffe konteks bisnis. Yen ana sing sampeyan deleng biyen terus ngetutake sampeyan saiki sampeyan isih kasengsem utawa ora. Ndeleng iklan kaos kaki nalika nggoleki situs web kanggo tujuan bisnis dadi pas, dadi ora ana konteks. Nanging akeh kesalahan kontèks sing ana ing obrolan - yen sampeyan wis ngomong yen katon kosong utawa bingung, sampeyan ngerti sampeyan kudu menehi luwih akeh konteks kanggo apa sing sampeyan ucapake utawa takon.

The Kamus Inggris Oxford nemtokake tembung "konteks" kanthi cara iki:

Kahanan sing mbentuk kahanan, pernyataan, utawa ide, lan babagan sing bisa dirampungake dimengerteni lan kabiji: keputusan dijupuk ing konteks ngrancang nyuda mbuwang

Bagéan saka apa sing ditulis utawa diucapake langsung ndhisiki lan tututi tembung utawa wacan lan njlentrehake tegese: ngolah tembung kena pengaruh saka konteks sing ana tembunge

Dadi, yen kita ngetrapake definisi konteks menyang praktik pemasaran, ing endi "pemasaran" kalebu komunikasi pesen tartamtu menyang pamirsa, mula para pemasar kudu tliti kanthi tliti babagan apa sing sadurunge utawa nate menehi pesen. Paling ora, yen dheweke pengin para pamirsa ngerti tegese utawa relevan apa sing dikandhakake.

At Sitecore, kita saiki wis negesake manawa para pemasar lan pimpinan digital mung bisa ngatur pengalaman pelanggan kanthi efektif nalika pemasaran kanthi konteks kepiye pelanggan sesambungan karo merek. Akeh alur kerja otomatisasi pemasaran nyoba ing konteks pemasaran (kayata, yen pelanggan ndownload kertas putih, mula brosur dikirim menyang email rong minggu mengko). Nanging masalah karo akeh platform otomatisasi pemasaran yaiku mung menehi reaksi saka email. Dheweke ora nganggep apa sing bisa ditindakake pangguna sawise ndownload kertas putih. Kepiye yen dheweke nggunakake jam ing situs web? Utawa tweet babagan kertas putih ing dina sabanjure? Apa sampeyan ora pengin ngetutake luwih cepet saka rong minggu?

Pemasaran kontes sing sukses mbutuhake luwih saka apa sing bisa ditawakake otomatisasi pemasaran. Kita yakin butuh teknologi sing ngidini telung fungsi:

  1. Kemampuan kanggo nglumpukake kapinteran kontekstual babagan apa sing ditindakake para pamirsa, ing endi wae, sadurunge sampeyan nyedhak. Kanthi tembung liyane, kaya sing diarani OED, apa ndhisiki lakumu.
  2. Kemampuan kanggo atur konten digital, utawa wacana, dhewe. Lan yen sampeyan duwe akeh pelanggan, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan bisa nindakake kanthi skala.
  3. Kemampuan kanggo ngirim konten kasebut ing endi wae pelanggan, ing piranti apa wae, kanthi cara otomatis supaya tumindak pamirsa sing wis ditemtokake kanthi otomatis nyebabake pangiriman konten. Lan kedadeyan ing wektu sing ditemtokake. Kanthi tembung liyane, sampeyan bisa ngontrol apa sing dideleng lan nalika ndeleng manawa intelijen kontekstual babagan pengalaman menehi katrangan manawa sampeyan siyap nggunakake sing kudu dikirim.

Pancen pancen gampang banget, nanging teknologi sing bisa ditindakake luwih rumit. Kita wis nulis babagan pemasaran konteks ing buku anyar sing diterbitake, sing diarani "Pemasaran Konteks Kanggo Dummy. ” Kita makarya karo Wiley Press (sing nerbitake buku "Kanggo Dummies" sing misuwur sing ditemokake ing toko buku) kanggo nggawe, lan kalebu:

  • Kepiye konsumen digital wis ganti lan kenapa pangarep-arep merek bakal ganti
  • Kepiye cara pemasaran konteks mbantu sampeyan ngatasi ekspektasi konsumen
  • Apa sing sampeyan butuhake ing teknologi pemasaran kanggo janji marketing konteks

Ana liyane, nanging iki minangka cara utama. Muga-muga sampeyan seneng, lan aku wis menehi kontek sing cukup babagan buku supaya sampeyan bisa ndeleng regane nalika ndownload. Sawise kabeh, adoh saka pemasar konten iki kanggo komunikasi tanpa konteks. Ayo dakkandhani apa sing sampeyan pikirake babagan buku ing komentar ing ngisor iki!

Download Pemasaran Konteks kanggo Dummy