Apa sing diarani Pemasaran Konten?

Sanajan wis nulis babagan pemasaran konten luwih saka luwih saka sepuluh taun, aku pikir penting kanggo njawab pitakon dhasar kanggo para siswa pemasaran uga validasi informasi sing diwenehake kanggo para pemasar sing duwe pengalaman. Pemasaran konten minangka istilah sing menarik. Nalika entuk momentum anyar, aku ora kelingan wektu nalika pemasaran ora duwe konten sing ana gandhengane. Nanging luwih akeh strategi pemasaran konten tinimbang mung miwiti blog, mula ayo menehi warna babagan frase kasebut.

Apa sing diarani Pemasaran Konten?

Content Marketing yaiku perencanaan, desain, pangembangan, eksekusi, nuduhake, promosi lan ngoptimalake konten sing dikembangake kanggo entuk pelanggan anyar, njaga pelanggan saiki, lan nambah nilai hubungan pelanggan saiki.

Kepiye Cara Kerja Pemasaran Konten?

Wis luwih saka sepuluh taun aku ngrewangi perusahaan nganggo strategi pemasaran konten. Ing ndhuwur minangka video sing digunakake kanggo mbantu para klien ngerti carane nggunakake pemasaran konten kanggo ndamel bisnis nggunakake situs, pemasaran telusuran, pemasaran media sosial, lan pariwara online.

Ana analogi sing aku wis suwe digunakake nalika nerangake marketing mungsuh pariwara. Iklan nyedhiyakake umpan ing pancing lan nyelehake ing banyu, ngarep-arep iwak bakal cokotan. Pemasaran minangka proses nemokake iwak, nganalisa nalika nyokot, apa sing digigit, lan suwene sadurunge nyakot.

Konten kalebu konten ... whitepaper, postingan blog, video, podcast, infographic utawa liya-liyane sing bisa dirancang kanggo menehi pesen. Nanging marketing konten mbutuhake pangerten babagan sapa sing dadi pamirsa, metodologi apa sing dikomunikasikake, nemokake ing ngendi pamirsa, ngerti apa tujuwane, lan ngasilake seri lan jinis konten sing cocog kanggo pangguna utawa prospek kasebut. Uga kalebu cara nuduhake lan promosi sing bakal digunakake kanggo nggayuh.

Strategi Pemasaran Konten

Akeh banget bisnis sing mbingungake marketing konten minangka pariwara. Dheweke ora ngerti sebabe tweet, update status utawa postingan blog ora nyebabake konversi. Pemasaran konten ora cepet, pemasaran konten minangka strategi mbutuhake momentum lan arah supaya sampeyan bisa nuntun pamirsa liwat proses tuku, retensi utawa upsell. Kaya chumming yaiku mancing, asring sampeyan kudu duwe garis dhasar konten kanggo dipromosikake ing saindenging plato kanggo narik kawigaten para pamirsa.

Jinis Pemasaran Konten

Wong-wong ing QuickSprout nulis kiriman hebat ing jinis pemasaran konten lan nalika nggunakake. Kita ora bakal melu saben jinis, nanging aku pengin fokus ing 6 konten utama sing paling apik kanggo para klien nalika nggawe media duweke sumber:

  • Artikel - bangunan Fantastic perpustakaan isi kanthi artikel ringkes berkualitas tinggi sing njawab pitakon kanggo prospek, pelanggan lan menehi kepemimpinan pamikiran ing industri minangka dhasar saka meh kabeh perusahaan. Perusahaan cenderung nganggep blog kasebut minangka strategi sekaligus, nanging iki pancene minangka pendapatan sing terus-terusan lan strategi minat gabungan. Saben postingan blog bisa ditemokake lan dirujuk saben dina kanggo nambah kemampuan sampeyan kanggo narik, njaga lan ngunggahake pelanggan. Blogging kanggo bisnis nyedhiyakake panganan kanggo telusuran lan sosial kanggo dioperasikake lan kritis kanggo saben organisasi.
  • Infographics - ngrancang grafis informasi sing diteliti kanthi apik sing njupuk topik rumit, nerangake kanthi lengkap, lan nyedhiyakake format portebel sing bisa dideleng lan dituduhake ing pirang-pirang piranti lan teknologi wis dadi kauntungan luar biasa kanggo saben organisasi sing wis bisa digunakake. DK New Media terus dadi pimpinan strategi iki, sawise riset, ngrembakakake, ngrancang, nyebarake, lan promosi luwih saka satus infografis. Kajaba iku, kita nyedhiyakake file inti menyang klien supaya grafis bisa ditampilake ing presentasi lan materi pemasaran liyane.
  • Whitepapers - Nalika infografis narik kawigaten, kita nemokake manawa whitepaper ngowahi. Nalika pengunjung situs sampeyan asring maca lan nuduhake kiriman lan infografis, dheweke bakal asring dagang informasi kontak kanggo entuk luwih jero babagan topik sing diteliti. Tujuane kanggo ndownload papan putih asring diteliti kanggo tuku kanthi cepet. Nggawe dalan saka postingan, infographic menyang ajakan tumindak menyang kaca kebangkrutan kanggo ndhaptar lan ndownload whitepaper pancen nguntungake kanggo kabeh klien.
  • presentations - Kredibilitas, panguwasa, lan kapercayan ing industri biasane njaluk sampeyan menehi topik ing konferensi, webinar, utawa rapat sales. Nampilake presentasi kasebut kanthi online ing platform kaya Slouriare, banjur enggo bareng liwat kiriman lan media sosial bisa narik kawigaten banget saka kancamu.
  • Videos - Must-have kanggo strategi konten saben organisasi yaiku video. Yen gambar ngucapake sewu tembung, video bisa nyedhiyakake sesambungan emosional sing ngluwihi strategi apa wae. Kepemimpinan, tips, video panjelasan, video testimoni… kabeh komunikasi kanthi efektif karo pamirsa lan saben dina dikarepake. Apamaneh masarakat asring nggoleki video luwih saka media liyane!
  • email - meksa pesen sampeyan bali menyang pelanggan duwe salah sawijining asil paling dhuwur saka strategi pemasaran konten. Kanthi rutin ngirim email babagan prospek lan klien sampeyan, pesen sampeyan menehi nilai lan pangeling manawa sampeyan ana ing kono nalika mbutuhake. Kabeh strategi liyane iki bisa nggawa wong menyang merek sing durung siyap tuku… yaiku nalika sampeyan pengin nggawe manawa mlebu ing email. Saben strategi konten kudu duwe strategi pemasaran email kanggo nyengkuyung lan ngarahake pelanggan sing ana konversi.

Cara Nggawe Strategi Pemasaran Konten

Kaget, langkah pertama sing ditindakake nalika nggarap klien dudu riset lan pangembangan tanggalan konten. Langkah kapisan kanggo nganalisa situs saiki lan panguwasa online kanggo mesthekake yen bisa ngasilake pengunjung pemasaran telusuran, penggemar media sosial utawa pengikut, utawa pengunjung liyane liwat proses generasi utama. Ing ngisor iki sawetara pitakon sing njaluk wangsulan:

  • Ana sing dalan menyang konversi saka kabeh konten sing nyebabake para pamaca tumindak sing pengin ditindakake?
  • Is Analytics mlaku kanthi bener kanggo mesthekake yen sampeyan bisa ngukur pengaruh pemasaran konten bali menyang sumber?
  • Apa situs sampeyan dioptimalake kanthi bener supaya konten sing sampeyan gawe bisa ditemokake ing asil mesin telusuran sing relevan? Optimisasi mesin telusuran minangka garis dhasar kanggo strategi konten.
  • Apa konten ditampilake lan dioptimalake supaya gampang dituduhake ing media sosial? Penguatan sing bakal dipikolehi saka media sosial bisa nambah kunjungan, konversi uga panggonane mesin telusuran.
  • Apa konten bisa ditampilake kanthi cocog ing piranti seluler utawa tablet? Sawetara klien ndeleng munggah 40% lalu lintas sing asale saka seluler!

Sawise dhasar wis kasedhiya, kita ngupayakake riset konten sing menang pesaing, ngrancang strategi sing mbantu sampeyan bersaing, lan nggawe tanggalan konten sing bakal nyebabake momentum sing dibutuhake kanggo nyuda biaya saben timbal (CPL) nalika terus nambah nuduhake swara (SOV), nyopir lan nambah jumlah konversi, lan pungkasane nambah ngasilake investasi pemasaran liwat wektu.

Pemasaran konten organik bisa uga butuh luwih suwe wektu perusahaan kepenak, mula luwih cepet strategi pemasaran konten sampeyan mbayar iklan lan promosi uga strategi hubungan masyarakat bisa mbantu luwih cepet, tes lan ngukur strategi kanthi efisien, lan nggedhekake pamirsa lan pengaruh kanthi efektif.

Pira Kasedhiya Konten?

Ibune kabeh pitakon sing ditakoni klien. Analogiku yaiku ... pemasaran konten minangka balapan. Takon babagan sepira konten sing dibutuhake kaya takon karo sopir mobil balap sepira alon-alon dheweke bisa menang. Mesin sing disetel sing luwih apik, ban sing luwih apik, drivere uga duwe bakat - asile luwih apik.

Pemasaran konten mbutuhake latihan, tes, lan perbaikan terus-terusan supaya bisa ngalahake pesaing sampeyan! Iki ora babagan ngasilake konten liyane, nanging babagan nggawe perpustakaan konten sing ditemtokake sing nyakup kabeh tahapan lelungan panuku kanggo mbantu nuntun konversi.

Apa Regane Pemasaran Konten?

Pitakonan liyane sing doozy! Disaranake anggaran rata-rata nyebar hubungan umum, promosi, lan produksi konten kanggo perusahaan kanggo miwiti. Iki bisa larang banget ($ 15rb AS saben wulan), nanging minangka pondasi sing kita ngerti bisa sukses. Sampeyan uga bisa miwiti tanpa PR lan promosi, butuh wektu luwih suwe.

Sajrone sawetara wulan, sampeyan kudu miwiti ndeleng momentum lan pandhuan. Sajrone taun sampeyan kudu bisa nemtokake program lan ngerti biaya sing dibutuhake saben timah. Sampeyan banjur bisa ngowahi lan ngimbangi anggaran ing antarane pangembangan konten, promosi, lan hubungan masarakat kanggo nggedhekake pengaruh, nyuda biaya saben timbal, lan luwih akeh ngarahake utawa konversi.

Elinga yen pesaing sampeyan nyetel strategi pemasaran konten kanthi bebarengan, saengga kompetisi bisa nambah utawa nyuda - mbutuhake sampeyan nyetel anggaran lan pangarepan kanthi cocog. Kita duwe klien sing dominasi pemasaran konten amarga ora ana persaingan, lan kita duwe klien sing tundha kompetisi mung amarga ora cocog karo sumber daya pesaing sing dilamar. Strategi sing apik mesthi bisa miwiti kompetisi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.