Apa Analisis Kohort Google Analytics? Pandhuan Rinci

cohort

Google Analytics bubar nambahake fitur super keren kanggo nganalisa efek telat saka pengunjung sing dikenal minangka analisis kohort, sing mung versi beta tanggal akuisisi. Sadurunge tambahan anyar iki, webmaster lan analis online ora bakal bisa mriksa tanggepan tanggepan para pengunjung situs web. Sampeyan angel banget kanggo nemtokake manawa pengunjung X ngunjungi situs sampeyan dina Senen, mula pira sing dikunjungi ing dina sabanjure utawa dina sabanjure. Google anyar analisis kelompok fitur bakal mbantu sampeyan entuk lan nganalisis data iki kanggo nambah keterlibatan situs web sampeyan.

Apa sing diarani "Cohort"?

Kohort minangka istilah sing digunakake kanggo njlentrehake klompok wong sing wis gabung amarga atribut sing padha. Google nggunakake tembung "kohort" kanggo netepake efek sing ditundha ing Analytics lan nggawe jinis liyane segmentasi sing wis dites wektu kanggo nganalisis prilaku pangguna. Sadurunge fitur kasebut digabungake ing Google Analytics, cukup angel dianalisis kohort nalika akuisisi tanggal, nanging saiki bisa diaktifake nggunakake variabel lan acara khusus.

Cara Nggunakake Analisis Cohort

Sampeyan bisa kanthi gampang ngakses fitur analisis ing bagean pamirsa sing ditampilake ing sidebar kiwa ing Google Analytics. Sawise sampeyan ngeklik, sampeyan bakal bisa ndeleng grafik sing diikuti tabel. Nalika tabel kasebut bisa uga angel dimengerteni, mula aja padha sumelang amarga aku bakal luwih gampang ngerti. Grafik default nggambarake rata-rata retensi rata-rata (%) pengunjung unik sajrone pitung, 14, 21, utawa 30 dina pungkasan.

Ing tabel ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh manawa tanggal 1 April 2015 (baris katelu), ana 174 pangguna unik sing ngunjungi situs web, sing bakal digunakake kanggo makili dina 0. Saiki, deleng dina 1 ing kolom katelu kanggo ndeleng pirang-pirang saka 174 pengunjung ngunjungi situs web mengko. Ing tanggal 2 April 2015, 9.2% bali lan mung 4.02% dibukak tanggal 3 April 2015. Sampeyan bisa mriksa bab sing padha kanggo baris kaping papat kanggo nemokake pirang-pirang 160 pengunjung unik sing ngunjungi situs web sampeyan tanggal 3 April, 4 April, 5 April , lan liya-liyane.

Tanggal Analisis Kohort Google Analytics

Rata-rata pitung dina kanthi total 1,124 pengunjung bisa dideleng ing baris pisanan, sing diwakili ing grafik ndhuwur.

Analisis Kohort Google Analytics

Nganti saiki, aku ndeleng analisis iki ditindakake ing pirang-pirang situs web. Aku nyimpulake manawa situs web sing ora tampil apik ing rangking mesin telusuran utawa saluran khusus liyane kanggo ngasilake lalu lintas uga duwe tarif retensi sing sithik. Situs web sing duwe nilai merek lan entuk lalu lintas sing luwih stabil duwe tingkat retensi sing dhuwur. Muga-muga sampeyan saiki bisa nganalisa tingkat retensi situs web sampeyan. Nanging, pitakon sabanjure yaiku ing endi analisis iki bisa digunakake? Wangsulane yaiku paling apik digunakake kanggo nganalisis situs web lan aplikasi seluler.

Analisis Cohort ing Aplikasi Mobile

Amarga kasunyatan manawa persentase populasi saiki nggunakake smartphone utawa tablet kanggo nggoleki Internet, mula aplikasi seluler saya rame saiki. Sing nggawe nganalisa tumindak pangguna kanggo aplikasi seluler penting banget kanggo terus tuwuh. Yen sampeyan kepengin weruh suwene pangguna berinteraksi karo aplikasi seluler sampeyan, sepira kerepe pangguna mbukak app sajrone sedina, utawa kepiye aplikasi kasebut, sampeyan bisa nemokake kabeh jawaban kanthi nganakake analisis. Banjur, sampeyan bakal duwe ilmu kanggo ndandani strategi utama sing bisa ningkatake perusahaan sampeyan.

Semono uga, yen sampeyan nganyari babagan aplikasi seluler, sampeyan bakal bisa ndeleng efek dandan kanthi visual. Yen tingkat retensi sampeyan luwih murah, mula bisa uga sampeyan ora kejawab lan pangguna ora seneng karo asil pungkasan. Sampeyan banjur bisa nggunakake pangerten babagan prilaku pangguna supaya nganyari sabanjure luwih apik. Pangowahan apa wae tumindak pangguna aplikasi seluler bisa dilacak kanthi gampang lan disuda kanggo nyengkuyung upaya sabanjure menyang luwih akeh keterlibatan.

Ing ngisor iki minangka conto analisis kohort sing ditindakake ing aplikasi seluler kanthi pangguna minggon 8,908. Kaya sing sampeyan ngerteni, rata-rata tingkat retensi yaiku 32.35% ing dina 1, sing nyuda saben dina. Kanthi data iki, sampeyan kudu miwiti fokus ing pangguna supaya pangguna bisa nggunakake aplikasi kasebut supaya tingkat retensi mundhak kanthi luwih akeh pangguna sing mbukak aplikasi saben dina. Sawise munggah, bakal ana pangowahan sing luwih dhuwur kanggo entuk pengunjung anyar amarga publisitas cangkem.

Analisis Kohort Sesi Google Analytics

Ngonfigurasi Laporan Analisis Kohort

Nalika mbukak Google Analytics kanggo nganakake analisis, sampeyan bakal nemokake manawa laporan kasebut bisa dikonfigurasi adhedhasar jinis kohort, ukuran kohort, metrik, lan rentang tanggal.

  • Jinis Kohort - Saiki, versi beta mung ngidini sampeyan ngakses tanggal akuisisi, mula sampeyan bisa ndeleng solah bawa pangguna sing ngunjungi situs kasebut ing tanggal tartamtu lan polahe sajrone sawetara wektu.
  • Ukuran Kohort - Iki nuduhake pangowahan ukuran kohort kanthi pirang-pirang dina, minggu, utawa malah pirang-pirang wulan. Ngonfigurasi laporan adhedhasar ukuran kohort bisa mbantu sampeyan nemokake pirang-pirang pengunjung sing dikunjungi ing wulan Januari lan bali ing wulan Februari. Nalika milih ukuran kohort, sampeyan bisa milih sawetara tanggal pitung, 14, 21, utawa 30 dina nalika milih ukuran minggu.

Ukuran Analisis Cohort

  • Metrik - Iki minangka salah sawijining perkara sing sampeyan pengin ngukur. Ing wektu iki, metrik bisa kalebu konversi saben pangguna, tampilan kaca saben pengunjung, sesi saben tamu, tampilan aplikasi saben pelanggan, retensi pangguna, rampung target, konversi, lan liya-liyane. Kabeh bisa migunani nalika nemtokake sukses tingkat retensi sampeyan.
  • Tanggal Range - Kanthi iki, sampeyan bisa beda-beda gumantung sawetara dina, minggu, lan wulan gumantung saka ukuran kohort.

Kisaran Tanggal Analisis Kohort

Sampeyan uga bisa mbukak analisis ing macem-macem segmen. Contone, sampeyan bisa ndeleng rata-rata wektu sesi kanggo pengunjung ing piranti seluler mungsuh pengunjung sing nggunakake komputer desktop. Utawa, sampeyan bisa ngatur laporan adhedhasar akuisisi pengunjung anyar sajrone minggu tartamtu, kayata minggu sadurunge Natal 2014. Mengkono bisa uga nuduhake manawa pengunjung situs web sampeyan luwih akeh nggunakake situs kanthi nggunakake komputer desktop, utamane sadurunge Natal.

Summing Iku Up

Aja patang semangat yen analisis kohort cukup angel dingerteni kaping pisanan amarga sampeyan bakal entuk wektu. Fitur sing migunani banget sing ngidini sampeyan nganalisa respon telat pangguna langsung liwat alat Google Analytics. Nyimpulake data faktual iki bisa mbantu sampeyan ndandani situs web lan / utawa aplikasi seluler sing anyar kanggo konversi sing luwih apik.