Apa sing diarani Advokat Brand? Kepiye Cara Nggawe Sampeyan?

pembelaan merek

Nalika ndeleng maneh ing dasawarsa pungkasan saka klien agensi kita dhewe, akeh pelanggan sing wis kliwat lan ora sengaja ketemu kanthi upaya pemasaran mlebu. Nanging, dhasar bisnis kita minangka pemasaran saka mulut ke mulut saka para pelanggan sing wis ngasilake asil suwene taun. Kasunyatane, telung proposal sing saiki lagi dienggo gegandhengan langsung karo klien sadurunge sing wis digarap.

Ora nggumunake manawa para penyokong merek duwe pengaruh 50% liyane ing keputusan tuku tinimbang pelanggan khas lan 90% konsumen nglaporake manawa rekomendasi saka tembung (WOM) nyebabake pengaruh saka keputusan tuku. Nyatane, ing 20 nganti 50% kabeh keputusan tuku, Word-of-Mouth minangka pengaruh utama

Advokasi nggawe $ 6 triliun kanggo mbuwang konsumen tahunan

Apa sing diarani Advokat Brand?

Ing pemasaran, a pengacara merek yaiku wong, karyawan, influencer, utawa pelanggan sing ngomong apik babagan merek utawa produk, ngasilake pesen lisan (WOM) positif babagan merek menyang jaringan.

Apa sing diarani Advokasi Pelanggan?

Kanggo nyengkuyung pembelaan merek, merek nggunakake budaya sing fokus ing customer, nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing unggul. Asil saka pembelaan pelanggan ora mung kenaikan retensi utawa rata-rata regane pelanggan, ngasilake laba investasi nalika pelanggan dadi pengacara merek.

Kelemahane, mesthine ana kesenjangan advokasi sing gedhe ing endi bisnis ora nindakake tugas kanthi apik kanggo ngenali utawa njaluk pitulungan saka para pendukung merek potensial. Luwih saka setengah kabeh perusahaan malah ora ngerti sapa sing ndukung merek. JitBit nggabungake infographic iki, 15 Alasan kenapa Advokasi Merek minangka dhasar saka Bisnis Sampeyan, sing nuduhake kabeh ins-and-out saka advokasi merek lan ngembangake program pembelaan pelanggan dhewe.

Cara Nggawe Kesadaran Merek

  1. Fokusake hubungan kasebut - apa sing nggawe pelanggan tresna karo merek sampeyan? Produk sing berkualitas, layanan pelanggan sing apik banget, lan pengalaman sing konsisten.
  2. Dadi kanthi cepet - nalika tuku online, 71% pengunjung ngarepake pitulung sajrone 5 menit. Menehi pitulung nalika pelanggan mbutuhake.
  3. Nuduhake sukses - tambahake umpan balik positif lan sukses para penyokong saiki - nampilake ulasan ing iklan, nuduhake asil ing studi kasus, lan mesthi nyebutake pelanggan.
  4. Pelanggan hadiah - nyedhiyakake luwih cepet menyang produk / layanan anyar, dadi tuan rumah acara khusus undhangan khusus, ngirim tawaran eksklusif, nggawe program loyalitas, lan nyedhiyakake layanan VIP.
  5. Pelanggan kaget - kejutan pelanggan sing setya nalika dheweke ora ngarep-arep, lan dheweke bakal ngobrol babagan kejutan, lan pangirime. Bisa uga ana komentar matur nuwun nganti upgrade gratis.
  6. Penasihat Kuwasa - para pendukung seneng memuji merek favorit. Pujian sing paling apik sing bisa ditawakake yaiku rujukan. Tawaran menehi saran kanggo ngirim bisnis anyar kaya sing sampeyan lakoni.
  7. Elingi acara khusus - ngirim kertu utawa hadiah kanggo pelanggan ing tanggal khusus kaya Natal utawa ulang taune minangka cara sederhana kanggo nambah hubungan pribadi karo merek sampeyan.
  8. Nyuwun lan tumindak saran - takon saran kanggo pelanggan, lan tindakake. Pelanggan dadi penasehat ukum yen rumangsa umpan balik dirungokake lan masukane dihargai.
  9. Ngucapake matur nuwun, malah kanggo para peleceh - ngakoni lan matur suwun kabeh saran, malah negatif. Yen pelanggan sing ora seneng rumangsa dihargai, mula bakal suwe maneh.

Lan aja lali mriksa Jitbit! Sistem ticketing helpdesk iku gampang banget, pancen kuat lan butuh sawetara detik kanggo disiyapake.

infographic promosi merek

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.