Apa Teknologi Blockchain?

blockchain

Deleng tagihan dolar, lan sampeyan bakal nemokake nomer seri. Ing mriksa, sampeyan bakal nemokake nuntun lan nomer akun. Kertu kredit sampeyan duwe nomer kertu kredit. Nomer kasebut mlebu ing lokasi ing endi wae - ing database pamrentah utawa sistem perbankan. Nalika ndeleng dolar, sampeyan ora bisa ngerti sejarahe. Mbok dicolong, utawa mbok menawi salinan palsu. Sing luwih elek, kontrol pusat data bisa dilecehke kanthi nyithak luwih akeh, nyolong, utawa ngapusi mata uang - asring nyebabake devaluasi kabeh mata uang.

Kepiye yen… ing saben tagihan dolar, mriksa, utawa kertu kredit, ana tombol ndhelik sing bisa digunakake kanggo entuk akses menyang cathetan transaksi kasebut? Saben bagean mata uang bisa diverifikasi kanthi mandhiri liwat jaringan komputer sing akeh banget - ora ana siji-sijine lokasi sing duwe kabeh data. Sejarah kasebut bisa dicethakake liwat mining data kapan wae, liwat jaringan server. Saben bagean mata uang lan saben transaksi bisa divalidasi kanggo ngenali sapa sing duwe, asale, iku asli, lan malah ngrekam transaksi sabanjure yen digunakake ing transaksi anyar.

Apa Teknologi Blockchain?

Blokir minangka buku utama desentralisasi ing kabeh transaksi ing jaringan peer-to-peer. Nggunakake teknologi iki, para peserta bisa ngonfirmasi transaksi tanpa mbutuhake otoritas sertifikasi pusat. Aplikasi potensial kalebu transfer dana, adol perdagangan, voting, lan akeh panggunaan liyane.

Blockchain minangka teknologi dhasar sing mbisakake cryptocurrency kaya Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, NEM, Ethereum, Monero, lan Zcash. Infographic saka PWC iki nyedhiyakake gambaran rinci babagan teknologi blockchain, cara kerjane, lan industri apa sing bisa ditrapake.

Nalika saiki ana pirang-pirang buzz ing Bitcoin, aku ngajak sampeyan ora nggatekake akeh crita lan fokus ing teknologi sing ndasari. Akeh banget profesional sing ora duwe pendhidhikan lan non-teknologi nganggep Bitcoin kaya kesusu emas, utawa gelembung saham, utawa uga mung modele. Kabeh penjelasan lan pangarepan kasebut luwih ringkes. Bitcoin kaya mata uang liya sing durung digawe, amarga teknologi blockchain. Blockchain minangka teknologi rumit sing mbutuhake daya komputasi kaya sing durung nate dibutuhake sadurunge. Dhasar mining transaksi bisa mbutuhake puluhan ewu dolar peralatan, biaya puluhan dolar, nggunakake energi sing akeh banget, lan mbutuhake menit utawa jam kerja.

Mangkene, mbayangake jagad sing dipercaya sertifikat digital sampeyan amarga ngemot kunci riwayat kabeh kelas sing sampeyan diverifikasi liwat kanca-kanca ... tanpa sampeyan nelpon perusahaan sertifikasi. Jagad sing ora prelu mriksa sejarah bisnis kanthi manual, nanging bisa uga verifikasi karya sing wis ditemtokake kaya sing wis ditemtokake kontrak penjualan sing didukung blockchain. Iklan bisa njaga riwayat tampilan lan transaksi menyang wong sing ngeklik kanggo mesthekake yen ora klik palsu.

Blockchain minangka teknologi sing janjeni sing bisa ditrapake ing endi wae. Aku ngarep-arep ndeleng apa sabanjure!

Apa sing Blockchain?

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.