Apa sing diarani Otoritas?

panguwasa sosial

Yen sampeyan nggoleki ing Staff situs ngumumake Twitter kang Debat Otoritas, sampeyan bakal nemokake rantamanku digawe ing mayoritas komentar. Kabeh wong nggawe aku kacang tansah ngomong babagan iki - lan ana uga sing banjur mbangun Twitority lan Twithority.

Jeneng sing luwih apik yaiku Telusuri Tweet ing Pesenan Keturunan miturut Jumlah Pengikut.

Aku ngerti, iku jeneng sing dawa banget, nanging iki sejatine. Ora Panguwasa.

Definisi Panguwasa

Wong utawa organisasi sing duwe kekuwatan utawa kontrol ing bidang tartamtu, biasane politik utawa administratif.

Supaya ana wong sing nampa Panguwasa ing utawa mateni Internet, mbutuhake sawetara perkara:

  • Sejarah utawa praktik sejarah sing nyata lan nyata ing bidang keahlian.
  • Pengakuan saka keahlian kasebut dening wong liya kanthi panguwasa.

iki mesin ngurutake kanggo Twitter kurang kalorone. Nalika aku tweet babagan Valkyrie sawetara dina kepungkur, aku mesthi bakal ngasilake asil karo 3,200 pandherekku. Chris Pirillo iku Tweet ing Valkyrie minangka asil # 1 saiki - amarga saka 24,000 pandhereke:

Chris Pirillo Tweet ing Valkyrie

Aku tresna karo Chris Pirillo, nanging dheweke ora duwe otoritas (nuwun Chris!) Nalika nyemak Valkyrie.

Sanajan mung duwe 1,872 pengikut, bisa uga luwih akurat kanggo nyatakake NY Times Film Twitter, saka Kaca Film NY Times, duwe panguwasa sing luwih gedhe tinimbang aku, Chris utawa wong liya ing asil kasebut. Lan akun Twitter NY Times duwe sawetara pengikut.

Aku percaya ana media sosial kanggo otoritas. Aku percaya Algoritma pagerank Google bisa dadi wiwitan sing apik. Aplikasi Twitter sing ngawasi retweet, reca tweet, frekuensi tweet lan sawetara pengikut (adhedhasar sing panguwasa lan sesambetan) ing bidang keahlian tartamtu bakal apik banget! Aku seneng bisa nggolèki blogging bisnis blog paling apik ing kana!

Panguwasa ora mung pirang-pirang wong sing ngetutake sampeyan. Otoritas yaiku carane akeh wong sing ngormati sampeyan ing bidang keahlian tartamtu.

3 Komentar

  1. 1

    Doug, matur nuwun amarga wis nambah pikiran sehat babagan argumen kuno sing wis kesel lan wis udan.

    Napa kita kudu duwe "panguwasa" sing luwih murah kanggo ngenalake akal sehat ing diskusi.

    Nanging, yen ana lapisan perak, bisa uga bisa uga sapisan, kita bisa mungkasi argumen kasebut, sanajan pesimis ingaku ora mangu-mangu.

    Pos sing apik. Aku tweeting kanggo 2800 pandherekku! Kita bakal nuduhake A-listers (ora ngandel yen aku mung ujar kaya ngono) sing duwe wewenang! 🙂

  2. 2

    Matur nuwun gabung karo swara sing nuduhake ide sing sejatine ora bisu iki.

    Aku ngerteni yen bisa nyaring telusuran miturut jumlah pengikut, nanging diarani otoritas iku ora masuk akal.

    Wong sing ndhukung sistem iki duwe jumlah pengikut astronomi (Loic, Scoble, Arrington, lsp). Napa ora disebut fitur iki apa sejatine: "Tampilake Tweet Aku dening Kanca-kanca lan Wong-wong sing Penting Aku Wigatekake."

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.