Pemasaran atmosfer lan Napa Keuntungan Bisa Digantungake

atmosfer ritel

Kanthi kabeh situs lan alat sing kasedhiya liwat web, kenapa kabeh ora nemokake rega paling murah ing saben produk? Ana akeh konsumen utawa bisnis sing nindakake kaya ngono, nanging mayoritas masarakat ora nindakake. Aku wis nuduhake online sawetara taun kepungkur yen aku ganti nyopir Fords dadi Cadillac. Dealer Ford ngganggu aku nalika ngisi biaya sing murah kanggo ndandani masalah kelingan maneh.

Aku mbayar ragad, banjur aku lunga menyang Cadillac sawetara minggu mengko. Aku bosen metu ing SRX anyar ing wengi iku. Wong sing adol mlumpat liwat gelang kanggo njaluk kendharaan sing dakkarepake kanthi rega sing bisa dibayari. Nalika aku bali kanggo nambah tutup lendhut lan rak sepeda, dheweke dipasang tanpa biaya. Nalika ulang taunku, dheweke nelpon lan ngucapake Selamat Ulang Tahun. Nalika aku golek ganti minyak, dheweke menehi kantor karo Wi-fi, utawa ndhuwur kendaraan utang utangan tanpa biaya. (Ya, aku ngerti dheweke pengin aku tuku).

Sejatine, aku seneng karo SRX ... nanging aku seneng karo merek kasebut. Pengalaman sing diwenehake wakil penjualan, dealer, lan merek nyedhiyakake, nggawe pengalaman ngluwihi 4 lawang kendaraan. Aku rumangsa istimewa… lan aku gelem mbayar tambahan kanggo iku.

Ing jagad arsitektur, dheweke ngarani pengalaman papan ing sekitar sampeyan Atmosfer, ditulis kanthi fokus ing arsitek lan pengalaman ritel sing dirancang.

Definisi Atmosfer

Ing 1973, Philip Kotler wrote artikel ing Jurnal Retail ing endi dheweke nerangake pengaruh ruang ritel tumrap prilaku tuku. Dheweke nyedhiyakake definisi ing ngisor iki:

Upaya ngrancang lingkungan tuku kanggo ngasilake efek emosional tartamtu ing panuku sing nambah kemungkinan tuku. Pengaruh probabilitas yaiku kualitas indera ruang ing saubengé obyek sing tuku, pamahaman pembeli babagan kualitas sensorik, efek saka kualitas sensorik sing dirasakake lan pengaruh saka kahanan afektif sing tuku.

Ngluwihi Eceran

Sawise 20 taun kerja ing PC, perusahaan sing dakgawe tuku MacBook Pro kanggo aku. Kothak apik banget. Wis gagang, dirancang sejajar karo pariwara, lan nalika dibukak, laptop dibungkus nganggo busa ireng alus. Minangka pengalaman sing narik saka kothak lan dilebokake ing meja. Dudu kekacoan styrofoam sing khas nganggo kanthong plastik sing ora bisa dibukak.

Apa sing ditindakake Apple yaiku ngrancang lan nglakokake pengalaman sing unik lan konsisten kanggo prospek lan pelanggan. Saka toko, nganti kemasan produk, produk, sistem operasi, nganti piranti lunak. Ana sing atmosfer ing sekitar Apple sing nggawe unik. Lan ora ngagetne, pengalamane uga duwe bathi banget.

Pemasaran atmosfer kalebu tampilan produk, warna, bau, swara, pamirsa, promosi, lan pengalaman tuku. Minangka Pak Kotler nulis:

Salah sawijining kemajuan bisnis sing paling penting saiki yaiku pangenalan manawa masarakat, nalika njupuk keputusan, nanggapi luwih saka mung produk utawa layanan sing nyata sing ditawakake. Produk sing nyata - sepasang sepatu, kulkas, potongan rambut, utawa panganan - mung bagean cilik saka total paket konsumsi. Para pembeli nanggapi total produk. Iku kalebu layanan, jaminan, pengepakan, pariwara, finansial, nyenengake, gambar, lan fitur liyane sing ana ing sangisore produk.

Sèket taun kepungkur lan kutipan isih tetep. Ing conto pisanan, pengalaman tuku rusak dening dealer - swasana sing reget. Ing conto Apple, terus-terusan dhuwur. Sanajan sampeyan tuku iPad ing Best Buy, dirancang kanthi tliti kanggo mbedakake karo pesaing.

Atmosfer Online

Merek online, pengalaman dodolan, onboard, platform, manajemen akun lan tagihan minangka bagean saka atmosfer mengaruhi kemampuan perusahaan sampeyan entuk, njaga lan nggawe hubungan sing luwih terkenal karo prospek lan pelanggan. Nyatane, suwe-suwe aku yakin dheweke duwe pengaruh jangka panjang paling gedhe ing kemampuan sampeyan kanggo bersaing. Nalika perusahaan pindhah online, dadi penting lan pengalaman lan konsistensi online ndhukung keputusan tuku.

Aku minangka wong sing cukup praktis nalika nerangake alat, produk lan layanan sing bisnis. Nanging, sejatine aku bakal ngerteni keputusan tuku nalika aku kepincut karo merek. Kadhangkala video sing dikirim, kadang nulis, kadang pengalaman situs, lan kadang merek. Yen kabeh konsisten - situs, sosial, email, video, lsp - sampeyan bisa uga bakal nemokake aku ngetik data kertu kredit kanggo tuku online ing kana. Sanajan regane luwih akeh.

Kasunyatane, sapa wae bisa saingan kanthi murah. Nanging nalika nyoba nambah bathi lan nyepetake siklus penjualan, gumantung saka efektifitas saka pemasaran atmosfer.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.