Apa Strategi Pemasaran?

Strategi Pemasaran

Suwene pirang-pirang wulan kepungkur, aku wis ngrewangi para pelanggan Salesforce nggawe strategi babagan cara nggunakake platform sing paling lisensi. Iki minangka kesempatan sing menarik lan sing nggawe aku kaget. Wis dadi karyawan awal ExactTarget, aku seneng banget karo kemampuan Salesforce tanpa wates lan kabeh produk sing kasedhiya.

Kesempatan iki dakgayuh liwat mitra Salesforce sing duwe reputasi apik kanggo ngetrapake, ngembangake, lan nggabungake koleksi platform Salesforce kanggo klien. Sajrone pirang-pirang taun, dheweke mung metu saka taman ... nanging dheweke wiwit ngelingi jurang industri sing dibutuhake - strategi.

Salesforce nyedhiyakake sumber daya sing akeh banget lan kasus panggunaan sing luar biasa kanggo prospek babagan pelanggan liyane nggunakake platform kasebut. Lan Mitra Salesforce bisa nyedhiyakake implementasi strategi apa wae. Nanging, kesenjangan yaiku perusahaan asring melu keterlibatan karo Salesforce lan mitra tanpa nate nemtokake strategi apa.

Ngleksanakake Salesforce dudu a Strategi Pemasaran. Ngleksanakake Salesforce meh kabeh tegese - saka cara sampeyan adol, sapa sing sampeyan adol, komunikasi karo sampeyan, cara integrasi karo platform perusahaan liyane, uga cara ngukur sukses. Entuk lisensi lan ngirim login menyang Salesforce dudu strategi… kayane tuku playbook kosong.

Apa Strategi Pemasaran?

Rencana tumindak sing dirancang kanggo promosi lan adol produk utawa layanan.

Kamus kamus Oxford

strategi marketing minangka rencana game umume bisnis kanggo nggayuh wong lan ngowahi dadi pelanggan produk utawa layanan sing diwenehake bisnis kasebut.

Investopedia

Yen sampeyan tuku a strategi marketing saka konsultan, apa sampeyan pengin ngirim? Aku takon karo para pemimpin ing saindenging industri lan sampeyan bakal kaget amarga akeh wangsulan sing dakkirim… saka ideasi nganti eksekusi pungkasan.

Nggawe strategi pemasaran minangka salah sawijining langkah ing sakabehe lelungan pemasaran:

  1. Panemuan - Sadurunge lelungan diwiwiti, sampeyan kudu ngerti ing endi sampeyan, ing sekitar sampeyan, lan ing tujuan sampeyan. Saben karyawan pemasaran, konsultan sing nyewa, utawa agensi kudu nindakake tahap panemuan. Yen ora, sampeyan ora ngerti carane ngirim materi pemasaran, kepiye posisi saka kompetisi, utawa sumber daya apa sing sampeyan penginake.
  2. Strategy - Saiki sampeyan duwe alat kanggo nggawe strategi dhasar sing digunakake kanggo nggayuh target pemasaran. Strategi sampeyan kudu nyakup ringkesan babagan target, saluran, media, kampanye, lan cara ngukur sukses. Sampeyan pengin pernyataan misi taunan, fokus triwulanan, lan saben wulan utawa mingguan. Iki minangka dokumen sing lincah sing bisa diganti suwe-suwe, nanging tuku organisasi sampeyan.
  3. Lampahipun - Kanthi pangerten sing jelas babagan perusahaan, posisi pasar, lan sumber daya, sampeyan siyap nggawe dhasar strategi pemasaran digital. Ngarsane digital sampeyan kudu duwe kabeh alat sing dibutuhake kanggo nglakokake lan ngukur strategi pemasaran mbesuk.
  4. execution - Saiki kabeh wis siyap, saiki wayahe nglakokake strategi sing wis dikembangake lan ngukur pengaruhe umume.
  5. Optimization - Elingi wormhole sing apik sing wis kita lebokake ing infographic sing njupuk strategi sing tuwuh lan dikirim langsung menyang Discovery maneh! Ora ana rampunge ing Perjalanan Pemasaran Agile. Sawise sampeyan nglakokake? Strategi pemasaran, sampeyan kudu nyoba, ngukur, ngapikake, lan adaptasi liwat wektu? Kanggo terus maksimalake pengaruhe kanggo bisnis sampeyan.

Elinga yen strategi sadurunge implementasi, eksekusi, lan optimalisasi. Yen sampeyan ngembangake utawa tuku strategi pemasaran saka perusahaan - ora ateges bakal ngetrapake strategi kasebut, utawa ora nglakokake.

Tuladha Strategi Pemasaran: Fintech

Kita duwe webinar sing hebat babagan Salesforce, Praktik paling apik kanggo Nggawe Perjalanan Pengalaman Pelanggan ing Perusahaan Layanan Keuangan, ing ngendi kita ngrembug babagan ngembangake strategi perjalanan pemasaran karo perusahaan Layanan Keuangan. Webinar kasebut digawe sawise aku nindakake riset dhasar ing industri babagan pamisahan digital sing kedadeyan ing antarane institusi finansial lan para pelanggan.

Nalika ngembangake strategi pemasaran, kita nemtokake:

  • Sapa sing dadi pelanggan - wiwit literasi finansial, tahap urip, kesehatan finansial, lan persona.
  • Ana ing endi upaya pemasarane - sepira diwasa organisasi kanggo nggawe hubungan karo dheweke. Apa dheweke ngerti sapa sejatine, apa dheweke ora ndhidhik utawa ora, manawa pelanggan bener-bener entuk manfaat saka sinau saka dheweke, lan apa pelanggan pancen nggayuh pribadi?
  • Kepiye organisasi kasebut melu - Apa institusi kasebut njaluk umpan balik, apa bisa ngira-ngira pitakon ing ndhuwur, apa dheweke duwe sumber daya kanggo ndhidhik lan nglengkapi para pelanggan, lan apa perjalanan kasebut sejatine dikhususake?
  • Apa organisasi duwe sumber daya - paneliten nuduhake sawetara rolas topik sing para pelanggan mesthi riset online - wiwit manajemen kredit, manajemen kekayaan, perencanaan perumahan, nganti rencana pensiun. Pelanggan nggolek alat DIY kanggo mbantu mbiji, ngrancang, lan nglakokake finansial ... lan institusi sing dikerjakake kudu duwe kabeh (utawa paling ora ngarahake mitra sing apik).
  • Apa organisasi kasebut katon ing saben tahap tuku - saka identifikasi masalah, eksplorasi solusi, syarat lan pilihan organisasi finansial, apa organisasi bisa nggayuh saben tahapan ing panuku? Apa dheweke duwe alat lan sumber daya kanggo mbiyantu ngetrapake panemune para pembeli lan nulungi dheweke nggawe pacangan?
  • Apa organisasi bisa entuk media sing disenengi - artikel ora mung medium. Kasunyatane, sawetara wong malah ora mbutuhake wektu kanggo maca maneh. Apa organisasi nggunakake teks, perumpamaan, audio, lan video kanggo nggayuh prospek utawa pelanggan ing endi seneng?
  • Sawise dileksanakake, kepiye cara sukses kanggo diukur karo strategi pemasaran sampeyan? Sadurunge ngetrapake strategi, kapabilitas pangukuran kudu dipikirake supaya sampeyan ngerti yen bisa. Suwene sampeyan ngenteni sadurunge mutusake suksese? Ing wektu apa sampeyan bakal ngoptimalake kampanye? Ing wektu apa sampeyan bakal melu yen ora bisa digunakake?

Yen sampeyan bisa mangsuli kabeh pitakon kasebut, sampeyan bisa uga kudu ngerti strategi marketing. Strategi pemasaran bakal mbantu sampeyan nemokake, nemokake, lan ngrencanakake yen sampeyan butuh alat utawa sumber.

Saka conto fintech ing ndhuwur, perusahaan sampeyan bisa nemokake manawa situs kasebut ora ana kalkulator hipotek omah, mula sampeyan duwe rencana nggawe. Ora ateges strategi nemtokake apa sing katon kalkulator, kepiye sampeyan bakal ngembangake, ngendi bakal dadi host, utawa kepiye cara promosi ... kabeh langkah-langkah eksekusi kampanye sing bisa ditindakake dalane. Strategi kasebut yaiku nggawe kalkulator sing dibutuhake kanggo nggayuh pelanggan. Implementasine lan eksekusi mengko.

Strategi minangka Kesenjangan Antarane Kabutuhan lan Eksekusi

Nalika aku takon karo luwih akeh organisasi karo Salesforce, kita bakal metu saka taman kasebut babagan keterlibatan kasebut. Salesforce wis mbantu pelanggan ngenali kebutuhan solusi teknologi kanggo mbantu usaha adol lan pemasaran.

Mitra Salesforce kasedhiya kanggo mbantu dheweke ngetrapake solusi kanggo proses lan strategi sing diarepake. Nanging aku ana ing antarane loro sing ngidentifikasi kesenjangan lan nggarap platform, mitra, lan pelanggan kanggo nggawe rencana kanggo nggayuh prospek lan pelanggan. Nalika ana konsensus ing antarane kita, mitra Salesforce mlebu lan ngetrapake solusine, mula klien nindakake strategi kasebut.

Lan, mesthine, nalika ngukur asil, kita kudu nyetel strategi kasebut saben wektu. Ing setelan perusahaan, bisa mbutuhake pirang-pirang wulan kanggo entuk.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.