Apa Platform Manajemen Aset Digital (DAM)?

Apa iku DAM? Apa Manajemen Aset Digital?

Manajemen aset digital (DAM) kasusun saka tugas manajemen lan keputusan babagan ingestion, anotasi, katalog, panyimpenan, pengambilan, lan distribusi aset digital. Foto digital, animasi, video, lan musik minangka conto wilayah target manajemen aset media (sub-kategori DAM).

Apa Manajemen Aset Digital?

Manajemen aset digital DAM minangka praktik ngatur, ngatur, lan nyebarake file media. Piranti lunak DAM ngidini merek ngembangake perpustakaan foto, video, grafis, PDF, template, lan konten digital liyane sing bisa ditelusuri lan siap dipasang.

nggedhekake

Sampeyan angel nggawe kasus kasebut manajemen aset digital tanpa katon tanpa kendhat nyatakake sing jelas. Contone: pemasaran saiki gumantung banget karo media digital. Lan wektu iku dhuwit. Dadi para pemasar kudu nggunakake wektu media digital sabisa-bisa kanggo tugas sing luwih produktif, duwe bathi, lan kurang saka redhundhansi lan tata cara omah sing ora perlu.

Kita ngerti kabeh kanthi intuisi. Dadi nggumunake, sajrone wektu cendhak aku melu crita DAM, aku ndeleng peningkatan kesadaran organisasi sing terus-terusan lan cepet babagan DAM. Iki tegese, nganti saiki, organisasi kasebut ora ngerti apa sing ilang.

Sawise kabeh, perusahaan biasane miwiti blanja kanggo piranti lunak DAM nalika ngerti manawa, pisanan, duwe akeh aset digital (waca "volume sing ora bisa diatur") lan, kaloro, ngurus perpustakaan aset digital sing gedhe banget uga butuh banget. akeh wektu tanpa menehi manfaat sing cukup. Iki wis bener ing macem-macem industri kalebu pendidikan sing luwih dhuwur, pariwara, manufaktur, hiburan, nirlaba, perawatan kesehatan, lan teknologi medis.

Ringkesan Platform Manajemen Aset Digital Widen

Ing kene DAM mlebu. Sistem DAM ana macem-macem bentuk lan ukuran, nanging kabeh dibangun paling ora kanggo sawetara perkara: nyimpen ing tengah, ngatur lan nyebarake aset digital. Dadi apa sing kudu sampeyan ngerti kanggo nuntun telusuran vendor sampeyan?

Model Pangiriman DAM

Widen bubar nerbitake kertas putih sing apik kanggo nerangake bedane (lan tumpang tindih) ing antarane solusi SaaS vs Hosted vs Hybrid vs Open Source DAM. Iki minangka sumber daya sing apik kanggo mriksa yen sampeyan miwiti njelajah pilihan DAM.

Nanging sing paling penting kanggo ngerti yaiku saben telung istilah kasebut minangka cara kanggo nemtokake DAM (utawa piranti lunak apa wae, kanggo perkara kasebut) miturut kriteria sing beda. Dheweke ora eksklusif - sanajan praktis ora ana tumpang tindih antarane SaaS lan solusi sing diinstal.

DAM SaaS sistem nawakake keluwesan babagan aliran kerja lan aksesibilitas kanthi biaya IT minimal. Piranti lunak lan aset sampeyan dadi host ing méga (yaiku, server jarak jauh). Nalika vendor DAM sing biso dipercoyo bakal nggunakake cara hosting sing aman banget, sawetara organisasi duwe kabijakan sing ngalangi supaya ora menehi informasi sensitif ing njaba fasilitase. Yen sampeyan minangka lembaga intelijen pamrentah, umpamane, sampeyan ora bisa nindakake SaaS DAM.

Nanging, program sing wis diinstal kabeh "ing omah". Karya organisasi sampeyan bisa uga butuh kontrol ing media sing mung bisa dideleng saka njaga data lan server sing ana ing bangunan sampeyan. Sanajan ngono, sampeyan kudu ngerti kasunyatan manawa, kajaba sampeyan nggawe serep data ing server jarak jauh, praktik iki nggawe sampeyan mbukak risiko yen ana kedadeyan sing bakal ngilangi aset sampeyan. Iki bisa uga minangka korupsi data, nanging bisa uga nyolong, bencana alam utawa kacilakan.

Pungkasane, ana sumber terbuka. Tembung kasebut nuduhake kode utawa arsitektur piranti lunak kasebut, nanging ora manawa piranti lunak kasebut diakses saka jarak jauh utawa ing mesin ing omah sampeyan dhewe. Sampeyan ora kudu nggawe keputusan babagan keputusan yen sumber terbuka cocog kanggo sampeyan babagan solusi utawa host sing diinstal. Kajaba iku, sampeyan kudu nyathet kasunyatan manawa piranti lunak dadi sumber terbuka mung nambah nilai yen sampeyan utawa wong liya duwe sumber daya kanggo nggunakake program sing malle.

Fitur Manajemen Aset Digital

Kayane macem-macem model pangiriman ora cukup, ana uga macem-macem set fitur sing ana. Sawetara vendor DAM luwih apik tinimbang liyane kanggo mesthekake yen dheweke paling cocog kanggo nyukupi kabutuhan unik sampeyan sadurunge nyoba adol sampeyan ing sistem kasebut, mula sampeyan kudu golek dhaptar DAM kanthi rinci.

Salah sawijining kemajuan utama ing teknologi DAM yaiku kemampuan kanggo nggabungake kabeh platform panyuntingan lan penerbitan - akeh sing duwe proses persetujuan lengkap. Tegese desainer sampeyan bisa ngrancang grafis, entuk umpan balik saka tim, nggawe suntingan, lan push gambar sing dioptimalake langsung menyang sistem manajemen konten sampeyan.

Luwih apik: pecahake kabutuhan sampeyan dadi kategori sing kudu diduweni lan sing apik kanggo diduweni. Sampeyan uga kudu nyathet fitur apa wae sing dibutuhake amarga ana peraturan, hukum, utawa aturan liyane sing ngatur pasar utawa industri sampeyan.

Sing ditindakake kabeh iki yaiku mesthekake yen sampeyan ora duwe sawetara fitur sing sampeyan ora bisa nambah efisiensi alur kerja sampeyan sabisa-bisa utawa akeh fitur sing sampeyan nemokake dhewe mbayar lonceng lan peluit sing ora bakal sampeyan butuhake. utawa pengin nggunakake.

Keuntungan saka Platform Manajemen Aset Digital

Mikir babagan mupangat kanggo ngetrapake a sistem manajemen aset digital ing syarat-syarat nglereni biaya or ngirit wektu mung ora cukup. Ora ngerti kepiye DAM bisa mengaruhi organisasi lan sumber daya sampeyan.

Nanging, mikir babagan DAM babagan repurposing. Kita cenderung nggunakake tembung kasebut kanggo nyebut cara piranti lunak DAM mbisakake lan nyelarasake repurposing aset digital individu, nanging (yen digunakake kanthi bener) bisa duwe efek sing padha ing tenaga kerja, dolar, lan bakat.

Njupuk desainer. Dheweke saiki bisa nglampahi 10 saben 40 jam kanggo nggoleki aset sing berlebihan, tugas kontrol versi, lan housekeeping perpustakaan gambar. Nyiyapake DAM lan ngilangi kabutuhan kanggo kabeh sing ora ateges sampeyan kudu ngethok jam desainer. Apa tegese jam kerja sing ora efisien lan ora nguntungake saiki bisa digunakake kanggo ngleksanani kekuatan presumptive desainer: desain. Semono uga kanggo salesman, tim marketing, lsp.

Kaendahan DAM ora cukup kanggo ngganti strategi utawa nggawe karya sampeyan luwih apik. Sampeyan bisa mbebasake sampeyan kanggo ngupayakake strategi sing padha kanthi luwih agresif lan nggawe gaweyan luwih fokus kanggo luwih suwe.

Kasus Bisnis kanggo Manajemen Aset Digital

Widen wis nerbitake grafis sing jero iki sing bakal nuntun sampeyan kasus bisnis kanggo nandur modal ing platform Manajemen Aset Digital.

kasus bisnis kanggo bendungan infographic ndhuwur

kasus bisnis kanggo dam infographic setengah ngisor

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.