Apa CRM kasebut? Apa Mupangate Nggunakake siji?

CRM apa? Mupangate? Kapan Investasi ing CRM?

Aku wis ndeleng sawetara implementasi CRM sing apik ing karirku ... lan sawetara sing pancen elek. Kaya teknologi apa wae, mesthekake manawa tim sampeyan dadi kurang wektu nggarap lan luwih akeh wektu kanggo nyedhiyakake regane minangka kunci implementasi CRM sing apik. Aku wis ndeleng sistem CRM sing ora apik dileksanakake ing tim sales… lan CRM sing ora digunakake sing nduplikasi upaya lan staf sing bingung.

CRM apa?

Nalika kita kabeh nyebut piranti lunak sing nyimpen informasi pelanggan CRM, istilah kasebut manajemen hubungan pelanggan nyakup proses lan strategi uga teknologi. Sistem CRM digunakake kanggo ngrekam, ngatur, lan nganalisis interaksi pelanggan sajrone urip pelanggan. Sales lan marketing nggunakake data iki kanggo nambah hubungan lan pungkasane, regane pelanggan liwat retensi lan adol tambahan.

Priksa Ing kene Kanggo Statistik Industri CRM Paling Anyar

Apa Mupangate Nggunakake CRM?

Apa sampeyan duwe tim sales sing ngatur basis data prospek dhewe? Manajemen akun lan perwakilan layanan sing ngatur cathetan babagan saben pelanggan? Nalika perusahaan sampeyan tuwuh, wong sampeyan ganti, lan saya akeh wong sing kudu komunikasi karo prospek lan pelanggan… kepiye carane sampeyan nglacak?

Kanthi nggunakake sistem pusat ing antarane titik tutul pelanggan karo penjualan, dhukungan, lan pemasaran, data gabungan bakal dadi luwih migunani kanggo organisasi lan basis data sing bisa diakses platform liyane. Mangkene sepuluh cara organisasi ndeleng asil investasi CRM sing positif saiki.

  1. Reporting babagan pemasaran, penjualan, lan retensi terpusat ing wektu nyata lan malah bisa diprakirake adhedhasar lelungan tuku lan pipa penjualan.
  2. integrasi menyang platform otomatisasi pemasaran liyane, platform akuntansi, platform data pelanggan, lan macem-macem sistem bisa ditindakake.
  3. Automation bisa nyuda gaweyan lan masalah sing disebabake manual push lan narik data saka sistem menyang sistem.
  4. Pangolahan bisa dileksanakake ing ngendi pemicu utama disiyapake lan personel sing cocog bakal dikabari nalika sentuhan pelanggan kudu digawe.
  5. Nurturing kampanye bisa dileksanakake kanggo nuntun para pembeli liwat corong penjualan.
  6. customer kepuasan lan retensi bisa nambah amarga tangan luwih sithik kudu digawe supaya tampilan 360 derajat kanggo saben pelanggan gampang diakses.
  7. Tim sales bisa dipantau lan dilatih kanggo nyepetake prestasine. Umpan balik saka sales bisa digabung kanggo pemasaran kanggo nambah kualitas lan target konten lan strategi pariwara.
  8. Marketing kampanye bisa dipantau kanggo kinerja lan ngapikake panggunaan pamisahan lan personalisasi adhedhasar data sing luwih akurat. Minangka prospek dikonversi menyang pelanggan, kampanye bisa uga didol amarga didol, nyedhiyakake intelijen tambahan kanggo pengaruh saben strategi.
  9. Kesempatan bisa diidentifikasi lan ditrapake amarga sistem kasebut digunakake kanthi salib, upsell, lan njaga pelanggan.
  10. kawruh disimpen ing saben pelanggan supaya pangowahan ing wong lan proses ora ngganggu pengalaman pelanggan.

Yen manajer akun, perwakilan layanan pelanggan, lan wakil penjualan kanthi akurat nyathet saben interaksi karo pelanggan ing CRM, bisnis sampeyan duwe nyimpen data sing ora bisa larang regane sing bisa ditindakake. Kabeh staf bisa diselarasake lan ngerti babagan nilai lan sejarah saben calon utawa pelanggan. Lan, kanthi nggatekake, bisa nambah hubungan karo pelanggan kasebut.

Implementasi CRM sing apik mesthine kudu integrasi lan otomatis, ora pati migunani metu saka kothak minangka materi pemasaran CRM sampeyan bisa uga ndalang.

Yen sampeyan nandur modhal ing SaaS CRM, siyap dadi katergantungan sing gedhe banget kanggo paningkatan teknologi lan panganggaran ing mangsa ngarep. Priksa manawa sampeyan duwe sistem timbangan sing terjangkau, integrasi karo ton sistem liyane, lan terus nambah fitur liwat penawaran produk lan akuisisi.

Minangka Mitra implementasi CRM, sithik kita ndeleng CRM sing terintegrasi, otomatis, lan digunakake, mula investasi teknologi ora bakal ngasilake! CRM kudu dadi solusi kanggo mbantu bisnis sampeyan dadi luwih efisien lan efektif, ora kurang. Pilih platform lan mitra kanggo ngetrapake kanthi wicaksana.

Kapan Sales lan Marketing butuh CRM?

Wong ing NetHunt CRM nggawe infographic iki sawise nganalisis tumindak para pelanggan sawise pandemi kasebut.

Nalika siklus sales B2B bisa suwene pirang-pirang wulan, yen sampeyan ora dianggep bener karo prospek, bisu bakal ditinggalake sampeyan kanthi meneng. Akuisisi pelanggan duwe sifat sing kompleks lan departemen pemasaran sampeyan butuh interaksi akeh sadurunge timbal siyap kanggo nyoba-drive produk sampeyan. Pungkasane, kerja sales lan marketing sing cocog penting kanggo B2B supaya bisa entuk efisiensi penghasilan sing sejati. Kalorone butuh teknologi jembatan supaya padha. 

Anna Pozniak, NetHunt CRM

200922 infographic nethunt crm skala

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.