Apa Jaringan Pangiriman Konten (CDN)?

Apa CDN Jaringan Pengiriman Konten?

Sanajan regane tetep mudhun ing hosting lan bandwidth, isih larang banget kanggo dadi host situs web ing platform hosting premium. Lan yen sampeyan ora mbayar akeh, kemungkinan situs sampeyan alon - kelangan jumlah bisnis sing penting.

Nalika mikir babagan server hosting situs sampeyan, dheweke kudu njaluk akeh panjaluk. Sawetara panjaluk kasebut bisa uga mbutuhake server sampeyan komunikasi karo server database liyane utawa antarmuka program aplikasi (API) pihak katelu sadurunge nggawe kaca sing dinamis.

Panjaluk liyane bisa uga gampang, kaya nglayani gambar utawa video, nanging mbutuhake bandwidth sing jembar. Prasarana hosting sampeyan bisa uga kesulitan nindakake kabeh iki ing wektu sing padha. Contone, kaca ing blog iki bisa nggawe puluhan panjaluk gambar, JavaScript, CSS, font… saliyane panjaluk database.

Tumpukan pangguna lan server iki bisa dikubur kanthi cepet nalika ora ana panjaluk. Saben panjaluk kasebut mbutuhake wektu. Intine penting banget - yaiku pangguna sing ngenteni mbukak kaca utawa bot mesin telusuran kanggo ngikis konten sampeyan. Kaloro skenario bisa nyebabake bisnis sampeyan yen situs sampeyan alon. Sampeyan duwe kapentingan paling apik supaya kaca-kaca sampeyan tetep gampang lan cepet - nyedhiyakake pangguna kanthi snappy kanggo nambah dodolan. Nyedhiyakake Google kanthi situs sing cepet bisa diindeks lan ditemokake kanthi luwih akeh.

Nalika kita urip ing jagad sing apik banget kanthi prasarana Internet sing dibangun ing serat sing keluwih lan cepet banget, geografi isih nduweni peran gedhe sajrone wektu panjaluk saka browser, liwat router, menyang host web… lan bali

Ing istilah sing gampang, luwih suwe server web sampeyan saka pelanggan, luwih alon situs web sampeyan. Wangsulane yaiku nggunakake a jaringan pangiriman isi.

Nalika server sampeyan mbukak kaca lan ngontrol kabeh konten sing dinamis lan API panjaluk, jaringan pangiriman konten (CDN) sampeyan bisa cache elemen ing jaringan sing disebarake ing pusat data ing saindenging jagad. Iki tegese prospek sampeyan ing India utawa Inggris bisa ndeleng situs sampeyan kanthi cepet kaya pengunjung ing dalan.

Akamai minangka Pelopor Teknologi CDN

Panyedhiya CDN

Biaya kanggo CDN bisa diwiwiti kanthi gratis nganti cukup larang gumantung saka prasarana, perjanjian level layanan (SLA), skalabilitas, reduncansi, lan - mesthine - kecepetan. Mangkene sawetara pemain ing pasar:

  • cloudflare bisa dadi salah sawijining CDN paling populer ing kana.
  • Yen sampeyan lagi ing WordPress, Jetpack nawakake CDN dhewe sing cukup kuat. Kita dadi tuan rumah situs ing Flywheel sing kalebu CDN karo layanan kasebut.
  • StackPath CDN minangka pilihan sing gampang kanggo bisnis cilik sing bisa menehi kinerja sing apik.
  • Amazon CloudFront bisa dadi CDN paling gedhe kanthi Amazon Simple Storage Service (S3) minangka panyedhiya CDN sing paling terjangkau saiki. Kita nggunakake lan biaya meh $ 2 saben wulan!
  • Limelight Networks or Akamai Jaringan cukup populer ing ruang perusahaan.

akamai-how-content-delivery-network-works.png

Gambar saka Jaringan Akamai

Pangiriman konten sampeyan ora kudu diwatesi mung kanggo gambar statis. Malah sawetara situs web dinamis uga bisa ditampilake liwat CDN. Keuntungan CDN akeh banget. Kejaba nambah latensi situs sampeyan, CDN bisa nyedhiyakake beban server lan skalabilitas server saiki sing ngluwihi watesan hardware.

CDN level perusahaan asring keluwih-luwih lan uga duwe uptime sing dhuwur. Lan kanthi ngilangi lalu lintas menyang CDN, sampeyan bisa uga ngerti yen hosting lan biaya bandwidth mudhun uga mundhak. Dudu investasi sing ala! Aside saka komprèsi gambar, duwe jaringan pangiriman konten minangka salah sawijining cara paling apik kanggo ngladeni situs kanthi luwih cepet!

Pengungkapan: Kita pelanggan lan afiliasi saka StackPath CDN lan seneng layanan!

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.