Apa Backlinking? Cara Nggawe Backlinks Berkualitas Tanpa Nggawe Domain Sampeyan Kanthi Resiko

Apa Strategi Backlinking?

Nalika aku krungu wong nyebutake tembung backlink minangka bagéan saka strategi marketing digital sakabèhé, aku cenderung cringe. Aku bakal nerangake kenapa liwat kirim iki nanging pengin miwiti karo sawetara sajarah.

Ing sawijining wektu, mesin telusuran minangka direktori gedhe sing utamane dibangun lan diurutake kaya direktori. Algoritma Pagerank Google ngganti lanskap panelusuran amarga nggunakake pranala menyang kaca tujuan minangka bobot penting.

Link umum (tag jangkar) katon kaya iki:

Martech Zone

Nalika mesin telusur nyusup web lan entuk tujuan, dheweke menehi peringkat asil mesin telusuran adhedhasar jumlah pranala sing ngarah menyang tujuan kasebut, apa tembung kunci utawa frase sing digunakake ing teks jangkar, nikah karo isi sing diindeks ing kaca tujuan. .

Apa Backlink?

Hyperlink mlebu saka siji domain utawa subdomain menyang domain sampeyan utawa menyang alamat web tartamtu.

Apa Backlinks Matter

miturut First Page Sage, iki rata-rata CTR miturut posisi ing kaca asil mesin telusur (SERP):

tingkat klik liwat serp miturut peringkat

Ayo menehi conto. Situs A lan Situs B loro-lorone saingan kanggo peringkat mesin telusur. Yen Situs A duwe 100 pranala sing nuding karo tembung kunci kasebut ing teks jangkar backlink, lan Situs B duwe 50 pranala sing nuding, Situs A bakal luwih dhuwur.

Mesin telusur penting kanggo strategi akuisisi perusahaan apa wae. Pangguna mesin telusur nggunakake tembung kunci lan frasa sing nuduhake maksud kanggo riset tuku utawa solusi ... lan peringkat sampeyan duwe pengaruh dramatis ing tingkat klik-tayang (CTR) pangguna mesin telusur.

Minangka industri mirsani tingkat konversi dhuwur pangguna telusuran organik ... lan gampang ngasilake backlinks, sampeyan mung bisa mbayangno apa sing kedadeyan sabanjure. Industri $ 5 milyar njeblug lan agensi SEO ora kaetung mbukak toko. Situs online sing nganalisa pranala wiwit ngetung domain, nyedhiyakake para profesional mesin telusur kanthi kunci kanggo ngenali situs sing optimal kanggo tautan kanggo entuk peringkat klien sing luwih apik.

Akibaté, perusahaan digabung strategi link-bangunan kanggo ngasilake backlink lan ngunggahake peringkat. Backlinking dadi olahraga getih lan akurasi asil mesin telusuran mudhun amarga perusahaan mung mbayar backlink. Sawetara perusahaan SEO nggawe program anyar peternakan link kanthi pancen ora ana regane nanging nyuntikake backlink kanggo klien.

Google Algoritma lan Backlinks Lanjut

Palu ambruk nalika Google ngluncurake algoritma sawise algoritma kanggo ngalang-alangi game peringkat kanthi produksi backlink. Sajrone wektu, Google malah bisa ngenali perusahaan sing paling akeh penyalahgunaan backlink lan dikubur ing mesin telusur. Salah sawijining conto sing umum banget yaiku JC Penney, sing nyewa agensi SEO ngasilake backlink kanggo mbangun peringkat. Ana ewonan liyane sing nindakake lan ora kejiret.

Google ana ing perang terus-terusan nglawan sistem sing dipikolehi kanthi artifisial supaya bisa nambah akurasi asil mesin telusuran. Backlinks saiki bobot adhedhasar relevansi situs, konteks tujuan, lan kualitas domain sakabèhé saliyane kombinasi tembung kunci. Kajaba iku, yen sampeyan mlebu menyang Google, asil mesin telusuran sampeyan bakal ditargetake kanthi geografis lan prilaku menyang riwayat telusuran sampeyan.

Dina iki, ngasilake ton pranala teduh ing situs tanpa wewenang saiki bisa karusakan domain sampeyan tinimbang mbantu. Sayange, isih ana profesional Search Engine Optimization lan Agensi sing fokus ing backlinks minangka obat kanggo entuk peringkat sing luwih apik. Sawetara wulan kepungkur, aku nindakake audit backlink kanggo klien layanan omah sing berjuang kanggo pangkat ... lan nemokake akeh backlink beracun. Sawise nggawe file disavow lan ngunggah menyang Google, kita wiwit ndeleng paningkatan dramatis ing peringkat organik sakabèhé lan lalu lintas sing gegandhengan.

Dina iki, backlinking mbutuhake riset sing ati-ati lan akeh gaweyan kanggo mesthekake yen sampeyan ngasilake backlink sing bakal mbantu lan ora ngrusak visibilitas panelusuran organik merek sampeyan. Iki animasi saka 216digital nggambarake strategi kasebut:

gambar

Ora Kabeh Backlink digawe kanthi padha

Backlinks bisa uga duwe jeneng sing béda (merek, produk, utawa wong), lokasi, lan tembung kunci sing ana gandhengane (utawa kombinasi kasebut). Domain sing ngubungake bisa uga nduweni relevansi kanggo jeneng, lokasi, utawa tembung kunci. Yen sampeyan perusahaan sing adhedhasar ing kutha lan kondhang ing kutha kasebut (kanthi backlink), sampeyan bisa uga pangkat dhuwur ing kutha kasebut, nanging ora ana ing kutha liyane. Yen situs sampeyan cocog karo jeneng merek, mesthine sampeyan bakal entuk peringkat luwih dhuwur ing tembung kunci sing digabung karo merek kasebut.

Nalika nganalisa rangking telusuran lan tembung kunci sing ana gandhengane karo klien, kita asring ngrampungake kombinasi tembung kunci lan fokus ing topik lan lokasi kanggo ndeleng manawa klien nambahake telusuran. Kasunyatane, ora bakal bisa dipikirake yen algoritma telusuran minangka situs peringkat tanpa lokasi utawa merek… nanging amarga domain sing di-backlink menyang link kasebut nduweni relevansi lan wewenang kanggo merek utawa lokasi tartamtu.

Kutipan: Ngluwihi Backlink

Apa malah kudu dadi backlink fisik? penyebutan mundhak bobote ing algoritma mesin telusuran. Kutipan yaiku nyebutake istilah unik ing sawijining artikel utawa malah ing gambar utawa video. Kutipan yaiku wong, panggonan, utawa barang sing unik. Yen Martech Zone kasebut ing domain liyane tanpa pranala, nanging konteks marketing, kok mesin telusur ora bakal nimbang kasebut lan nambah peringkat artikel ing kene? Mesthi wae.

Ana uga konteks konten sing ana ing link kasebut. Apa domain sing nuding domain utawa alamat web sampeyan duwe relevansi karo topik sing sampeyan pengin pangkat? Apa kaca kanthi backlink sing ngarah menyang domain utawa alamat web sampeyan cocog karo topik kasebut? Kanggo ngevaluasi iki, mesin telusur kudu katon ngluwihi teks ing teks jangkar lan nganalisa kabeh isi kaca lan wewenang domain.

Aku yakin algoritma nggunakake strategi iki.

Panganggit: Pati utawa Lair maneh

Sawetara taun kepungkur, Google nerbitake markup sing ngidini penulis ngikat situs sing ditulis lan konten sing diprodhuksi maneh menyang jeneng lan profil sosial. Iki minangka kemajuan sing apik banget amarga sampeyan bisa nggawe sejarah penulis lan ngukur wewenange babagan topik tartamtu. Ngreplikasi dasawarsa nulis babagan marketing, umpamane, ora mungkin.

Nalika akeh wong percaya manawa Google mateni penulis, aku yakin mung mateni markup kasebut. Aku ngira ana kemungkinan sing apik yen Google mung nggawe algoritma kanggo ngenali pangarang tanpa markup.

Era Pangentukan Link

Sejujure, aku seneng mati jaman pay-to-play ing ngendi perusahaan kanthi kanthong paling jero nyewa agensi SEO kanthi sumber daya paling akeh kanggo ngasilake backlink. Nalika kita kerja keras ngembangake situs-situs sing apik lan konten sing luar biasa, kita nonton nalika rangking kita mudhun saka wektu lan kita ilang akeh lalu lintas.

Konten bermutu rendah, spamming komentar, lan tembung kunci meta ora Strategi SEO sing efektif maneh - lan kanthi alesan sing apik. Algoritma mesin telusuran dadi canggih, luwih gampang ndeteksi (lan ngilangi) skema link manipulatif.

Aku terus marang wong sing SEO biyen masalah math, nanging saiki wis bali menyang a masalah wong. Nalika ana sawetara strategi dhasar kanggo mesthekake situs sampeyan ramah mesin telusur, nyatane konten sing apik rangking apik (ing njaba mesin telusuran). Isi gedhe ditemokake lan dituduhake kanthi sosial, banjur kasebut lan disambungake menyang situs sing cocog. Lan iku sihir backlink!

Sastranegara Backlinking Dina

Sastranegara backlinking saiki ora katon kaya dekade kepungkur. Kanggo entuk backlinks, kita entuk dina iki kanthi strategi sing ditargetake kanthi nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Otoritas Domain - Nggunakake platform kaya Semrush, kita bisa ngenali tembung kunci tartamtu lan entuk dhaptar situs tujuan sing cocog lan peringkat apik. Iki biasane diarani minangka wewenang domain.
  2. Konten Native - Kita ngasilake konten sing apik banget, diteliti kanthi apik, kalebu infografis, riset utama, lan / utawa artikel sing ditulis kanthi apik kanggo situs tujuan sing kalebu backlink menyang situs kita.
  3. menjangkau - Kita nggabungake strategi hubungan masyarakat kanggo nggayuh publikasi kasebut lan promosi konten utawa njaluk ngirim artikel menyang situs kasebut. Kita transparan babagan motivasi nindakake lan sawetara publikasi nolak backlink nalika ndeleng kualitas artikel utawa infographic sing diwenehake.

Backlinking isih dadi strategi sing bisa sampeyan outsourcing. Ana layanan bangunan link sing kompeten banget sing nduweni proses lan kontrol kualitas sing ketat babagan proses lan strategi jangkauan.

Mbayar backlink minangka nglanggar Katentuan Layanan Google lan sampeyan ora kudu nggawe domain kanthi resiko kanthi mbayar backlink (utawa dibayar kanggo nyelehake backlink). Nanging, mbayar konten lan layanan jangkauan kanggo njaluk backlink ora nglanggar.

Layanan Bangunan Link Outsourcing

Siji tenan sing aku kesengsem karo Stan Ventures. Regane beda-beda adhedhasar kualitas domain, artikel, lan jumlah pranala sing pengin dipikolehi. Sampeyan malah bisa njaluk situs tujuan. Punika video ringkesan:

Stan Ventures nawakake telung jinis program sing perusahaan sampeyan bisa uga kasengsem. Dheweke uga nawakake layanan SEO sing ngatur label putih uga.

Layanan Link Bangunan Layanan Penjangkauan Blogger Layanan SEO Ngatur

Infographic iki saka Ing Blast Blog minangka walkthrough sing dianyari lan lengkap babagan carane nggawe pranala kualitas dhuwur kanggo situs sampeyan.

Link Building Infographic 1 skala

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.