Apa Kaca Kesalahan 404? Napa Dheweke Penting banget?

404 Kaca Kesalahan

Nalika njaluk panjaluk alamat ing browser, sawetara kedadeyan kedadeyan ing mikrosekon:

  1. Sampeyan ngetik alamat nganggo http utawa https banjur tekan enter.
  2. Http tegese protokol transfer hiperteks lan diarahake menyang server jeneng domain. Https minangka sambungan sing aman yen host lan browser salaman lan ngirim data sing dienkripsi.
  3. Server jeneng domain katon ing domain sing dituju.
  4. Panjaluk kasebut diwenehake menyang host situs web.
  5. Kaca kasebut dijaluk saka host.
  6. Yen host duwe sistem manajemen konten (CMS), panjaluk kasebut diluncurake liwat basis data lan kaca kasebut bakal digoleki lan dicegah. Yen situs statis, kaca mung ditemokake lan ditampilake.
  7. Ing kasus apa wae, server web nanggapi kode ... 200 minangka kaca sing bener sing dicethakake tanpa ana masalah internal, lan a 404 minangka kesalahan sing ngandhani yen panampa kaca kasebut ora ditemokake ing server. (Ana akeh kode liyane sing nemtokake masalah liyane ... nanging kita tetep ana 404 kesalahan ing kene).

Kita wis nulis udakara 404 kaca amarga padha asring dipikirake dening perusahaan - nanging pengaruh kasebut bisa uga nyebabake kemampuan peringkat kanthi apik ing mesin telusuran uga frustasi banget kanggo pangguna sing njupuk wektu kanggo klik-liwat menyang situs sampeyan.

Apa sing ngasilake 404 Kesalahan?

Ana sawetara alasan situs sampeyan bisa ngasilake 404 kesalahan:

  • Sampeyan ngowahi struktur URL utawa ngrancang ulang situs lan kabeh kaca sing dipindhah. Ing kasus iki, sampeyan kudu pangalihan kaca kasebut kanggo nganyari mesin telusuran lan menehi pengalaman panganggo sing hebat.
  • Sampeyan mbusak kaca saka situs sing ora migunani. Ing kasus iki, aku uga nyaranake pangalihan menyang kaca sing ana lan relevan. Yen kaca kasebut duwe backlink ing web, mula bakal nggawe otoritas kaca anyar ing rangking telusuran.
  • Ana peretas, bot, lan skrip sing nggoleki kaca sing gampang ditemokake ing sistem konten sing bisa menehi lawang ing situs sampeyan. Sampeyan biasane bisa nglirwakake ngawasi iki… nanging luwih becik CMS lan plugin sampeyan tetep dianyari supaya ora disusupi.
  • Ana wong sing bisa nyambung menyang situs sampeyan nanging nggunakake URL sing salah ing link kasebut. Yen sampeyan ora bisa nganyari link, tambah pangalihan supaya sampeyan bisa ndandani pengalaman panggunaan lan njaga otoritas telusuran kasebut.

Infographic ing ngisor iki uga nyedhiyakake sawetara alat sing apik - kalebu Katak kodhok, Ahrefs, Lan SEMRush iku alat kanggo ngenali tautan TANPA situs sampeyan sing bakal ngasilake 404 Kaca Kesalahan. Nanging, aku nyaranake sampeyan ngawasi uga link sing diproduksi saka njaba. Sampeyan bisa nindakake iku kanthi Google Webmaster lan Google Analytics.

Tip Pro: Waca artikel babagan cara nggunakake Google Analytics kanggo ngirim laporan babagan 404 Kaca Kesalahan ing ngendi sampeyan bisa ngerti asal usul saka kaca sing ora apik, gawe jadwal laporan mingguan utawa saben wulan, lan kerja kanggo ngetrapake solusi sing optimal.

Cara Ngatasi 404 Kesalahan

Apa wae ... nalika mesin telusuran utawa pangguna, sampeyan kudu pangalihan searchbot utawa pengunjung kanggo menehi pengalaman pangguna sing luar biasa lan njaga otoritas backlink. Minangka infographic ing ngisor iki nggambarake, sampeyan bisa nindakake kanthi:

  • Pangalihan pangalihan kaca kesalahan 404 menyang kaca liyane sing relevan.
  • Mulihake kaca sing ilang.
  • Mbenerake link ing situs sampeyan utawa eksternal. Kadhangkala angel njaluk wong nganyari tautan ing situs pihak katelu ... nanging luwih becik dijupuk!

Waca Pandhuan Ultimate Kaca Kesalahan 404 SEO Sherpa

Mangkene infographic animasi saka SEO Sherpa sing nggoleki sampeyan babagan 404 Kaca Kesalahan.

404 kaca kesalahan skala

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.