West vs Midwest Round II

indiana

PREAMBLE

Minggu kepungkur, aku dadi panel ing The Combine - 2010 sing diarani Go West: Mantan Midwesterner sing wis pindhah menyang Lembah Silicon nuduhake critane. Aku minangka salah sawijining wong papat sing mbahas babagan crita pribadi kita lan ngetokake geni ing Twitter lan dadi Cat 4 nalika Doug Karr ngirim reaksi nalika dheweke nggawe Gabungke 2010 kene.

Kabeh perasaan kasebut bisa dibenerake amarga format sing cethek, sing mateng kanggo gigitan swara sing kurang ajar, nanging ora cukup kanggo menehi cahya babagan perkara sing pantes ngobrol luwih santai tinimbang 10 menit saben wong. Doug Karr seneng banget menehi kula kesempatan kanggo nyelehake diskusi iki kanggo menehi perspektif - dudu babagan sing ana ing Gabungan - nanging kanggo mbentuk maneh saka debat antarane West vs Midwest (karo aku dadi peran Drago) kanggo sing nyedhiyakake luwih jero babagan wirausaha ing kene ing San Francisco lan ing Midwest (ing kasus Bloomington, IN).

Aku ngira ana piwulang, adhedhasar kritik sing sah, sing bisa menehi kesempatan kanggo kita kabeh tanpa preduli saka sisih apa. Apa maneh, iki ora dadi salah sawijining pilar utama wirausaha?

Pengalaman Bersama Wujud Komunitas lan Budaya Kita

Komunitas ing sisih Kulon lan ing Midwest, kalorone uga penting ing kalorone lokasi, nanging ana apel kanggo perbandingan jeruk nalika ana dinamika make-up. Crita saya cocog karo akeh wong ing kene: pamindhahan Kulon minangka kiasan aktif sing duwe sejarah sing sugih lan kuat ing pembangunan negara kita. Beda karo Lewis lan Clark, saiki ora ana sing paddling ke hulu, gelut karo bear sing apik lan negosiasi karo perang India Penduduk asli Amerika, nanging kayadene, kita kabeh padha karo rasa pinanggih - ketemu karo wong, lanskap lan karo watesan lan mandhiri nalika njupuk risiko ninggali kenyamanan omah lan pindhah menyang Kulon. Ora akeh wong sing asale, nanging kita nggawe komunitas kita nggunakake pengalaman umum kasebut ngluwihi tradhisi kayata basa, kelas sosial ekonomi, warna lan sengit marang Kanye West.

Ing Midwest, komunitas minangka salah sawijining sipat paling kuat lan paling nyenengake kanggo budaya apa wae ing jagad iki. Wong-wong ing Midwest duwe kekarepan maneh, dadi grapyak banget (kajaba sampeyan ana ing game bal-balan Ohio St - Mich), lan mesthi ngrampungake kerja kanthi seneng banget (Yen Universitas Indiana nempuh jeneng ing sisih mburi) klambi jersine, aku ora bakal gumun yen Bloomington malih dadi tumpukan watu gamping sing umob). Rasa komunitas iki kuat banget, bakal dadi tumindak edan yen ditinggal kabeh kanggo pindhah menyang papan sing sampeyan bisa mbayar $ 1,700 saben wulan kanggo manggon ing kotak sepatu ing ndhuwur garis kesalahan aktif.

Dadi, kalorone komunitas kasebut nduweni ikatan sing kuwat banget, nanging nilai lan pengalaman sing nggawe obligasi kasebut ngasilake sawetara kaluwihan lan kekurangan ing wirausaha. Ing jangka cendhak, Indiana saiki lagi kekurangan.

Risiko lan Ganjaran

ora ono filmIng banget diremehake Nami kula Ora, protagonis "Ora Ana Wong" (dimainake dening Terrance Hill) njupuk pirang-pirang peluru liwat topi koboi saka penembak jitu Legendaris Jack Beauregard (dimainake dening Henry Fonda), kanggo mbuktekake manawa dheweke dipercaya. Dialog sing diijolake kanthi apik:

  • Jack: Kandhani, apa game sampeyan?
  • Ora: Nalika aku isih bocah, aku biasane ndalang aku Jack Beauregard.
  • Jack: … Lan saiki sampeyan kabeh wis diwasa?
  • Ora: Aku luwih ati-ati. Nanging kadang duwe resiko sithik, bisa nggawa hadiah, sampeyan ngerti.
  • Jack: Yen risikone sithik, ganjarane sithik.

Bedane paling gedhe sing dakkandhakake ing budaya-budaya ing antarane Kulon lan Midwest pancen ana ing aksioma iki. Sajrone 2 taun kepungkur, melu ing komunitas web lan teknologi ing Indy lan Bloomington, aku yakin, iki minangka masalah paling gedhe sing dadi Indiana dadi Boulder sabanjure utawa Lembah Silicon sabanjure. Iki nindakake ora tegese iku ora ana siji njupuk risiko, utawa ora ana kedadeyan sing penting ing Indiana. Nanging, apa tegese, yaiku salah sawijining komponen kunci kanggo nggawe komunitas teknologi sing sukses durung tuku konsep risiko gedhe.

Posisi penting ing bisnis teknologi yaiku co-founder teknis utawa developer lead (duh). Panjaluk kanggo jinis-jinis wong kasebut luwih akeh tinimbang suplai, lan iki uga bener ing San Francisco. Bentenane utama ing Indiana, yaiku sawetara wong sing duwe katrampilan teknis kanggo nggawe produk web wis nanggapi pasokan iki lan nuntut ketimpangan kanthi nyiyapake "toko dev" sing "outsource" pangembangan teknis. Iki mbutuhake wirausahawan non-teknis kanggo mbuwang kabeh modhal sing wis entuk lan / utawa ekuitas kanggo mbayar wong sing ora duwe kulit ing game kasebut. Aku wis ngobrol karo akeh pangembang saka Indy lan Bloomington sing entuk gaji luar biasa sing uga ngira wirausaha amarga bisa ngatasi masalah wiwitan. Nanging sejatine ora. Sampeyan dudu wirausaha nganti nyerah bantal, mbuwang topi menyang wong liya lan ngorbanake nganti nggawe sing nggawe nilai lan ngasilake dhuwit. Yen sampeyan ngajokake W-2 saben taun, sampeyan dudu wirausaha.

Douglas Karr lan akeh wong liya sing nindakake tugas apik tenan nalika nggawe Indy minangka hotspot Tech Marketing. Pancen apik tenan. Nanging, pangadeg liyane sing pengin nggawe Facebook / Google / etc sabanjure, butuh sawetara bakat teknik serius. Wis ana ing kene, nanging ora dialokasikan kanthi bener lan insentif kasebut ora selaras. Aku ngerti akeh pengusaha non-teknis ing Indiana sing butuh banget talenta lan ora bisa entuk, kajaba yen mbayar dhuwit utawa menehi ekuitas sing ora bakal tetep ing tendha yen ditanggepi. Dadi, Indiana isih ngilangi para wirausahawan sing bakat banget ing San Francisco lan Lembah amarga conundrum kasebut ora ana ing nomer proporsional ing kene. Aku ora ujar manawa sampeyan "ora bisa sukses kajaba sampeyan pindhah menyang Kulon." Apa sing dakkandhakake yaiku angel banget kanggo para pendiri non-teknis kanggo nemokake pendiri teknis sing dibutuhake kanggo bersaing karo perusahaan wiwitan lan perusahaan ing Kulon sing ora duwe masalah sing padha.

Nanging kabar apik kanggo Indiana. Kabeh wis mulai obah, alon-alon, lan ora ngira iki bakal dadi masalah ing jangka panjang. Suwene suwene Aku ora ngerti, nanging yen aku pengusaha ing Indiana sing ora pengin pindhah menyang Kulon, aku bakal ngalahake jaran iki nganti dikurangi dadi tumpukan molekul.

5 Komentar

  1. 1

    @dougheinz sampeyan pancen lanang sejati, Doug. Aku seneng banget karo postingan optimis lan sudut pandang sing hebat sing sampeyan gunakake ing diskusi iki. Wani dakkandhakake, sampeyan luwih optimis tinimbang sawetara swara tengah-tengah sing negesake kanggo ngeyel ing jabatanku. Thanks kanggo njupuk wektu!

  2. 2
  3. 3

    Aku pindhah maneh menyang Indianapolis sawise 3 1/2 taun ing New York City khusus kanggo gabung karo Raidious. Ana salah sawijining tandha optimisme ing kana.

    Nalika pisanan pindhah ing kana, aku duwe chip babagan taktik sing apik ing kene kaya ing papan liya. Aku ngerti kanthi cepet yen pancen bener, nanging ngomong babagan iki nggawe sampeyan provinsi.

    Bosku ora percaya aku asale saka Midwest amarga aku "mlaku kanthi cepet, ngomong cepet," aku ngomong karo tanganku, lan aku "budaya banget." Laporan garis burik liyane ora bisa nggambarake bentuk negara Indiana. Iki minangka rong lifter NYC.

    Nalika bakat mili kanthi bebas, budaya cenderung asale saka salah siji saka loro pesisir kasebut. Iku mung kasunyatan. Lan umume, bakat ngetrapake sumber budaya ing salah sawijining rong bidang kasebut.

    Nesu lan mbenerake awake dhewe dudu cara sing kudu ditindakake. Pakaryan sing apik, Doug. Aku seneng karo nada sampeyan.

    Yen ora ana sing liya, lakoni kaya sing ditindakake ing New York. Yen ana wong sing mangu-mangu sampeyan, wenehi supaya nyoba dhewe.

    Mung sampeyan.

  4. 4

    Matur suwun wong. Sampeyan minangka crita klasik babagan kedadeyan nalika wong-wong saka macem-macem wilayah lan latar mburi kumpul lan ngliwati stereotipe. Urip angel banget kanggo urip dadi ideologi, ya?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.