5 Kategori Metrik Situs Web Kunci Sampeyan Kudu Nganalisa

5 Kategori Metrik Situs Web Kunci

Anane data gedhe ngasilake macem-macem obrolan Analytics, nelusuri lan ngukur pemasaran. Minangka pemasar, kita mesthi ngerti pentinge nglacak upaya, nanging kita bakal bisa ngatasi apa sing bakal dilacak lan apa sing ora dikarepake; apa, ing pungkasan dina, apa kita kudu ngentekake wektu?

Sanajan ana atusan metrik sing bisa dideleng, luwih becik aku fokus supaya fokus ing limang kategori metrik situs web utama lan ngenali metrik ing kategori sing penting kanggo bisnis sampeyan:

  1. WHO ngunjungi situs web sampeyan.
  2. Napa dheweke teka ing situs sampeyan.
  3. Kepiye kepiye nemokake sampeyan.
  4. APA sing dideleng.
  5. ING endi padha metu.

Nalika limang kategori kasebut nyederhanakake apa sing nyoba diukur nalika ana wong sing teka ing situs kita, sejatine luwih rumit nalika nyoba nemokake metrik sing penting lan sing endi sing ora penting. Aku ora ujar manawa sampeyan ora kudu nggatekake macem-macem metrik, nanging kaya pemasaran liyane, kita kudu prioritasake tugas saben dinane, lan sabanjure, pelaporan, supaya bisa nyerna informasi sing bakal mbantu nggawe strategi konversi.

Metrik Ing Saben Kategori

Nalika kategori kasebut cukup jelas, metrik sing kudu dilacak ing saben kategori ora mesthi jelas. Ayo goleki macem-macem jinis metrik ing saben kategori:

  • sing: Nalika kabeh pengin ngerti identitas sing bener sing teka ing situs kasebut, kita ora mesthi bisa entuk informasi kasebut. Nanging, ana alat, kayata pencarian alamat IP, sing bisa mbantu kita nyepetake ruang lingkup. Keuntungan paling gedhe saka telusuran IP yaiku menehi tahu perusahaan apa sing ngunjungi situs sampeyan. Yen sampeyan bisa nglacak IP sing ngunjungi situs sampeyan, sampeyan bakal luwih cedhak kanggo ngenali sapa. Umume Analytics alat biasane ora nyedhiyakake informasi iki.
  • Apa: Napa ana wong sing nemoni situs subyektif, nanging ana metrik kuantitatif sing bisa digunakake kanggo mbantu nemtokake sebabe. Sawetara kalebu: kaca sing dibukak, jumlah wektu sing dienggo ing kaca kasebut, jalur konversi (kemajuan kaca sing dikunjungi ing situs kasebut) lan sumber referensi utawa jinis lalu lintas. Kanthi ndeleng metrik kasebut, sampeyan bisa nggawe asumsi logis babagan kenapa pengunjung teka ing situs sampeyan.
  • carane: Kepiye pengunjung situs web nemokake sampeyan bisa nuduhake SEM utawa upaya sosial sampeyan. Deleng kepiye carane bakal nerangake babagan apa gaweyane lan apa sejatine gaweyan, nanging uga bakal menehi katrangan ing endi olahpesen sampeyan sukses. Yen ana sing nemokake sampeyan saka telusuran Google lan ngeklik link sampeyan, sampeyan bakal ngerti manawa ana basa sampeyan sing meksa nindakake perkara kasebut. Metrik utama ing kene kalebu jinis lalu lintas utawa sumber rujukan.
  • Opo: Sing dideleng para pengunjung bisa uga paling langsung saka kategori kasebut. Metrik utama ing kene yaiku kaca sing dikunjungi, lan sampeyan bisa nemtokake akeh informasi kasebut.
  • Where: Pungkasane, nalika pengunjung metu bisa menehi pitakon babagan ngendi dheweke ora minat. Priksa kaca metu lan priksa manawa ana kaca sing terus muncul. Setel konten ing kaca lan terus diasah, luwih-luwih yen kaca kebangkrutan. Sampeyan umume bisa entuk informasi sing umum saka pengunjung Analytics alat kaya Google Analytics ing bagean jalur konversi.

Apa sampeyan ndeleng saben kategori kasebut lan nyetel konten utawa situs web adhedhasar data sing bakal bali? Yen sampeyan dievaluasi babagan kinerja situs web, mesthine sampeyan kudu.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.