Faktor-Faktor sing Mengaruhi Cara Cepet Kaca Sampeyan Akeh Ing Situs Web

Faktor Kacepetan Beban Kaca Situs

Kita lagi rapat karo klien perspektif dina iki lan ngrembug babagan apa pengaruhe kacepetan mbukak situs web. Saiki ana perang ing Internet:

  • Pengunjung nuntut sugih visual pengalaman - sanajan ing tampilan retina piksel sing luwih dhuwur. Iki nyopir gambar sing luwih gedhe lan resolusi sing luwih dhuwur yaiku ukuran gambar kembung.
  • Mesin telusuran nuntut ultra kaca cepet sing duwe teks dhukungan sing apik. Iki tegese byte terkenal sing digunakake kanggo teks, dudu gambar.
  • Otoritas telusuran didhukung dening konten sing luar biasa. Tanpa konten sing dituduhake, sampeyan matesi kemampuan nggawe backlinks lan kutipan konten ... nyebabake telusuran organik.

Iki minangka tumindak saldo kanggo perusahaan apa wae, mula ayo mbukak babagan carane mbukak kaca lan ing endi alangan.

  1. infrastructure - Infrastruktur modern nggunakake serat kanggo konektivitas kecepatan tinggi, drive solid state, lan CPU kecepatan tinggi kanggo mbukak peralatan nuntun, server web adhedhasar awan, lan server basis data. Nganti saiki, situs sampeyan dadi tuan rumah peralatan anyar ing fasilitas anyar sing nduweni konektivitas sing unggul bakal menehi asil paling apik.
  2. Resolusi Domain - Yen kaca dijaluk, domain bakal ditanggulangi liwat server jeneng. Panjaluk kasebut meh cepet, nanging sampeyan bisa nyukur wektu panjaluk kanthi nggunakake layanan DNS sing dikelola.
  3. Optimization Database - Ing sistem manajemen konten modern, data database sampeyan kudu dioptimalake kanggo nambah wektu kanggo pitakon lan nanggapi data babagan kunjungan sing durung ditulis. Sampeyan uga praktik sing apik kanggo host database ing server sing beda saka server web sampeyan, nanging ing lingkungan sing padha.
  4. Load Balancing - Teknologi ana kanggo masang macem-macem server kanggo nuduhake akeh pengunjung tinimbang mung nyelehake momotan kabeh ing siji server. Teknologi iki nawakake kesempatan kanggo terus nambah server menyang kolam renang amarga panjaluk terus tuwuh… kadang kanthi wektu nyata.
  5. Panjaluk Kaca - Path sawise domain takon sistem manajemen konten utawa sistem commerce kanggo entuk konten. Pengindeksan database lan perangkat keras sampeyan bisa mengaruhi kacepetan konten sing dijupuk.
  6. Kaca Caching - Umume server web performa paling dhuwur nawakake kemampuan kanggo ngliwati panjaluk menyang basis data lan nyedhiyakake konten saka cache.
  7. Panyuwunan Header - Ing konten kaca, biasane ana sumber kayata skrip lan sheet style sing dijaluk sadurunge kaca kasebut dimuat ing browser. Kakehan sumber daya bisa nyebabake kaping mbukak kaca sampeyan.
  8. Unsur Kaca - Browser biasane njaluk panjaluk bali menyang server sing padha. Yen ana macem-macem domain utawa subdomain, elemen bisa dijaluk bebarengan. Sawetara perusahaan masang macem-macem subdomain kanggo skrip, sheet style, lan media kanggo nggunakake cara browser nggawe panjaluk kasebut. Yen sampeyan mbukak pirang-pirang skrip utawa gaya, gabung karo sawetara file paling sithik bakal nambah kinerja uga.
  9. Jaringan Konten Konten - Pracaya utawa ora, geografi duwe peran nalika mbukak situs sampeyan. Yen sampeyan cedhak karo server, cepet. Yen sampeyan nyabrang bawana, luwih alon. A CDN bisa ndownload gambar kanthi regional lan kasedhiya luwih cepet menyang pamirsa.
  10. Komprèsi - Server web sing ngemot kompresi sumber daya web gzip, gambar sing ana dikompresi, skrip lan CSS sing dikurangi kanggo ngilangi ruang njaba kabeh bisa nduwe peningkatan dramatis ing kacepetan mbukak situs web.
  11. Lazy Loading - Napa ngemot gambar yen elemen kasebut sejatine ora katon ing sawijining kaca? Yen sampeyan ngelingi ing situs iki, nalika sampeyan nggulung kaca gambar kasebut dimuat yen kudu katon tinimbang kabeh sekaligus. Pemuatan keset bisa nyepetake kacepetan mbukak situs web kanthi signifikan.
  12. Pustaka sing Dianakaké - Situs kaya Google saiki dadi perpustakaan sing dituduhake kanggo perpustakaan lan font JavaScript sing umum. Amarga browser cache sumber daya iki, sanajan pengunjung teka ing situs sampeyan kaping pisanan - bisa uga duwe perpustakaan sing di-host kanthi cache sacara lokal.
  13. Loading Asynkron - Ora kabeh kudu dimuat langsung ing sawijining kaca. Elemen kaya tombol enggo bareng sosial, kayata, bisa uga alon lan pajak ing browser. Layanan Manajemen Tag bisa ngrewangi sampeyan mbukak sumber sawise kaca rampung tinimbang nyepetake.
  14. Optimization Ponsel - Desain responsif, kanthi bener, kabeh nesu saiki kanggo menehi pengalaman pangguna sing tetep tanpa dipikirake viewport piranti sampeyan. Nanging uga bisa uga nyuda tampilan seluler sampeyan - ing endi persentase pengunjung sing saya akeh.
  15. Format Video - Yen sampeyan kalebu latar mburi video menyang situs sampeyan, sampeyan kudu yakin yen dioptimalake lan dikompresi kanggo saben browser. Video sing mbukak alon-alon bisa nyeret wektu mbukak situs lan ngganggu para pengunjung.

Mangkene infographic sing mentas diluncurake saka Instal Logika babagan carane situs web wis dadi luwih lemu, lan pengaruhe.

Kacepetan Beban Situs Web

One comment

  1. 1

    Pak,

    Aku setuju karo kabeh 12 poin sing wis dijelasake.

    Kanggo lalu lintas situs web sing saya akeh, aku saranake supaya pindhah saka hosting bareng menyang hosting VPS utawa WordPress, nalika tindakake menyang dhaptar ing ndhuwur.

    Cheers,
    Skytech

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.