Sapa sing Bakal Nggawe Situs Web Sabanjure?

Frustasi Proyek Situs Web

Aku ngobrol apik karo veteran transisi saiki sing kepengin melu pembangunan. Dheweke kuciwa amarga nglamar SMP pangembang ngarep-mburi Pakaryan ing saindenging wilayah kasebut nanging mlaku kanthi krasa ora nduweni kualifikasi lan kalah. Aku ngajak dheweke manawa masalah kasebut dudu kualifikasi, masalahe ana kebingungan ing industri kita.


Sajrone rong dekade kepungkur, aku wis lungguh ing kabeh sisih tembok pemasaran online - kalebu konsultasi lan pangembangan integrasi, ngrancang lan nyoba antarmuka panganggo kanggo pengalaman pangguna, manajemen produk kanggo ngembangake lan menehi prioritas fitur produk, pangembang mburi, ngarep -pungkasi pangembang, lan uga desainer. Umume frustasi lan kebingungan sing dakdeleng ing industri kita yaiku terminologi ora jelas lan deskripsi asring tumpang tindih.


Dheweke ngira yen proyek pangembangan ngarep junior bisa dadi titik masuk sing apik ing situs web bangunan karir. Dheweke nggandhengake pangembangan ngarep karo estetika lan interaksi pangguna. Aku kudu nerangake manawa pancen bener, ora ana sing nyewa pangembang ngarep kanggo ngrancang ulang situs web. Posisi sing fokus banget sing biasane ngrancang pengalaman pangguna aplikasi web kanggo perusahaan gedhe.


Judhul Pakaryan Apa sing Nggawe Situs Web?


Dadi sampeyan yakin sampeyan butuh situs web anyar. Apa sampeyan nyewa a pangembang web? Apa sampeyan nyewa a desainer web? Apa sampeyan nyewa a konsultan pemasaran? Kepiye carane an Konsultan SEO?


Nalika perusahaan nggawe kontrak karo salah siji saka ndhuwur, mula prekara sing paling ala. Frustasi kasebut kedadeyan yen ora bisa digayuh. Aku bakal menehi conto ing donya nyata:


  • We nyewo a desainer web. Situs iki apik banget, nanging ora bisa entuk petunjuk.
  • We nyewo a pangembang / programmer. Kita ngentekake cukup dhuwit nanging situs iki cukup akeh lan isih durung bisa dileksanakake.
  • We nyewo a agensi marketing. Situs anyar iki apik banget nanging alon banget lan kita wis ilang akeh lalu lintas.
  • We nyewo a tukang gambar. Merek kita apik tenan nanging situs iki nggegirisi lan ora bisa ngerti carane nganyari apa-apa.
  • We nyewo lan Konsultan SEO. Saiki kita peringkat luwih apik kanggo akeh istilah industri, nanging durung entuk bisnis tambahan.


Saben perusahaan metu nggawe web anyar, ekspektasi kudu padha ... nambah bisnis lan ngasilake investasi sing positif.


Kadhangkala, sampeyan mung duwe situs sing narik kawigaten sing bisa mbantu nggawe kesadaran merek sampeyan. Kadhangkala sing dikarepake yaiku nggawe otoritas pribadi utawa perusahaan ing industri sampeyan. Kaping pirang-pirang, pangarep-arep bakal entuk luwih akeh tim tim sales sampeyan. Yen sampeyan situs e-commerce, luwih akeh lalu lintas sing ngindhuksi konversi luwih akeh.


Gap minangka Pengarepan


Apa sampeyan ngerti apa sing ora kasebut karo pangarepan kasebut?


  • Situs iki apik banget lan nggambarake merekku kanthi sampurna.
  • Situs iki responsif lan dirancang kanthi apik kanggo target pamirsa kanggo navigasi lan nemokake informasi sing dibutuhake.
  • Situs iki cepet lan nggunakake praktik paling apik kanggo mesin telusuran kanggo ngindeks kanthi akurat.
  • Situs iki informatif, nyedhiyakake konten sing dibutuhake kanggo mbiyantu prospek aku njupuk keputusan tuku.
  • Situs iki gampang digunakake, kanthi keluwesan bisa ngowahi apa wae sing mbesuk mbesuk.
  • Situs iki digabung karo sistem liyane, nyuda upaya sing dibutuhake kanggo mindhah data ing antarane penjualan, pemasaran, dhukungan, lan sistem liyane.
  • Situs iki dioptimalake kanggo media sosial, nguatake para panyengkuyung supaya gampang nuduhake informasi babagan nganyari kanthi apik.
  • Situs kasebut nduweni kinerja apik minangka bagean saka upaya pemasaran digital kanthi umum. Pelaporan lan dashboard sing dipikolehi mbantu kita terus ngoptimalake lan ningkatake penawaran.


Kabeh target kasebut ora asring dibahas ing rapat karo [lebokake judhul ing kene], nanging mesthine kudu. Masalahe yaiku yen pasar kanggo bakat asring tugel. Klien sing aku kerja bareng asring ngentekake atusan ewu dolar antarane tenaga kerja internal lan sumber daya eksternal… lan ora nate ketemu gol ndhuwur.


Yen sampeyan nyewa pangembang utawa programmer, pangarep-arep pangembang kasebut asring diwiwiti karo editor kosong lan nulis saben baris kode sing sampeyan jaluk. Iki edan saiki. Aku pancen wis nyelehake kode sing mbutuhake pirang-pirang taun kanggo ngembangake lan atusan ewu dolar kanggo solusi sing regane atusan dolar. Aku ora nyalahake programmer babagan iki, dheweke nindakake apa sing ditindakake programer. Masalahe yaiku kesenjangan sing diarepake.


Yen sampeyan nyewa desainer, situs sampeyan bisa nggumunake kanthi estetis. Nanging elemen-elemen kode hard uga ora bisa diowahi. Dheweke bisa nggunakake citra sing ora dikompresi, sahingga situs mbukak alon. Lan bisa uga ora sejatine nggabungake menyang solusi kanggo nyekel timbal. Aku tau duwe klien ngubungi aku pirang-pirang wulan sawise situs sing apik lan apik banget. Dheweke ora ngerti sebabe ora ngasilake petunjuk lan nuntut aku kanggo mbantu. Sajrone sawetara menit, aku nemokake manawa formulir sing duweni estetis murni lan ora ngirim data ing endi wae. Dheweke bisa uga duwe atusan petunjuk… nanging ora bisa nemokake cara kasebut. Agensi desain cocog karo sing diarepake ... nanging ora karo kebutuhan bisnis.


Luwih asring, aku ndeleng situs sing didol kaya proyèk. Akibate, agensi, desainer, utawa pangembang diganjar finansial kanggo ngirim situs sing mbutuhake saben trabasan kanggo ngirit wektu lan entuk bathi sing luwih apik kanggo keterlibatan. Lan, mesthine, proyek kasebut dadi sing paling murah (utawa ing jejere penawar paling murah). Perusahaan kadang-kadang ngguyu yen dheweke duwe wong ngutip situs sing regane limang puluh lima ewu dolar lan bisa nggawe duweke sawetara ewu dolar. Aku nututi takon kepiye carane ditindakake kanggo bisnis lan tanggepan asring… oh, kita entuk umume bisnis tembung cangkem.


Wah duh. Situs sampeyan murah nyedhot. Sampeyan mbuwang dhuwit. Yen sampeyan wis nandur modhal $ 25,000, sampeyan bisa uga wis tikel kaping loro ing bisnis gumantung saka kemampuan sumber sing arep sampeyan nyewa.


Nyewa sumber pemasaran sing ngerti kabutuhane bisnis sampeyan lan bisa riset pamirsa lan target sing pengin sampeyan entuk minangka investasi sing luwih apik. Individu utawa organisasi sing ngerti konten, riset, desain, pangembangan, integrasi, analitik, lanskap alat lan platform, integrasi, uga tren sosial, telusuran, seluler, pariwara, video, lan liya-liyane… bisa mindhah jarum kanggo kabutuhan pemasaran online.


Nanging asring dudu desainer utawa pangembang.


Saran kula kanggo para veteran iki? Dheweke dibebasake kanthi terhormat mula kita ngerti dheweke duwe watak lan etika kerja sing apik. Dheweke mlaku-mlaku kanthi akeh ing saindenging jagad sajrone lan sawise dadi anggota, mula dheweke duwe kaprigelan bisnis sing hebat lan ora ana pengalaman liya. Dheweke komunikator sing luar biasa lan makarya, aku seneng nalika ngobrol karo dheweke.


Dheweke ngakoni yen dheweke ora ngira yen bisa lungguh ing ngarep layar kabeh dina nulis kode, mula aku menehi saran supaya dheweke ora gelem dadi tujuane Pangembang. Iki ora ateges aku menehi saran supaya ditinggal pembangunan, Aku mikir dheweke kudu golek keahlian bangunan ing kana. Aku nggawe akeh pangembangan, nanging ora nate pengarepan saka klienku. Dheweke pengin asil bisnis, dudu kode. 


Kanthi ngembangake macem-macem ilmu lan keahlian ing industri, aku bisa prioritase investasi sing bakal entuk ROI paling dhuwur. Sampeyan ora kudu utawa golek desainer paling apik, pangembang paling apik, konsultan SEO paling apik, apa wae sing paling apik… sampeyan bisa nemokake sumber kasebut nalika mbutuhake. Tujuan utama sampeyan nalika nyewa wong kanggo nggawe situs web sabanjure yaiku golek wong sing paham karo bisnis sampeyan.


Aku ora nggawe situs web kanggo klien, aku nggawe asil bisnis nggunakake akeh aset… kalebu situs web. 



 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.