Ngerti Bola

LingkunganRasane rada kurang ajar nalika masarakat nggambarake Internet minangka Webosfer utawa blogger minangka Blogosfera. Nanging, sejatine ana lapisan sing jelas nyata. Nalika pamirsa situs web sampeyan terus berkembang, para pengunjung wiwit ngunjungi frekuensi luwih akeh lan narik luwih akeh dolar.

Nanging angel banget kanggo ngetok cangkang saben lapisan. Sampeyan nggawe situs web utawa blog lan asring ora ana pengunjung utawa atraksi nganti diundang ing. Undhangan kasebut diwenehake liwat situs web liyane, arang liya. Perusahaan media ora kalebu. Perusahaan media wis duwe distribusi massal saengga bisa nggunakake distribusi kasebut kanggo mbangun dhasar ing web.

Nanging, media tradisional alon-alon diadopsi, mula dheweke kudu mbayar lumayan kanggo entuk maneh momentum sing ilang. Wong sing cukup beruntung bisa mlebu ing web luwih dhisik (sawetara sing duwe talenta utawa produk sing hebat) isih entuk manfaate. Dheweke minangka pionir sing negesake saham ing tanah sing saiki akeh regane.

Pakar optimisasi mesin telusuran, blogger dhaptar anyar, lan perusahaan e-commerce sing sukses ngerti manawa cara nggawe perusahaan internet sing sukses yaiku kanthi alon-alon ngeculake saben lapisan kanggo mbesuk. Akeh piwulang sing ditemokake saka 'gelembung' pisanan yaiku kesalahan sing ditindakake dening akeh rockstars enom, sanajan ora ana enteke tumpukan dhuwit sing awale tumpukan ing wiwitan. Dheweke tekan ing kana tekan grafik pisanan, nanging dheweke ora bisa ngeterake.

Web 2.0 bisa uga kombinasi teknologi lan pengaruh sosial, nanging luwih akeh babagan investasi maneh modal lan ngilangi lapisan lingkungan. Sampeyan bisa uga bisa nembus lapisan ing kana-kene kanthi mbayar, nanging sampeyan kudu njaga popularitas sing ditemokake anyar lan terus meksa lapisan sabanjure. Yen sampeyan dadi blogger anyar utawa raksasa e-commerce sing berpengalaman, ora bakal diganti. "Pemakaman Web" kebak komedi titik sing ora ngakoni manawa iki maraton lan dudu sprint.

Perhatian lan dhuwit ora disebar kanthi merata. Manungsa waé ing web kira-kira padha karo umure 10 taun sing kebak jajan lan Mountain Dew ing pesta ulang taun. Dhuwit dadi luwih kandhel nalika sampeyan nyedhak ing tengah lingkaran. Sadurunge web, kita ora duwe akses menyang dhuwit kasebut, malah ora ngerti dununge ... butuh pengaruh lan koneksi nganti pirang-pirang generasi. Sampeyan kudu nemokake dalan sing bener lan wong sing bener. Ing web, beda.

Webosfer ngenteni sabanjure bab amba. Kabeh prasarana wis siyap kanggo ngenteni sabanjure bab amba. Mesin telusuran lan teknologi kaya digg sing paling misuwur. Google nggawe aplikasi saben-saben sampeyan nguripake kanggo njaga lapisan ing antarane awake dhewe lan kompetisi. Aku lan sampeyan ora duwe sumber daya kanggo saingan karo Google. Nanging, perusahaan individu ora duwe web uga ora bisa saingan karo produk sing apik, ide apik lan wong sing kerja keras kanggo nggawa menyang pasar.

Saben tembung ing chip blog sampeyan ing lapisan sabanjure. Saben pangowahan desain sing narik kawigaten pengunjung liyane mbantu chip ing lapisan. Saben pangowahan kanggo ngoptimalake blog sampeyan pinemu Kripik adoh. Saben entuk trackback, chip bakal ilang. Saben komentar ing blog liyane, chip bakal ilang. Saka webosfer, blogos, nganti entuk pembaca, malah nggawe A-List blogger - lelungan kasebut adoh banget. Nanging sapa wae ing antarane kita sing bisa ngrampungake.

Babagan liyane sing apik babagan lingkungan yaiku tarikan gravitasi dadi luwih gedhe nalika sampeyan nyedhaki pusat. Ing sawijining dina blog sampeyan dirating 500,000 lan nem wulan mengko ana 5,000. Umume wong bakal entek, entek ide, entek dhuwit, utawa mung nyandhang lagune ing grafik.

Penyu lan hare… kura-kura! Terus dakcekel!