WWW utawa Ora Ana WWW lan Pagespeed

www

Pirang-pirang wulan kepungkur, aku ngupayakake nambah wektu pageload situsku. Aku nindakake iki kanggo mbantu nambah pengalaman pangguna uga kanggo ngoptimalake mesin telusuran. Aku wis nulis babagan sawetara cara sing wis digunakake nyepetake WordPress, nanging aku uga wis ngganti perusahaan hosting (dadi Mediatemple) lan dileksanakake S3 Amazon layanan kanggo hosting gambarku. Aku uga wis nginstal WP Super Cache ing rekomendasi kanca, Adam Cilik.

Wis lumaku. Miturut Google Webmaster, wektu pageload saya suda ing rekomendasi Google Webmaster:
www-pagespeed.png

Google uga ngidini sampeyan nyetel gawan manawa situs sampeyan disetel utawa ora langsung menyang www.domain utawa tanpa www. Ing kene dadi menarik. Yen aku ndeleng kaping mbukak kaca tanpa www, pancen apik. Nanging, yen aku ndeleng kaping pageload karo www, mula apik banget:
www-pagespeed.png

Sing paling ironis, yaiku paket hosting sing dakkarepake www kaca Amarga ana bedane banget ing wektu nanggepi Google, aku nyetel konfigurasi situs menyang alamat non-www ing Google Search Console. Aku uga mbusak kode pangalihan ing root situsku ing file .htaccess sing ngarahake panjaluk non-www menyang domain www.

Aku ora yakin manawa ana sing nulungi utawa nyengsarakke, nanging kayane logis sing kudu ditindakake. Ana pikiran?

8 Komentar

  1. 1

    Iki menarik banget! Aku tansah pangalihan situs web menyang versi WWW kanggo konsistensi lan menehi Google siji URL menyang indeks supaya rangking ora bisa dipisahake. Aku uga mikir katon luwih apik lan imbang kanggo meksa versi WWW supaya ditampilake. Nanging, data sampeyan nggawe argumen sing apik kanggo mikir maneh iki. Aku kepengin weruh asil SEO sampeyan sawise suwe. Aku seneng yen sampeyan nuduhake ing kene sawise nyoba.

  2. 2

    Aneh… saiki aku lagi maca postingan liyane lan mikir kenapa kaca kasebut mbutuhake wektu sing suwe banget. Katon kaya cdn.js-kit sing ana ing salawas-lawase. Miturut grafik sampeyan, ooks kaya apa wae sing sampeyan lakoni bakal mbantu!

  3. 3

    Yaiku paket komentarku, Joshua! Aku uga wis ndeleng sawetara sing ketinggalan karo layanane lan bisa uga kudu ujar sawetara.

  4. 4

    Bakal seneng nuduhake statistik apa wae Michael! Nanging, kabeh maneh IS alamat "www" banjur ora yakin kenapa bot Google alon-alon entuk akses menyang rute kasebut. Bingung apa ana masalah nameserver ing hosting utawa setelan apache utawa liya-liyane.

  5. 5

    Yahoo! nyaranake nggunakake WWW. kanggo ngidini non-www. domain gambar statis:

    Yen domain sampeyan http://www.example.org, sampeyan bisa dadi tuan rumah komponen statis ing static.example.org. Nanging, yen sampeyan wis ngeset cookie ing conto domain tingkat ndhuwur.org sing beda karo http://www.example.org, banjur kabeh panjaluk menyang static.example.org bakal kalebu cookie kasebut. Ing kasus iki, sampeyan bisa tuku domain anyar, dadi komponen statis ing kana, lan tetep domain bebas cookie. Yahoo! nggunakake yimg.com, YouTube nggunakake ytimg.com, Amazon nggunakake gambar-amazon.com lan liya-liyane.

    Wiwit maca iki, aku melu http://www….because Yahoo! pancen pinter.

    Iki minangka kaping pisanan sing aku krungu babagan masalah kacepetan www. Ana wong liya sing duwe pengalaman sing padha?

  6. 6
  7. 7

    Aku meksa tanpa "WWW" dadi domainku mung jenengku. Aku durung nyoba tenan amarga alasan kacepetan, nanging kapan wae sampeyan ngunjungi situsku sampeyan ora bakal entuk "WWW."

    Aku ndeleng saka perspektif merek. Aku mikir kanggo bisnis - "WWW" menehi persepsi katergantungan.

    Aku setengah nyoba kanggo nyoba dhewe. Aku wis ngerteni situsku kanthi cepet kanthi rutin. Kebetulan?

  8. 8

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.