Desain Web: Ora Babagan Sampeyan

bokong sirah

Apa sampeyan bakal nggawe desain ulang situs web gedhe? Kepiye cara nggawe maneh aplikasi piranti lunak sing clunky-nanging-kritis kasebut? Sadurunge nyilem, elinga manawa arbiter kualitas pungkasan dudu sampeyan, pangguna sampeyan. Mangkene sawetara langkah supaya luwih ngerti kabutuhane lan prilaku sadurunge sampeyan nggunakake dolar program sing larang regane:

Lakukan riset pangguna

Mulai karo data kuantitatif, kayata Analytics, sampeyan wis kudu ndeleng apa sing ditindakake pangguna (utawa ora). Kanggo wawasan tambahan, sampeyan bisa nyoba pangguna ing situs utawa piranti lunak saiki kanggo ndeleng langsung apa sing disenengi lan apa sing nggawe frustrasi para pangguna. Dhiskusi karo kolega ing sales utawa layanan pelanggan kanggo sinau masalah pangguna saiki lan terus-terusan. Sanajan data riset iki wis ana ing laporan ing papan liya, wenehana wektu kanggo ngobrol. Empati saka pacelathon nyata karo wong ing parit kanthi alami bakal nglengkapi sampeyan kanggo njupuk desain lan pengembangan pangembangan sing luwih penting.

Mbangun prototipe

Bener, gawe sing prototype (jamak)? ora ana sing nggawe prototipe sampurna ing nyoba pisanan. Nanging ide kasebut: gagal kanthi cepet, murah, lan asring bisa ngerti yen saben pengulangan nggawe sampeyan luwih cedhak karo solusi sing kudu dibangun. Mesthi sampeyan bisa nggawe prototipe sing efektif nganggo HTML utawa Flash, nanging Acrobat, Powerpoint, lan malah kertas lan potlot isih alat sing apik banget kanggo nggawe ide dadi format sing nyata. Kanthi mangkono, sampeyan bisa komunikasi, ngevaluasi, lan nyoba ide kanthi luwih apik. Ngomong babagan tes?

Tes pangguna

Nalika sawetara mikir babagan tes pangguna, dheweke mbayangake jas lab putih lan clipboard. Sayange, akeh uga mbayangake telat lan biaya tambahan. Yen kepeksa milih antarane iki lan ora ana pangujian pangguna, umume pilih mengko. Kanggo isin! Ing proyek sing luwih cilik utawa sing duwe tenggat wektu sing ala, tindakake pendekatan gerilya: temokake 6 nganti 10 rekan kerja, wong tuwa, pasangan, tangga teparo (sapa sing gelem nulungi) lan sinaoni kanthi individu nalika ngrampungake siji utawa loro tugas sing paling penting ing prototipe sampeyan. Iki ora bakal menehi sampeyan kabeh wawasan utawa laporan mewah sing disedhiyakake kanggo tes kegunaan formal, nanging tes sanajan mung siji wong 100% luwih apik tinimbang ora nyoba sapa. Asil bisa uga kaget utawa malah nggawe sampeyan frustasi, nanging luwih becik ngerti saiki tinimbang mengko sawise proyek rampung.

Desain sing bener

Pancen kita manungsa seneng karo barang sing mengkilap. Ing teknologi, antarmuka sing dirancang kanthi apik bisa dianggep luwih gampang digunakake tinimbang sing ora dirancang. Iki ora ateges proyek sampeyan kudu dadi kontes kecantikan. Contone, bayangake manawa desain layar Google nggunakake perumpamaan sing mewah lan transisi layar sing rumit. Sanajan iki bisa uga narik kawigaten ing setelan liya, bakal dadi gangguan ing layar telusuran. Kanggo Google, lan sejatine akeh liyane ayu desain layar asring paling gampang.

Pantes tenan

Kita ngerti banget tekanan ing proyek anyar kanthi cepet njaluk kerja bangunan soko. Sayang banget yen langkah-langkah kaya riset pangguna, prototipe, lan pangujian pangguna minangka perkara pertama sing ditindakake nalika anggaran lan timeline kenceng. Ironi yaiku asring kasebut nyimpen wektu lan dhuwit ing jangka panjang, lan pungkasane nyegah sampeyan kanthi ora sengaja mbangun versi sing luwih apik tinimbang sing ora bisa digunakake.

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Ora Dougy! Kiriman iki ditulis dening kanca kita Jon Arnold saka Tuitive - agensi sing apik ing kutha sing duwe spesialisasi nggawe desain web sing luar biasa sing nggedhekake pengalaman pangguna.

  2. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.