Aku Percaya karo Web 3.0!

Depositphotos 26121299 s

Geser iki paling bisa ngasilake erangan lan tangisan nalika ditampilake ing ngarep para teknisi. Aku kudu nuduhake. Wis ana gerakan wicaksana ing web sadurunge. Kita duwe Web 0.0 sing umume teks lan papan buletin. Kenang jaman semana? Ngenteni gambar mbukak garis kanthi garis modem 1200 baud! (Ya, aku ngerti aku wis tuwa!)

Sejarah Web

Web 1.0 pancen dadi jaman sing gedhe banget lan kontrol. AOL (elinga 'ketik tembung kunci KANGGO) duwe genggeman gedhe ing jaring lan luwih akeh situs gateway sing ditampilake ing Internet. Yen sampeyan pengin wong liya bisa nemokake, sampeyan bakal entuk pariwara pariwara ing situs web regional.

web3

Web 2.0 isih jaman kontrol - nanging saiki Mesin Telusuran, yaiku Google, duwe lalu lintas web. Saiki isih ana ing Web 2.0 - yen situs sampeyan bakal ditemokake, luwih becik sampeyan entuk asil telusuran. Web sosial saiki wis diwiwiti. Folks lagi nglumpukake lan nuduhake tetenger liwat aplikasi blogging mikro lan tetenger sosial.

Web 2.0 uga nyuda nuduhake file peer-to-peer uga. Napster digulingake lan peretas, peretas lan maling kudu mlebu lemah. Server lan arus proksi anonim liwat Teluk Pirate wis maju amarga 'gratis' tetep dadi rega Internet.

Web 3.0 = Ngurangi Dominasi Panelusuran

Web 3.0 sabanjure, lan aku yakin bisa dadi Wild West maneh! Mesin telusuran ngati-ati nalika masarakat ngatur dhewe, nuduhake konten liwat sindikasi (Web Semantik), jaringan mikro, lan aplikasi hibrida sing aktif lan offline lan nggabungake panggunaan seluler.

Web 3.0 = Pembajakan

Milih kula yaiku pembajakan bakal nggawe kabisat BESAR amarga pangolahan peer-to-peer sejati dadi umum liwat alamat IP sing dadi luwih statis ing jaringan omah bandwidth gedhe. Ing jaman Napster, peer-to-peer pancen tegese peer-to-Napster-to-peer. Napster minangka gerbang kanggo kabeh komunikasi. Taruhanku yaiku ing jaringan mikro sing bisa ngubungake aplikasi karo kanca sing dipercaya lan ngirim file tanpa server (ing sanjabane ISP). File kasebut dhewe ora bakal dingerteni, liwat sawetara metode enkripsi sing keren.

Kanthi tembung liya, bareng umum CD lan drive musik ing antarane para siswa saiki bakal pindhah menyang aplikasi sing ngidini nuduhake tanpa ana sing nuwuhake. Tekanan industri Musik lan Film ing pamrentah bakal BESAR supaya bisa ndelok jaringan asal kita kanggo nyoba nglacak lan ngukum gelombang bajak laut anyar iki. Muga-muga sukses!

Web 3.0 = Pariwara Langsung

Bebarengan karo penurunan dominasi mesin telusuran, anane pariwara 'dikelola kanthi mandhiri' uga bakal tuwuh. Google ora bakal ngilangi transaksi antarane pengiklan lan penerbit, teknologi anyar bakal ngidini Pengiklan ngatur pariwara dhewe ing kabeh penerbit sing dikarepake - lan penerbit bakal dibayar langsung.

5 Komentar

  1. 1
    • 2

      Piranti lunak minangka Layanan mesthi bakal mateni bug pembajakan… Aku sabanjure bakal dadi aplikasi sing nyusup aplikasi SaaS. Nalika aku ngrembug babagan pembajakan - kudune aku ujar manawa tegese mung winates kanggo media kayata musik, video, lsp.

      Wawasan sing apik, matur nuwun!

  2. 3

    Hei, Doug,

    Aku seneng karo tampilan lan wawasan sampeyan ing kothak surat saben dina. Matur nuwun kanthi sanget!

    Bubar iki aku wis ngrungokake babagan raket babagan Web 3.0. Dadi, kiriman sampeyan tepat waktu. iTunes nuduhake manawa masarakat bakal seneng tuku konten ing sisih lurus lan sempit yen pengalaman 'mbayar' luwih unggul tinimbang pengalaman 'bajak laut'. (iTunes saiki dadi toko musik nomer 1 ing AS)

    Aku ngira manawa isi bajak laut minangka level fenomena 'kahanan manungsa' nanging aku pengin ngerti apa sing sampeyan pikirake perusahaan kaya Apple bakal nindakake Web 3.0, dakkira bisa nganggep dheweke bakal miwiti nindakake 2.0!

    Aku wis nulis blog Foodie babagan kutha sing saiki dakadegake, Kyoto. Aku miwiti udakara 8 wulan kepungkur. Aku wis ngrujuk menyang situs sampeyan lan maju kaping pirang-pirang sajrone periode kasebut. Saiki aku saiki kepengin dadi wektu sing paling penting. Saiki kita nganakake survey survey lan menehi hadiah kanggo ide sing apik. Mampir yen sampeyan seneng, lan priksa panganan! Kita wis nduwe endhas iwak sing wis disigar, endhog racun empuk dibakar lan dikepang dadi panas, lan liya-liyane.

    Priksa ing kene: Survei KyotoFoodie 'Win Junk'.

    Web 3.0 bakal dadi 'Wild West maneh'? Ummm! Aku ora sabar !! Bawa - IT - ON !!!

  3. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.