Napa Kebutuhan Kacepetan Situs Web lan 5 Cara Kanggo Nambah

Kacepetan situs web

Apa sampeyan nate nyerah ing kaca web sing mbukak alon-alon, nutul tombol mburi kanggo golek informasi sing digoleki ing papan liya? Mesthi wae, sampeyan duwe; kabeh wong duwe siji titik utawa liyane. Sawise kabeh, 25% kita bakal ninggalake kaca yen durung dimuat papat detik (lan pangarepan mung saya suwe saya suwe).

Nanging ora mung iku sebabake kacepetan situs web penting. Rangking Google priksa kinerja lan kacepetan situs sampeyan. Kecepatan alon bisa uga ngrusak rangking situs web sampeyan sanajan konten sampeyan apik banget.

Cekakipun, sepira cepet muatan situs web sampeyan bakal mengaruhi kemungkinan pengunjung nemokake situs web sampeyan. Sawise nemokake situs web sampeyan, kinerja situs sampeyan bakal duwe pengaruh apa bakal tetep lan ndeleng konten sampeyan. Saiki ayo goleki cara sampeyan bisa nambah kinerja situs web.

1. Gunakake Alat PageSpeed ​​Google

Google Piranti PageSpeed minangka papan sing cocog kanggo nambah kinerja situs sampeyan.

Sampeyan bisa nganalisa situs web nganggo PageSpeed ​​kanggo entuk skor sakabèhé, yaiku nomer sing nuduhake kepiye Google mikirake kinerja situs - luwih dhuwur skor sampeyan, luwih cepet (lan luwih apik) situs web sampeyan.

Sampeyan mung cukup nempelake URL situs web menyang Wawasan Kacepetan Kaca banjur klik "analisa." Ing sawetara detik, sampeyan bakal entuk data babagan suwene wektu mbukak situs, uga saran babagan apa sing bisa ditindakake kanggo nambah kacepetan, kayata nyuda ukuran file gambar, mbusak kode CSS sing ora digunakake, utawa nyilikake JavaScript.

Google uga nawakake Modul PageSpeed ​​open-source, sing kasedhiya kanggo pangguna sing digunakake karo server Apache utawa Nginx. Modul kasebut, yen wis diinstal, bakal nulis ulang lan ngoptimalake sumber daya sing digunakake kanggo situs web, kalebu nggabungake lan nyilikake file CSS lan JavaScript, nundha mbukak file sing dipilih, lan ngoptimalake gambar sampeyan.

2. Ngoptimalake Sumber Daya Situs Web Sampeyan

Nggunakake luwih sithik file lan ukuran file luwih cilik. Ana pirang-pirang perkara sampeyan bisa nindakake kanggo ngrampungake:

  • Minimalake file HTML, CSS, lan JavaScript: Minifikasi minangka proses mbusak apa wae sing ora perlu kanggo fungsi situs web sampeyan saka file, kayata ruang putih (kalebu garis istirahat) lan komentar kode. Iki nggawe file luwih gampang diwaca kanggo pangembang piranti lunak, nanging mung nyuda mesin.
  • Ngoptimalake gambar sampeyan: Pisanan, priksa manawa sampeyan nggunakake jinis format sing paling apik kanggo gambar sampeyan (kayata, JPG kanggo foto, PNG kanggo desain). Kompres gambar sampeyan, saenipun nggunakake teknik lossless sing nyuda ukuran file sampeyan kanthi tetep kasetyan visual (paling ora ana ing mripat manungsa). Priksa manawa ukuran gambar sampeyan pas - ganti ukuran gambar supaya ora akeh.
  • Rendering wektu tundha: Sawetara kode bisa ditambahake menyang situs sampeyan kanggo wektu tundha rendering sumber sing ora dibutuhake nalika mbukak dhisik. Contone, konten sing "ndhuwur-saka-lempitan" kudu prioritas ing ndhuwur sing ana ing sikil. Salajengipun, priksa manawa apa wae sing mblokir render (kayata file JavaScript) telat.

3. Cache, Cache, Cache Situs Web Sampeyan

Caching minangka faktor gedhe kanggo nyepetake kacepetan mbukak kaca sampeyan. Ana rong perkara sing kudu ditindakake nalika nerangake babagan cache.

Pisanan, entuk lan gunakake CDN utawa jaringan pangiriman konten. CDN minangka jaringan server sing nyimpen salinan situs web sampeyan. Banjur, nalika ana wong sing njaluk situs web sampeyan, dikirim menyang server nggunakake server sing paling cedhak karo dheweke. Iki nyuda jarak sing kudu ditempuh paket sadurunge menyang pangguna.

Kapindho, atur cache ing header HTTP sing ngiringi file saka server web sampeyan supaya browser pangguna bisa cache sawetara (yen ora kabeh) situs web sampeyan. Sanajan iki ora migunani banget kanggo kunjungan pertama pangguna, bisa uga entuk manfaat kanggo kunjungan mengko yen ora kudu ngenteni situs web sampeyan kudu mbukak

4. Priksa manawa situs web sampeyan ramah seluler

Pangguna seluler cenderung ing jaringan sing luwih alon tinimbang sing digunakake PC lan laptop. Dadi penting yen situs sampeyan bisa mbukak kanthi cepet ing kahanan sing kurang ideal. Versi situs seluler kudu dirancang supaya ora mbutuhake bandwidth sing luwih sithik kanggo kanca layar gedhe.

5. Pilih Panyedhiya Hosting Web sing Apik

Sampeyan bisa nindakake kabeh kanthi bener ing babagan ngoptimalake situs web, nanging yen panyedhiya hosting web tumindak minangka bottleneck, sampeyan isih bisa ndeleng wektu muat situs web sing alon.

Priksa manawa sampeyan wis milih rencana hosting sing cocog karo kabutuhan sampeyan. Opsi sing murah lan murah, bisa uga cocog, nanging bisa uga ana watesan sing bisa nyuda situs sampeyan (luwih-luwih yen sampeyan ndeleng lalu lintas dhuwur utawa kaca web sampeyan akeh banget).

Uga priksa manawa host sampeyan minangka panyedhiya layanan cepet. Ora kabeh perusahaan digawe padha, lan sawetara perusahaan nyedhiyakake server kanthi luwih cepet kanggo para pelanggan, sanajan padha karo kabeh sing padha. Sampeyan bisa uga angel ngandhani host sing endi, nanging review pelanggan bisa migunani sajrone proses tuku.

bungkusan Up

Kecepatan situs web sampeyan penting, bisa uga entuk pengunjung, mula sampeyan kudu nggawe manawa kaca bisa mbukak kanthi cepet. Untunge, nambah kinerja situs web sampeyan ora angel banget, lan ing artikel iki, kita entuk sawetara kemenangan cepet sing bakal mbantu situs web sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.