Apa Khusus Babagan Media Sosial?

ngrugekke

ngrugekkeMinggu kepungkur, aku nyebataken salah sawijining sebab media sosial gagal akeh pemasar amarga durung ngerti algoritma sihir. Aku isih ora mikir yen ana algoritma sihir ... nanging sawise minggu iki, aku bisa nuduhake salah sawijining sipat khusus media sosial. Iku lawan.

Bagean sabanjure minangka jinis pribadi… dadi yen sampeyan rumangsa rada akeh, banjur mlumpat menyang bagean ing ngisor iki!

Babagan Kalahane Simbahku

Sasi iki pancen angel banget. Pirang minggu kepungkur, aku ngubur kanca sing apik saka SMA. Lan wingi, kita ngubur patriark kulawarga lan wong sing dijenengi, simbah, Douglas Morley. Aku ngerti akeh wong duwe simbah sing luar biasa ... nanging simbah pancen wong sing unik. Dheweke mlebu Tentara Kerajaan Kanada lan dadi Perang Dunia II. Dheweke ahli bledosan, ditugasake lan pensiun kanthi pangkat Kapten. Ing jaman sing durung populer, dheweke milih omah-omah karo wanita Yahudi pirang sing ayu - Eyangku, Sylvia.

Nenekku uga wanita sing unik lan kuwat. Nganti tilar donya ing taun 2003, dheweke dadi matriarch kulawarga sing tenang. Nalika simbahku dadi pegawai ing saindenging Eropa, simbahku dadi perusahaan sing sukses - saiki durung dingerteni. Simbah nyembah marang eyang .... lan aku ora ngomong kanthi gampang. Nalika simbahku kelangan garwane sawise 58 taun ningkahan sing apik, dheweke nulis swiwine sing nulungi dheweke mabur kabeh dipotong. Aku ora yakin manawa aku nate nyakseni wong lanang sing ora duwe sarat, tanpa pamrih kanggo bojone.

Amarga kesehatane gagal, saben kasempatan ngenteni mbah putri ditumpaki simbah. Dheweke ora nate ragu-ragu - sanajan dheweke duwe masalah punggung lan masalah kesehatan. Nalika dadi angel banget, dheweke nempatake dheweke ing rumah sakit. Pirang-pirang dina, dheweke ora seneng yen dheweke dirawat lan nyiyapake kamar ing omah. Dheweke ing sisihane amben awan lan wengi. Dheweke ngajak wong-wong teka kanggo nggawe kuku lan rambut. Ora ana sing nggumunake.

Ing pamakaman, aku nemoni akeh wong sing wis dirasakake simbah. Kaya tukang kebon sing ora bisa basa Inggris sing ngurus omah simbah. Aku ora nate ngerti manawa simbah wis mbiayai bisnis wong lanang kasebut. Aku ketemu punggawa, sawijining wanita Afrika Amerika sing nangis keranda lan ngandhani yen dheweke durung nate ngrasakake luwih ditresnani wong liya. Aku ketemu karo Rabi, sing dheweke terus sinau sawise nenekku liwati (sanajan dheweke tetep dadi Protestan). Ana wong saka saindenging jagad sing teka utawa ngirim ucapan sungkawa. Masons teka lan menehi upacara pamitan karo sedulur. Anggota Legiun Amerika teka lan ngajeni veteran liyane sing ilang saka generasi paling gedhe.

Simbah kakubur nganggo seragam klambi ... lan mesthi guyon, dheweke uga dikubur nganggo saklar lawang sing dijaluk nalika dheweke tangi (dheweke matur marang putu lanang sing bakal ngawat-ngawati kanthi acak nalika bapakku Ibu dolan menyang kuburan!). Sawise bagpiper diputer Gusti Nylametake Ratu lan Kiriman Paling Anyar… Bagpipe murup kanthi rendition luar biasa Hava Nagila. Kita kabeh padha surak-surak lan ngguyu, kabeh padha nangis ... lan kita kabeh mesem lan pamit karo wong lanang sing luar biasa.

Aku ora yakin manawa ana sing menehi upeti sing aneh lan apik banget. Penting, dicathet yen Ibuku, sing ora peduli karo dheweke kanthi rina lan wengi ing sawetara taun kepungkur, ngrancang acara sing apik banget.

Bali menyang Media Sosial

Nalika aku nulis manawa simbah liwat ing Facebook, atusan wong njupuk wektu kanggo menehi komentar. Aku nampa akeh email, pesen teks, tweet, telpon lan cathetan pribadi. Aku ora melu akeh wiwit iku ... kulawarga dadi kunci saiki lan nyengkuyung Ibuku (anak tunggal) dadi perhatianku. Klien, kanca, lan pandherekku kabeh wis nate ndhukung wektu ne entek saka sosial. Tembung-tembung ora bisa ngucapake kepiye anggonku ngunekke saka kowe. Matur nuwun.

Aku ora nulis bab iki kanggo empati utawa simpati ... Aku mung pengin ngetutake nalika aku bisa menehi bareng wong liya kenapa aku sepi. Aku percaya uripe simbah kudu dibagi lan dirayakake, ora susah sedhih.

Uga, aku nggawe ngerti apa sing paling istimewa babagan media sosial. Aku mesthi duwe wektu angel karo tembung kasebut engagement… Wiwit muni sadurunge lan diproduksi. Kerentanan ora padha karo tunangan. Keterlibatan kedadeyan ing antarane rong pihak sing gelem… kerentanan kedadeyan nalika siji partai mbukak partai liyane. Kerentanan uga bisa mbukak kritik, moyoki, lan kritik sing bisa ditindakake. Nanging sing penting, kerentanan mbukak sampeyan nyambungake level karo pamirsa sing ora bisa disedhiyakake sarana komunikasi liyane. Rawan ora bisa ditulis nganggo skrip pemasaran.

Sing paling istimewa babagan media sosial.

3 Komentar

  1. 1

    Matur suwun sanget kanca kula. Simbahmu kaya wong lanang sing apik tenan. Muga-muga aku duwe hak istimewa kanggo ketemu karo dheweke. Sampeyan bathi ngerti simbah. Tambangku seda nalika isih enom banget ora kelingan. Dadi ngurmati pengeling-eling.

    BB

  2. 3

    Aku wis pemasaran sajrone 30 taun. Media sosial mung bisa digunakake nalika ana keterlibatan langsung lan komunikasi nyata. Aku seneng banget yen asring dianggep minangka peluru sihir. Tanpa keterlibatan lan komunikasi nyata, latihan tanpa guna. Jumlah pandherekane minangka sekunder kanggo kualitas keterlibatan kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.