Bisa uga Pendaftar Domain Paling Ala

wanita ambek

Esuk iki kita njaluk telpon rame saka klien. Kita kerja bareng karo dheweke kanggo nggawe situs anyar, nanging saiki wis offline. Masalah DNS saka sawetara jinis. Wong IT kasebut nelpon kita kanggo ndeleng apa kita wis ngowahi apa-apa. Kita pancen ora nate krungu masalah iki lan pengin mbantu dheweke ngrampungake masalah kasebut.

Kadhangkala gampang banget yen duwe kertu kredit lawas ing file lan domain bakal kadaluwarsa. Nanging ing wektu liyane, ana masalah nyata karo registrar domain. Ing kasus iki, registrar yaiku Hostgator. Kita wis nemoni masalah nalika ora bisa nyunting data DNS apa wae tanpa nggarap tim dhukungan.

Nganyari: Nalika ngomong karo dhukungan Hostgator sedina muput, katon minangka salah sawijining masalah paling gedhe yaiku Hostgator dudu registrar domain. Domain kasebut didaftar liwat pihak kaping 3, Launchpad. Dadi, nalika sampeyan mikir bisa entuk dhukungan, sampeyan pancen ngomong karo wong sing ora bisa ngontrol akun sampeyan.

Kita menehi saran marang klien supaya pindhah domain menyang GoDaddy supaya bisa ngontrol lengkap.

Nanging esuk iki, kabeh situs ora bisa dirampungake. Nalika nggoleki WHOIS, server jeneng diganti:

domain sing ditanggepi hostgator

Dadi, kita mlebu menyang Hostgator kanggo verifikasi setelan lan Server Jeneng wis disetel kanthi bener ing akun kasebut. Aku njaluk klien supaya ngirim email sing wis ditampa saka Hostgator menyang alamat email admin sing direkam. Alamat email admin minangka alamat email sing ora diawasi saben dinane, praktik umum.

Sawise maca email saka Hostgator, kita nemokake sing njaluk verifikasi alamat email ing file kasebut. Iki bakal dadi masalah. Amarga klien durung nate verifikasi alamat email ing file, Hostgator kudu ngganti Jeneng Server dadi NS1.VERIFICATION-HOLD.SUSPENDED-DOMAIN.COM

Pancen sejatine, aku durung nate krungu apa-apa sing idiot ing uripku. Sampeyan secara harfiah nutup situs lan email perusahaan nalika duwe akun sing mbayar ?! Aku bisa ndeleng manawa dheweke durung mbayar tagihan, nanging iki konyol.

Kita nyepetake transfer domain saka Hostgator menyang GoDaddy kanggo mungkasi ngelu iki.

7 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Duwe crita sing padha karo klien liyane ing registrar liyane. Dheweke njaluk, liwat email, kanggo ngonfirmasi domain lan email admin kanggo domain kasebut. Klien nganggep iki spam lan ora nanggapi. Dadi kita kudu ngetutake langkah-langkah kanggo "mbukak kunci" akun kasebut. Sampeyan bisa dirampungake kurang saka sakjam nalika kita nemokake, nanging aku kepengin weruh apa iki wis dadi praktik sing luwih umum.

  3. 5
  4. 6

    Yen situs web perusahaan sampeyan penting banget, kenapa sampeyan malah nganggep hostgator. Sampeyan entuk sing mbayar.

    • 7

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.