Suwene Alamat Email Email

Depositphotos 1948865 s

Aku kudu nggolek penggalian dina iki kanggo nemokake, nanging apa sampeyan ngerti apa dawa alamat email sing valid? Pancen dipecah dadi sawetara… Jeneng@Domain.com. Iki miturut RFC2822.

  1. Jeneng bisa dadi 1 nganti 64 karakter.
  2. Domain bisa dadi 1 nganti 255 karakter.

Wow… tegese iki bisa dadi alamat email sing bener:


loremaipsumadolorasitaametbaconsectetueraadipiscin
gaelitanullamc @ loremaipsumadolorasitaametbaconsect
etueraadipiscingaelitcaSedaidametusautanisiavehicu
laaluctuscaPolenesqueatinciduntbadiamaidacondimn
tumarutrumbaturpisamassaaconsectetueraarcubaeuatin
ciduntaliberoaaugueavestibulumaeratcaPhasellusatin
ciduntaturpisaduis.com

Coba pas ing kertu bisnis! Ironis, umume kolom alamat email diwatesi dadi 100 karakter ing web. Bener ora bener. Yen sampeyan pengin validasi alamat email kanggo konstruksi sing nggunakake PHP sing tepat, aku nemokake cuplikan iki ing net:

http://derrick.pallas.us/email-validator/ # Lisensi: Lisensi Bebas Akademik 2.1 # Versi: 2006-12-01a yen (! ereg (''. '^'. '[-! # $% & \ '* + / 0-9 =? AZ ^ _a-z {|} ~]'. '(\\.? [-! # $% & \' * + / 0-9 =? AZ ^ _a-z { |} ~]) * '.' @ '.' [a-zA-Z] (-? [a-zA-Z0-9]) * '.' (\\. [a-zA-Z] (- ? [a-zA-Z0-9]) *) + '.' $ ', $ email)) mbaleni salah; dhaptar ($ lokal, $ domain) = pamisah ("@", $ email, 2); yen (strlen ($ lokal)> 64 || strlen ($ domain)> 255) bali salah; yen ($ mriksa &&! gethostbynamel ($ domain)) bali salah; bali bener; # TAMAT ### ####}

9 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Ya, aku ngerteni kurang tundhuk solusi liyane karo RFC uga. Nanging, aku wis ngerteni manawa regex iki ora umum lan ora standar. Aku elinga maca regex nyata (ngidini <,>,, lsp) banget intensif kanggo proses sing paling akeh.

    Nanging, ditulis kanthi ringkes lan mesthi dadi solusi sing kudu ditampa karo aplikasi email perusahaan.

    Thanks, Maneh!
    Doug

  3. 3

    Sayange, aku nggandhengake kaca kasebut menyang RFC sing salah (2821 tinimbang 2822) nanging wis didandani. Kurung sudut ora bisa dadi bagean bagean lokal utawa domain saka alamat email; Nanging, makili poin tokenisasi, yaiku bisa digunakake kanggo ngubengi alamat email (kayata ing pamaca surat sampeyan) kanthi tepat amarga ora bisa dadi bagean saka alamat kasebut.

    Siji perkara sing ora ditindakake fungsi ku yaiku kuwatir babagan bentuk alamat email sing dikutip - ing endi bagean lokal katon ing kutipan kaping pindho - amarga RFC2821 intine ujar manawa ora ana sing kudu nulis alamat kasebut kanthi cara kaya ngono. (Aku yakin formulir kasebut kanggo kompatibilitas mundur lan saiki praktik ala.)

  4. 4
  5. 5

    Ana watesan ing RFC 2821 babagan dawa alamat ing MAIL lan komando RCPT 256 karakter. Watesan ndhuwur dawa alamat biasane dianggep 256.

    - Sumber: RFC 3696 Errata

    Uga, amarga RFC 2181 ujar "Jeneng domain lengkap diwatesi nganti 255 oktet", bola-bali diinterpretasi dening wong (kalebu panulis RFC liyane) amarga jeneng domain bisa 255 karakter dawa. Nanging RFC2181 ngomong babagan perwakilan level protokol DNS ing kabel, dudu karakter sing bisa dicithak.

    Dawa maksimal jeneng domain yaiku 253 karakter (254 kalebu titik mburine, 255 oktet ing kabel kanthi null). Lan sing ditindakake BIND lan DiG.

  6. 6
  7. 7
  8. 8

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.