Desain UX lan SEO: Kepiye Loro Elemen situs web iki bisa kerja sama kanggo Advantage sampeyan

Desain UX lan SEO

Suwe-suwe, pangarepan situs web wis berkembang. Pangarepan kasebut nemtokake standar babagan cara nggawe pengalaman panganggo sing ditawakake situs. 

Kanthi kepinginan mesin telusuran kanggo nyedhiyakake asil sing paling relevan lan paling memuaskan kanggo telusuran, sawetara faktor peringkat bakal dipikirake. Salah sawijining perkara sing paling penting saiki yaiku pengalaman pangguna (lan macem-macem elemen situs sing menehi kontribusi.). Mula, bisa disimpulake yen UX minangka aspek penting kanggo optimalisasi mesin telusuran.

Kanthi dipikirake, sampeyan kudu nggawe desain UX kanthi strategis. Kanthi bisa nyedhiyakake UX sing bisa dipuji, sampeyan luwih bisa nambah SEO situs sampeyan.

Ing ngisor iki minangka cara supaya sampeyan bisa nggedhekake kepiye desain UX bisa digunakake kanggo nambah bidang inisiatif SEO kanthi efektif:

Ngatasi Arsitektur Informasi ing situs sampeyan

Salah siji sing paling aspek penting desain UX yaiku carane informasi sampeyan dilebokake. Perlu dielingi manawa situs sampeyan kudu duwe arsitektur informasi sing ramah pangguna kanggo mesthekake yen pangguna bisa nggayuh target karo situs sampeyan. Tujuane yaiku supaya sampeyan bisa nyedhiyakake tata letak situs umum sing sederhana lan intuisi, saengga pangguna bisa nggunaake panggunaan situs kanthi tujuan. 

Navigasi Ponsel
Desktop lan Tampilan Seluler Apple

Ndandani Navigasi Situs Web

Elemen desain UX liyane sing kudu dipikirake yaiku navigasi situs sampeyan. Sanajan duwe ide sederhana yen duwe skema navigasi sing ngidini pangguna bisa kanthi lancar menyang macem-macem wilayah ing situs sampeyan, ora kabeh situs bisa entuk. Sampeyan kudu ngupayakake nggawe skema navigasi sing bisa nyedhiyakake cara paling gampang kanggo ngubengi situs sampeyan.

Paling apik kanggo nyusun skema navigasi situs sampeyan dadi hierarki. 

Tingkat hierarki pertama yaiku navigasi utama sing ngemot kaca paling umum ing situs sampeyan. Navigasi utama sampeyan kudu ngemot penawaran utama bisnis, uga kaca kunci liyane sing kudu dikatutake situs sampeyan kayata kaca About Us.

Navigasi level loro minangka navigasi sarana sing uga kaca penting ing situs sampeyan, nanging bisa uga ora pati penting kaya sing bakal dilebokake ing pandhu arah utama. Iki bisa nyakup kaca Hubungi kita, lan kaca sekunder liyane ing situs sampeyan.

Sampeyan uga bisa nggunakake pandhu arah multi-level, utawa mega supaya menu bisa nyebabake sub-menu. Iki migunani banget kanggo ngidini pangguna digali luwih jero ing situs langsung saka garis navigasi. Iki uga minangka pilihan navigasi kanggo bisnis sing duwe akeh produk utawa layanan sing bisa digabung menyang macem-macem kategori. Nanging, tantangan kanggo sing iki yaiku supaya bar menu bakal dienggo kanthi bener amarga ana sawetara situs sing bar menu runtuh malah sadurunge tekan kaca sing dipengini.

Sepisan maneh, ide kasebut yaiku supaya sampeyan bisa nyedhiyakake pangguna kanthi cepet supaya bisa ngubengi situs kanthi cepet lan lancar. Tantangane yaiku kerajinan a skema navigasi sing fokus karo pangguna sing bakal bisa nggayuh.

Nggarap Kacepetan Situs Web Sampeyan

Kacepetan Situs Google

Wilayah sabanjure sing mengaruhi pengalaman pangguna yaiku kacepetan situs web sampeyan. Penting banget kanggo situs sampeyan supaya bisa mbukak kanthi cepet, utawa sampeyan bisa nandhang kerugian banget. 

Yen situs sampeyan gagal dimuat sajrone 3 detik, tingkat bouncing sampeyan mesthi bakal atap. Nanging kaca sampeyan kudu ditampilake kanthi cepet, nanging sampeyan uga kudu ngidini pangguna transisi menyang kaca liyane kanthi lancar. 

Kanggo bisa nggayuh iki, situs sampeyan luwih dhisik kudu mesthekake manawa situs sampeyan mbukak infrastruktur sing performa dhuwur. Server utawa layanan hosting sing sampeyan manfaatake kudu bisa ndhukung situs sampeyan lan nomer pangguna sing bakal ngunjungi, supaya bisa mbukak kanthi cepet kanggo kabeh.

Langkah liyane yaiku priksa manawa situs sampeyan entheng, bebas saka file media abot sing bisa nyebabake galur ing situs sampeyan. Apike sampeyan duwe macem-macem file media, nanging iki kudu disimpen kanthi ukuran minimal, lan mung yen prelu.

Desain UX Kudu Ramah Konversi

Desain UX lan Konversi
Konsep ilustrasi vektor modern desain datar babagan pertumbuhan konversi lalu lintas situs web, optimisasi mesin telusuran kaca web, analisis situs web lan pangembangan konten. Diisolasi ing latar mburi warna sing apik

Kanggo mesthekake yen desain UX situs bakal ngasilake, sampeyan kudu nggawe kanthi konversi. Iki mbutuhake nggunakake panggilan-kanggo-tumindak sing kuat, uga strategi sentris konversi liyane.

Nanging uga priksa manawa sanajan sampeyan ngupayakake akeh konversi, sampeyan ora bakal bisa ngatasi dewan lan bakal katon laris ing saindenging situs. Situs sampeyan mesthine kudu fokus karo pangguna. Kabeh babagan ngupayakake situs sampeyan supaya bisa menehi pengalaman panganggo sing paling apik. Nalika nindakake, sampeyan bisa nggabungake strategi pendhukung sing bisa nyurung konversi.

Nggawe Kauntungan Mobilitas lan Responsif

Pungkasan, sampeyan uga kudu fokus ing pentinge mobilitas lan responsif - rong aspek sing digawe dening akeh smartphone lan paningkatan telusuran lan panggunaan situs saka piranti genggem.

Situs sampeyan uga kudu bisa menehi level pengalaman kualitas sing padha kanggo pangguna seluler dibandhingake cara situs web tradisional. Yen dipikirake, paling apik sampeyan ngrancang situs supaya responsif nalika diakses saka piranti seluler. Kejaba dadi unsur pengalaman pangguna, responsif seluler minangka faktor peringkat utama, utamane yen mesin telusuran saiki wis ngerteni luwih akeh situs web seluler. 

Luwih becik nggunakake desain web sing responsif, sing ngidini situs sampeyan nyetel dhewe karo piranti apa wae tanpa kudu nggawe pirang-pirang versi situs sampeyan.

Ningkatake UX kanggo SEO Apik

Diwiwiti karo pangguna pengalaman salah sawijine cara paling apik kanggo ngoptimalake situs web ing taun 2019 faktor peringkat sing ora bisa ditolak, iku paling tepat kanggo nambah. Ana macem-macem aspek sing ana, lan sawetara sing paling penting wis didhaptar ing ndhuwur. Paling ora bisa nggarap limang wilayah kasebut, lan sampeyan bakal ana ing jalur sing bener kanggo mesthekake manawa situs sampeyan bakal duwe kemungkinan luwih apik kanggo entuk asil sing luwih apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.