Nggunakake Technorati's API lan PHP

UPDATE: Maret 3, 2007 - Plugin WordPress Peringkat Technorati sing Dirilis.

UPDATE: Mesthi wae Technorati duwe watesan pitakon saben dina. Aku ngerti cara sing angel, dheweke nutup aku. Yen sampeyan wis nginstal widget, sampeyan bakal bisa ndeleng kesalahan ing link bali menyang Kaca Proyek supaya bisa ndownload lan dadi host kode kasebut. Aku uga nganyari kode supaya yen sampeyan entuk alokasi Daily API telpon, mung bakal ganti dadi link "Tambah menyang Favorit".

Dadi pemasar basis data kanthi perdagangan, aku duwe loro kekurangan (oke… luwih saka loro, nanging iki gegandhengan karo postingan iki). Aku nggarap target angka lan aku kerja kanthi apik ngatur lan nglarasake proyek, wong, piranti lunak, lan liya-liyane. Malah bukuku uga diatur (sisih kiwa kasus buku yaiku piranti lunak lan pangembangan, sisih ndhuwur sisih tengen yaiku bisnis, sisih tengen ngisor yaiku fiksi).

Cacat numerik nggawe aku ndeleng Technorati, Google Analytics, lan Google Adsense sedina muput. Techorati minangka salah sawijine sing dadi minatku amarga nyedhiyakake sapa sing ngubungake karo aku. Aku seneng ngunjungi situs kasebut lan ndeleng apa sing diucapake utawa apa sing dianggep migunani. Kanggo ngerti manawa pangkatku ganti utawa ora, aku kudu telusuran ing blogku.

Aku butuh sing luwih cepet, mula aku nduwe program 'widget' sithik menyang Technorati API kanggo entuk pangkat kanthi cepet lan gampang. Sejatine apa sing nampilake pangkat ing sisih ndhuwur kiriman iki. Yen sampeyan pengin ndeleng kepiye, tekan ProyèkWiki munggah.

Aku dibangun kanthi nggunakake PHP5 + (Nggunakake SimpleXML), cURL, lan JavaScript. SimpleXML mesin XML sing kuat banget! Luwih gampang program kasebut dibandhingake karo mesin parsing lawas. Sampel Kode kasedhiya ing ProyèkWiki uga.

19 Komentar

  1. 1
  2. 4
  3. 6
  4. 7
  5. 8

    Ya, cepet banget! Saiki aku entuk kesalahan saka Technorati:
    Sampeyan wis nggunakake bagean saka pitakon API Technorati saben dina.

    Kanthi dipikirake, aku wis ngowahi kiriman ing kene supaya wong liya dadi host kode tinimbang nggayuh situsku. Nuwun sewu babagan wong-wong mau! Aku ora ngerti yen ana 'jatah saben dina'.

    • 9
      • 10

        Muga-muga uga. Aku maca situs kasebut lan ora bisa nemokake apa sing dadi 'jatah saben dina'. Rasane rada mumetake.

        Aku wis ngowahi kode kasebut supaya cukup ngirim pesen kesalahan minangka HTML sing dikomentari mula ora nuduhake "0" sing biyen. Saiki mung bakal nampilake widget yen ana tanggepan positif.

        Aku kira sing paling apik yaiku host kaca sumber dhewe yen sampeyan bisa nindakake. Aku bakal menehi sampeyan ngirim nalika ngerti apa sing dadi 'jatah saben dina'. Matur suwun, Steven!

  6. 11

    Oke… sawetara perbaikan liyane. Yen sampeyan nyoba nggolek URL kanthi widget liyane, ora bakal ana kesalahan lan nggawa sampeyan menyang kaca proyek. Iki supaya sampeyan bisa ndownload kode lan dadi host sampeyan dhewe. Sapa wae bisa dadi host kode iki lan kanthi cara kasebut, sampeyan ora bakal entuk alokasi API saben dina.

    Aku uga wis modhifikasi supaya sampeyan entuk Alokasi Saben Dina, banjur ganti dadi link "Tambah menyang Favorit"!

  7. 12
  8. 13
  9. 14
    • 15

      Wah, Tyler! Aku ngerti manawa CURL minangka syarat, nanging aku ora ngerti yen ana wong sing ora kasedhiya. Aku ngira iki minangka perpustakaan sing dimuat kanthi standar nganggo instal PHP. Aku mung ngiro-iro - nanging aku yakin manawa Samanthon uga nggunakake cURL.

  10. 16
  11. 17
  12. 18

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.