Nggunakake Technorati's API lan PHP

UPDATE: Maret 3, 2007 - Plugin WordPress Peringkat Technorati sing Dirilis.

UPDATE: Mesthi wae Technorati duwe watesan pitakon saben dina. Aku ngerti cara sing angel, dheweke nutup aku. Yen sampeyan wis nginstal widget, sampeyan bakal nemokake kesalahan ing link bali menyang Kaca Proyek supaya sampeyan bisa ndownload lan menehi kode dhewe. Aku uga nganyari kode supaya yen sampeyan entuk alokasi Daily API telpon, mung bakal ganti dadi link "Tambah menyang Favorit".

Dadi pemasar basis data kanthi perdagangan, aku duwe loro kekurangan (oke… luwih saka loro, nanging iki gegandhengan karo postingan iki). Aku nggarap target angka lan aku kerja kanthi apik ngatur lan nglarasake proyek, wong, piranti lunak, lan liya-liyane. Malah bukuku uga diatur (sisih kiwa kasus buku yaiku piranti lunak lan pangembangan, sisih ndhuwur sisih tengen yaiku bisnis, sisih tengen ngisor yaiku fiksi).

Cacat angka nggawe aku ndeleng Technorati, Google Analytics, lan Google Adsense sedina muput. Techorati minangka salah sawijine sing dadi minatku amarga nyedhiyakake sapa sing ngubungake karo aku. Aku seneng ngunjungi situs kasebut lan ndeleng apa sing diucapake utawa apa sing dianggep migunani. Kanggo ngerti manawa pangkatku ganti utawa ora, aku kudu telusuran ing blogku.

Aku butuh sing luwih cepet, mula aku nduwe program 'widget' sithik menyang Technorati API kanggo entuk pangkat kanthi cepet lan gampang. Sejatine apa sing nampilake pangkat ing sisih ndhuwur kiriman iki. Yen sampeyan pengin ndeleng kepiye, tekan ProyèkWiki munggah.

Aku dibangun kanthi nggunakake PHP5 + (Nggunakake SimpleXML), cURL, lan JavaScript. SimpleXML mesin XML sing kuat banget! Luwih gampang program kasebut tinimbang mesin parsing lawas. Sampel Kode kasedhiya ing ProyèkWiki uga.

19 Komentar

  1. 1
  2. 4
  3. 6
  4. 7
  5. 8

    Inggih, sing cepet! Saiki aku entuk kesalahan saka Technorati:
    Sampeyan wis nggunakake jatah saben dina pitakon Technorati API.

    Kanthi atine, aku wis ngowahi kirimanku ing kene supaya wong-wong dadi tuan rumah kode kasebut dhewe tinimbang mencet situsku. Nuwun sewu wong! Aku malah ora ngerti ana 'jatah saben dina'.

    • 9

      uga sing tenan nyedhot Doug 🙂 ... oh uga iku fun nalika iku langgeng. Senajan iku soes kanggo nuduhake sawetara popularitas pesti - Mungkin Technorati bakal ngeweruhi lan ngleksanakake soko padha piyambak

      • 10

        Aku ngarep-arep uga. Aku maca liwat situs lan ora bisa nemokake apa 'jatah saben dina', sanadyan. Iku rada mumetake.

        Aku wis ngowahi kode supaya mung ngirim pesen kesalahan minangka komentar HTML supaya ora nampilake "0" sing digunakake kanggo. Saiki mung bakal nampilake widget yen ana respon positif.

        Aku ngira sing paling apik yaiku dadi tuan rumah kaca sumber dhewe sing bisa ditindakake. Aku bakal tetep sampeyan dikirim nalika aku ngerti apa 'jatah saben dina'. Matur nuwun, Steven!

  6. 11

    Ok… sawetara dandan liyane. Yen sampeyan nyoba nggoleki URL nganggo widget liyane saka widgetku, sampeyan bakal ngandhani yen ana kesalahan lan nggawa sampeyan menyang kaca proyek. Iki supaya sampeyan bisa ngundhuh kode lan dadi tuan rumah dhewe. Sapa wae bisa dadi tuan rumah kode iki lan kanthi mangkono sampeyan ora bakal mbukak jatah saben dina API.

    Aku uga wis ngowahi supaya yen sampeyan tekan Daily Allotment, iku mung ngalih menyang link "Tambah menyang Favorit"!

  7. 12
  8. 13
  9. 14
    • 15

      Wow, Tyler! Aku ngerti cURL minangka syarat nanging aku ora ngerti manawa sawetara wong ora bakal kasedhiya. Aku panginten sing perpustakaan sing dimuat minangka standar karo PHP nginstal. Aku mung ngira - nanging aku yakin manawa Samanhon uga nggunakake cURL.

  10. 16
  11. 17
  12. 18

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.