Nggunakake Jaringan Sosial kanggo CRM

pelanggan ritel

Miturut Dr. Ivan Misner, bapak saka BNI, Aplikasi CRM paling apik yaiku aplikasi sing bakal digunakake. Iki minangka cara sing cocog kanggo ujar manawa kabeh program lan fitur CRM sing apik ing jagad iki ora bakal menehi prabédan yen piranti lunak sampeyan rumit utawa ora nyenengake. Amarga alesan kasebut, aku ngerti akeh wong sing ora bisa nggayuh spreadsheet Excel. Bisa digunakake kanggo wong-wong mau amarga iku gampang lan bisa dingerteni.

Nanging, babagan nggunakake jaringan sosial kanggo CRM? Mesthi, media sosial saiki rame lan kadang digunakake kanthi efektif minangka media pemasaran, nanging kepiye cara nggunakake kanthi luwih sistematis lan nglacak hubungan pelanggan nggunakake jaringan kasebut? Aku wis nyedhiyakake sawetara cara ing kene supaya sampeyan bisa nggunakake telung jaringan gedhe (Facebook, LinkedIn, Twitter) kanggo CRM.

  1. LinkedIn nduweni fitur sing diarani Panjadwal Profil. Alat iki ngidini sampeyan nggolongake kontak menyang folder, nambah cathetan lan informasi kontak tambahan, lan uga nggoleki referensi kanggo nemokake wong sing makarya karo kontak tartamtu. Organizer Profil minangka bagean saka akun Bisnis LinkedIn, sing regane $ 24.95 saben wulan. Kanthi Pangatur Profil, sampeyan bisa nggolongake kontak menyang klien, prospek, tersangka, lan liya-liyane, lan komunikasi karo wong-wong mau liwat LinkedIn uga nglacak update utama ing urip profesional.
  2. Facebook nawakake cara sing cukup gampang kanggo nggolongake kontak sampeyan uga. Cukup gawe a dhaptar kanca lan lebokake klien sampeyan ing dhaptar kasebut. Sampeyan banjur bisa ngeset opsi privasi kanggo dhaptar kasebut. Sampeyan bisa nggawe dhaptar kanggo macem-macem industri, utawa misahake dadi prospek lan klien. Sing apik banget babagan Facebook yaiku menehi sampeyan jendela sing sugih ing kontak, supaya sampeyan bisa miwiti obrolan kanthi luwih gampang. Iki uga luwih gampang nuduhake informasi sing penting karo klien lan supaya sampeyan bisa katon.
  3. Twitter bubar nambah a fitur dhaptar sing ngidini sampeyan nggawe dhaptar tanpa wates kanggo nggolongake wong (lan perusahaan) sing sampeyan tindakake. Iki minangka kesempatan sing apik kanggo nggawe dhaptar klien lan banjur track kanthi rutin apa sing dikirim supaya sampeyan bisa menehi komentar, tweet maneh kanggo dheweke, lan tetep ngerti babagan kedadeyan ing perusahaan lan perusahaan kasebut. Kurang informasi sing diwenehake liwat Twitter, nanging nawakake tampilan wektu nyata sing apik dadi acara pribadi lan profesional. Mesthi wae klien sampeyan kudu nggunakake Twitter supaya migunani 🙂

Apa jaringan sosial bisa ngganti piranti lunak CRM standar? Mungkin ing sawetara kasus, nanging luwih asring aku bisa ndeleng suplemen basis data inti sampeyan. Jaringan sosial menehi database lengkap lan organik sing nganyari kanthi nyata kanthi informasi sing bisa migunani banget kanggo manajer akun lan profesional penjualan. Napa ora njupuk kauntungan saka iki lan nggunakake jaringan sosial kanggo tetep nyambung karo pelanggan lan nyedhiyakake layanan sing luwih apik?

2 Komentar

  1. 1

    "Aplikasi CRM paling apik yaiku aplikasi sing bakal digunakake? minangka pethikan sing apik lan aku mikir bisa nggawa titik kasebut kanthi apik. Aku bakal nambah kutipan iki ing bukuku. Mangkene kutipan saka bukuku sing ngomong babagan cara nggunakake Microsoft Outlook minangka "Pusat Kontrol Inbox lan Dasbor" minangka kothak mlebu alias email, lsp minangka "CRM Nyata". Aku nggunakake, nggabungake lan ngembangake kanggo Salesforce nanging titik kerja sing nyata yaiku Microsoft Outlook. Kutipan kasebut bakal nuduhake toolbar lan plugin sing digunakake kanggo ngrampungake ing ndhuwur.

    http://www.grigsbyconsulting.com/Excerpt2fromSBOP4SFDCnMSO.aspx

    Matur nuwun kanggo kiriman lan kutipan sing apik!

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.