Temokake 3 Driver Kinerja Kampanye Akuisisi Panganggo

Kinerja Kampanye Pariwara

Ana puluhan cara kanggo nambah kinerja kampanye. Kabeh saka warna ing tombol telpon kanggo tumindak kanggo nyoba platform anyar bisa menehi asil sing luwih apik.

Nanging ora ateges saben taktik optimalisasi UA (Akuisisi Anggota) sing bakal sampeyan lakoni pancen kudu ditindakake.

Iki pancen bener yen sampeyan duwe sumber daya sing winates. Yen sampeyan ana ing tim cilik, utawa sampeyan duwe watesan anggaran utawa watesan wektu, watesan kasebut bakal ngalangi sampeyan nyoba saben trik optimasi ing buku kasebut.  

Sanajan sampeyan kalebu pangecualian, lan sampeyan duwe kabeh sumber daya sing dibutuhake, mesthi ana masalah fokus. 

Fokus bisa uga dadi barang sing paling larang regane. Ing tengah-tengah gangguan manajemen kampanye saben dina, milih perkara sing bener kanggo fokus yaiku nggawe prabédan. Ora ana gunané nyandhet dhaptar tugas sampeyan kanthi taktik optimalisasi sing ora bakal menehi prabédan signifikan. 

Untunge, ora angel ndeleng area fokus sing migunani. Sawise ngatur luwih saka $ 3 milyar kanggo mbuwang iklan, kita wis ndeleng apa sing nggawe prabédan, lan apa sing ora. Lan iki, pancen ora bisa dipungkiri, yaiku telung driver kinerja kampanye UA paling gedhe saiki:

  • Optimisasi kreatif
  • budget
  • Target

Telpon telung perkara kasebut kanthi cepet, lan kabeh trik pangoptimalan tambahan liyane ora bakal dadi masalah. Sawise kreatif, nargetake, lan anggaran digunakake lan selaras, ROAS kampanye sampeyan bakal cukup sehat lan ora bakal ngoyak saben teknik optimasi sing sampeyan rungokake kanggo perbaikan sing meh ora bisa ditemokake. 

Ayo miwiti karo game-changer paling gedhe:

Optimisasi Kreatif

Optimisasi kreatif minangka cara sing paling efektif kanggo ningkatake ROAS (Return on Ad Spend). Periode Iki ngremukake strategi optimasi liyane, lan sejatine, kita bisa ngasilake asil sing luwih apik tinimbang kegiatan bisnis liyane ing departemen liyane. 

Nanging kita ora ngomong babagan nganakake sawetara tes pamisah. Supaya efektif, optimalisasi kreatif kudu strategis, efisien, lan aktif. 

Kita wis ngembangake kabeh metodologi babagan optimalisasi kreatif sing diarani Pangujian Kreatif Kuantitatif. Dhasar yaiku:

  • Mung persentasi iklan sing sampeyan lakoni. 
  • Biasane, mung 5% iklan sing bener-bener ngalahake kontrol kasebut. Nanging sampeyan butuh, ora - ora mung pariwara liyane, nanging pariwara sing cukup kanggo mbukak, lan supaya bisa ngasilake kanthi bathi. Kesenjangan kinerja ing antarane para pemenang lan wong sing kalah akeh banget, kaya sing sampeyan bisa ngerteni ing ngisor iki. Bagan kasebut nuduhake variasi nglampahi iklan ing 600 macem-macem materi kreatif, lan kita menehi dana kanthi nyata kanggo kinerja. Mung sawetara saka 600 iklan kasebut sing nate nindakake.

pengujian kreatif kuantitatif

  • Kita ngembangake lan nyoba rong jinis kreatif yaiku: Konsep lan Variasi. 

80% sing dites minangka variasi ing iklan sing menang. Iki menehi kemenangan tambahan nalika ngidini nyilikake kerugian. Nanging kita uga nyoba konsep - ide anyar sing kandel - 20% wektu. Konsep asring tank, nanging kadang-kadang performa. Kadhangkala, dheweke entuk asil breakout sing nggawe pendekatan kreatif nganti pirang-pirang wulan. Skala kemenangan kasebut mbenerake kapitunan. 

konsep mungsuh variasi

  • Kita ora cocog karo aturan standar statistik sing penting ing tes A / B. 

Ing pengujian A / B klasik, sampeyan butuh level kapercayan 90-95% kanggo nggayuh pinunjul statistik. Nanging (lan iki kritis), pengujian khas katon kanggo keuntungan cilik lan tambahan, kaya uga angkat 3%. 

Kita ora nyoba ngangkat 3%. Kita nggoleki paling ora 20% angkat utawa luwih apik. Amarga kita golek asil dandan sing gedhe, lan amarga cara kerja statistik, kita bisa mbukak tes kanthi wektu luwih sithik tinimbang sing dibutuhake tes tradisional / b. 

Cara iki ngirit klien akeh ton lan entuk asil sing bisa ditindakake luwih cepet. Sabanjure, ngidini kita ngetrapake luwih cepet tinimbang pesaing kita. Kita bisa ngoptimalake kreatif kanthi wektu sing luwih dramatis lan kanthi dhuwit luwih sithik tinimbang sing diidini, tes a / b sekolah lawas. 

Kita njaluk supaya klien fleksibel babagan pandhuan merek. 

Merek kritis. Kita entuk. Nanging kadang sarat merek nyuda kinerja. Dadi, kita nyoba. Tes sing ditindakake yaiku pedoman kepatuhan merek tikungan ora suwe, mula sithik banget wong sing ndeleng, lan mula ana kerusakan minimal kanggo konsistensi merek. Kita uga nindakake kabeh cara kanggo nyetel kreatif kanthi cepet, mula tundhuk karo pandhuan merek nalika isih njaga kinerja. 

pedoman merek sing fleksibel vs ketat

Iki minangka poin utama metodologi saiki babagan tes kreatif. Pendekatan kita terus berkembang - kita nyoba lan nantang metodologi pengujian meh kabeh kaya kreatif sing ditindakake. Kanggo panjelasan sing luwih jero babagan cara nggawe lan nyoba iklan 100x, deleng kiriman blog sing anyar, Kreatif Facebook: Cara Nggawe lan Nggawe Kreatif Iklan Seluler kanthi Skala, utawa kertas putih kita, Kinerja Drive Creative ing Iklan Facebook!

Napa Wayahe Pikirake Kreatif minangka Supir Utama kanggo Kampanye

Menehi jeneng kreatif minangka cara # 1 kanggo nambah kinerja ora umum ing UA lan pariwara digital, paling ora ing antarane wong-wong sing wis nindakake sawetara wektu. 

Wis pirang-pirang taun, nalika manajer UA nggunakake tembung optimasi, tegese nggawe pangowahan alokasi anggaran lan penargetan pamirsa. Amarga watesan teknologi sing wis ana nganti saiki, mula kita ora entuk data kinerja kampanye kanthi cepet kanggo tumindak lan nggawe prabédan sajrone kampanye. 

Dina-dina iku wis kliwat. Saiki, kita entuk data kinerja wektu nyata utawa meh nyata saka kampanye. Lan saben kinerja micron sampeyan bisa ngilangi prekara kampanye. Iki pancen bener banget ing lingkungan iklan sing sentrisif seluler, ing endi layar sing luwih cilik tegese ora cukup ruangan kanggo patang pariwara; mung ana siji ruangane. 

Dadi, nalika penargetan lan manipulasi anggaran minangka cara sing kuat kanggo nambah kinerja (lan sampeyan kudu nggunakake tes kreatif), kita ngerti yen tes kreatif bisa ngalahake kalorone. 

Rata-rata, penempatan media mung kira-kira 30% sukses kampanye merek lan kreatif nggawe 70%.

Mikir Kanthi Google

Nanging iku ora mung siji sebab supaya fokus laser kanggo ngoptimalake kreatif. Bisa uga, alasan paling apik kanggo fokus ing kreatif yaiku amarga rong sikil liyane saka kursi UA - anggaran lan target - dadi saya otomatis. Algoritma ing Google Ads lan Facebook wis njupuk akeh tugas sing biasane dadi manajer UA. 

Iki duwe sawetara konsekuensi sing kuat, kalebu level level play level nganti akeh. Dadi, manajer apa wae UA sing wis entuk kauntungan amarga teknologi iklan pihak katelu pancen ora bisa nguntungake. Saingan saiki duwe akses menyang alat sing padha. 

Iki tegese luwih akeh persaingan, nanging sing penting, tegese kita ganti menyang jagad sing kreatif dadi siji-sijine kaunggulan kompetitif nyata. 

Kabeh sing diandharake, isih ana kemenangan kinerja sing cukup penting kanthi target lan penganggaran sing luwih apik. Dheweke bisa uga ora duwe pengaruh potensial sing padha karo kreatif, nanging kudu dihubungi utawa kreatif sampeyan ora bakal nindakake kaya sing bisa ditindakake.

Target

Sawise sampeyan nemokake wong sing cocog kanggo pariwara, lan setengah perang menang. Lan thanks kanggo alat sing hebat kaya pamirsa sing katon (saiki kasedhiya saka Facebook lan Google), kita bisa nindakake segmentasi pamirsa kanthi rinci. Kita bisa ngilangi pamirsa kanthi:

  • "Numpuk" utawa nggabungake pamirsa sing padha
  • Ngisolasi miturut negara
  • Pemirsa "nyarang", ing ngendi kita njupuk pamirsa 2%, ngenali anggota 1% ing njero, banjur nyuda 1% supaya kita tetep dadi pamirsa 2% murni

Pemirsa target super semacam iki ngidini kita ngoptimalake kinerja ing level sing ora bisa ditindakake para pengiklan liyane, nanging uga ngidini kita ngindhari lemes penonton luwih dawa tinimbang sing bisa ditindakake. Alat sing penting kanggo kinerja maksimum. 

Kita akeh banget nindakake segmentasi pamirsa lan nargetake supaya kita nggawe alat supaya luwih gampang. Audiens Builder Express ayo nggawe atusan pamirsa sing katon apik kanthi penargetan granular sing ora apik ing sawetara detik. Iki uga ngidini kita ngowahi rega pamirsa tartamtu supaya Facebook bisa target luwih apik karo prospek nilai sing paling dhuwur.

Nalika kabeh penargetan penonton sing agresif iki mbantu kinerja, duwe siji mupangat liyane: Supaya kita tetep kreatif lan kinerja luwih suwe tinimbang tanpa target lawas. Luwih suwe kita bisa tetep kreatif lan urip kanthi apik, mula bakal luwih apik. 

Budgeting

Kita wis adoh saka suntingan bid ing set iklan utawa level tembung kunci. Kanthi optimalisasi anggaran kampanye, Penawaran AEO, penawaran nilai, lan alat liyane, saiki kita mung bisa menehi katrangan babagan jinis konversi sing dikarepake, lan bakal entuk supaya bisa digunakake. 

Nanging isih ana seni sing kudu dianggarkan. Saben Struktur Facebook kanggo Skala praktik paling apik, nalika manajer UA kudu mundur saka kontrol sing cedhak karo anggaran, dheweke isih duwe sak level kontrol. Iki kanggo ngubah tahap siklus tuku sing pengin dituju. 

Dadi, umpamane, manajer UA kudu entuk konversi luwih akeh supaya algoritma Facebook bisa tampil luwih apik, bisa uga mindhah acara sing lagi dioptimalake nyedhaki sisih ndhuwur corong - contone, nginstal aplikasi. Banjur, amarga data entuk lan cukup konversi kanggo njaluk acara sing luwih spesifik lan kurang asring (kaya tuku ing aplikasi), mula bisa ngowahi target acara konversi dadi luwih penting. 

Iki isih anggaran, ing pangertene manawa ngatur mbuwang, nanging ngatur mbuwang ing level strategis. Nanging saiki algoritma nggawe akeh manajemen UA iki, kita manungsa tetep bisa nemtokake strategi, dudu tawaran individu. 

Kinerja UA minangka Bangku Kaki Tiga

Saben driver utama iki penting banget kanggo kinerja kampanye, nanging sampeyan ora bisa nggunakake konser nalika nggunakake ing konser supaya bisa miwiti ROAS. Kabeh mau kalebu bagéyan saka bangku sikil telu. Nglirwakake siji, lan ujug-ujug wong loro liyane ora bakal nahan sampeyan. 

Iki minangka bagean gedhe saka seni manajemen kampanye saiki - nggawe kreatif, nargetake, lan penganggaran kanthi cara sing bener. Eksekusi sing tepat beda-beda gumantung saka industri menyang industri, klien menyang klien, lan uga minggu nganti minggu. Nanging iku tantangan manajemen akuisisi pangguna sing hebat saiki. Kanggo sawetara wong, pancen nyenengake. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.