Gunakake jQuery kanggo Ngrungokake Lan Pass Google Analytics Event Tracking Kanggo Sembarang Klik

jQuery Rungokake Klik kanggo Pass Google Analytics Event Tracking

Aku kaget yen luwih akeh integrasi lan sistem ora kalebu kanthi otomatis Pelacakan Acara Google Analytics ing platform sing. Akeh wektuku nggarap situs klien ngembangake pelacakan kanggo Acara kanggo nyedhiyakake klien informasi sing dibutuhake babagan prilaku pangguna sing digunakake utawa ora digunakake ing situs kasebut.

Paling anyar, aku nulis babagan carane nglacak mailto klik, klik tel, Lan Pengajuan formulir Elementor. Aku bakal terus nuduhake solusi sing daktulis kanthi pangarep-arep bisa mbantu sampeyan nganalisa kinerja situs utawa aplikasi web kanthi luwih apik.

Conto iki nyedhiyakake cara sing gampang banget kanggo nggabungake Pelacakan Acara Google Analytics menyang tag jangkar apa wae kanthi nambahake unsur data sing kalebu Kategori Acara Google Analytics, Tindakan Acara Google Analytics, lan Label Acara Google Analytics. Punika conto link sing nggabungake unsur data, disebut gaevent:

<a href="#" data-gaevent="Category,Action,Label">Click Here</a>

Prasyarat kanggo situs sampeyan kalebu jQuery… sing nganggo skrip iki. Sawise kaca sampeyan dimuat, skrip iki nambahake pamireng menyang kaca sampeyan kanggo sapa wae sing ngeklik unsur gaevent data… banjur njupuk lan ngurai kategori, tumindak, lan label sing sampeyan nemtokake ing lapangan.

<script>
  $(document).ready(function() {      
    $(document).on('click', '[data-gaevent]', function(e) {
      var $link = $(this);
      var csvEventData = $link.data('gaevent');
      var eventParams = csvEventData.split(',');
      if (!eventParams) { return; }
        eventCategory = eventParams[0]
        eventAction = eventParams[1]
        eventLabel = eventParams[2]
        gtag('event',eventAction,{'event_category': eventCategory,'event_label': eventLabel})
        //alert("The Google Analytics Event passed is Action: " + eventAction + ", Category: " + eventCategory + ", Label: " + eventLabel);
    });
  });
</script>

Kabar: Aku wis nyakup tandha (komentar metu) supaya sampeyan bisa nyoba apa bener liwati.

Yen sampeyan mbukak jQuery ing WordPress, sampeyan bakal pengin ngowahi kode mung sethithik amarga WordPress ora ngapresiasi $ trabasan:

<script>
  jQuery(document).ready(function() {      
    jQuery(document).on('click', '[data-gaevent]', function(e) {
      var $link = jQuery(this);
      var csvEventData = $link.data('gaevent');
      var eventParams = csvEventData.split(',');
      if (!eventParams) { return; }
        eventCategory = eventParams[0]
        eventAction = eventParams[1]
        eventLabel = eventParams[2]
        gtag('event',eventAction,{'event_category': eventCategory,'event_label': eventLabel})
        //alert("The Google Analytics Event passed is Action: " + eventAction + ", Category: " + eventCategory + ", Label: " + eventLabel);
    });
  });
</script>

Iki dudu naskah sing paling kuat lan sampeyan bisa uga kudu nindakake pembersihan tambahan, nanging sampeyan kudu miwiti!