Malah Bocah-Bocah Gedhe lali karo Guna!

Aku pengin nulis cathetan cekak babagan sawetara masalah kagunaan sing nggawe frustrasi sing aku wis ngerteni sawetara aplikasi.

miturut Wikipedia, ing interaksi manungsa-komputer lan ilmu komputer, kegunaan biasane nuduhake keanggunan lan kejelasan interaksi karo program komputer utawa situs web sing dirancang.

Sing pertama sing bakal dakkirim yaiku sejatine masalah Kegunaan karo Kaca ngarep Google. Yen sampeyan nambahake komponen Google Reader menyang kaca ngarep Google, iku bakal bisa digunakake. Ana; Nanging, siji masalah sing mencolot: link 'tandhani kabeh wis diwaca' dununge langsung ana ing sangisore link kanggo mbukak Google Reader.

Pamaca Kaca Ngarep Google

Sawetara wektu saiki, aku wis ngeklik tautan sing salah lan kabeh feed kanthi otomatis pindhah menyang status sing wis diwaca. Iki migunani banget. Aku ngajak Google supaya link iki JAUH adoh saka tautan liyane.

Tuladha nomer loro yaiku Rombongan Microsoft, ing endi tombol Delete for email ana ing jejere tombol Email sampah. Microsoft Entourage kaya Outlook kanggo OSX, nanging ora duwe pilihan kanggo mindhah tombol. Asile, aku ora sengaja nambah email sing valid menyang folder Email sampah. Kanggo mbatalake, aku kudu mbatalake aturan Email sampah, temokake email ing folder Email sampah, banjur pindhah bali menyang kothak mlebu. Arrgh!

Rombongan Microsoft

Aku salah sawijining wong sing seneng ngatur lan menehi kompartalisasi kabeh ing aplikasi. Aku percaya kalorone minangka conto ing ngendi komponen pangaturan digawe logis - nanging ora prosedural. Penting kanggo ngerti kepiye pangguna nggunakake aplikasi sampeyan kanthi bener supaya sampeyan ora bisa mandheg kesalahan liwat tata letak komponen sing ora apik.

Bandingake karo WordPress, sing nindakake tugas sing apik kanggo misahake komponen sing ora ana gandhengane. Wara-wara ing Simpen lan Terusake Ngowahi lan Simpen tombol ing sisih ndhuwur (sing dadi dhasar formulir postingan) lan Busak kirim iki tombol ing sisih paling ngisor ing sisih kiwa… adoh banget.

Kagunaan WordPress

Proyek gedhe, WordPress!

Apa sampeyan duwe conto masalah Usability sing elek karo aplikasi sing digunakake?