Nindakake Layanan Thumbnail Screenshot

beta url2png

Minggu iki aku lagi nggarap (durung) situs liyane kanggo DK New Media. Sing siji iki pancen keren - nggunakke foto sing ditindakake Paul D'Andrea kanggo perusahaan kita uga nyedhiyakake situs HTML5 sing cocog kompatibel karo browser. Kita isih kudu ngupayakake kacepetan, telpon kanggo tumindak lan kaca landas - nanging wis meh tekan kono.

Salah sawijining perkara sing pengin ditindakake yaiku nampilake klien ing situs kasebut. Amarga nomer kasebut terus mundhak, ngleksanakake desain anyar lan bali kanggo njupuk logo utawa tangkapan layar bisa ngrasakake banget. Wektu iki, aku mutusake mung ngetrapake layanan tangkapan layar. Sayange, iku ora gampang kaya sing sampeyan pikirake… akeh sing larang lan kode sing bakal diterapake kadang-kadang lucu banget.

Aku kedadeyan ing layanan anyar, url2png, awan iki lan wis diimplementasikake sajrone sawetara menit! Ngatur tema WordPress sejatine butuh luwih suwe tinimbang ngetrapake layanan tangkapan layar kasebut dhewe. Luwih apik banget yaiku wong-wong ing kana ngawasi panjalukku lan nalika bali menyang situs kasebut, dheweke ngobrol karo aku kanggo ndeleng apa aku duwe masalah. Wah!

url2png s

Layanan kasebut uga ora dikenani biaya kaya sing ditindakake wong liya. Yen sampeyan njaluk panjaluk… dheweke bakal cache gambar kasebut sajrone 30 dina lan ora bakal dikenani biaya kanggo panjaluk cache. Iki tegese aku bisa mbukak situs kanthi layanan $ 10 saben wulan (nganti 1,000 URl unik). Apik tenan!

Panjaluk kasebut minangka sing paling gampang sing aku temokake… mung cara sederhana kanggo nggawe panjaluk gambar kanthi kabeh variabel ing URl. Dheweke uga wis nyedhiyani conto kode kanggo PHP, Python, Ruby lan Bash… Kabeh iku mung sawetara garis kode. Yen sampeyan ora cocog karo panjaluk, dheweke bakal log masalah lan menehi gambar sing duwe tandha banyu. Mikir kanthi apik!

Asil pungkasan iku apik. Kita duwe kaca klien sing bisa milih mouse saben situs lan ndeleng karya sing wis ditindakake kanggo klien:
gambar cilik sm s

Yen pengunjung ngeklik link liyane, dheweke bakal nggawa siji kaca supaya bisa ndeleng versi layar sing luwih gedhe:
gambar cilik lg s

Sisih paling apik nggunakake layanan kasebut yaiku, nalika nambah klien anyar, aku ora prelu metu lan njupuk tangkapan layar nalika aku nambahake menyang portofolio situs kasebut. Lan ngirit wektu bisa dadi alesan paling apik kanggo kabeh!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.