Napa Sampeyan Kedah Nganyarke menyang Google Universal Analytics

analitik universal

Ayo njaluk pitakonan iki ilang saka saiki. Apa sampeyan nganyari kanggo Analytics Universal Google anyar? Nggih Kasunyatane, sampeyan mesthine wis nganyari dadi Universal Analytics. Nanging, mung amarga Google nganyari akun kanggo sampeyan, ora ateges sampeyan ora kudu nindakake tindakan liya utawa sampeyan entuk paling entuk manfaat saka akun Universal Analytics sing anyar.

upgrade-universal-analytics

Saiki, Google Universal Analytics ana ing tahap katelu saka rollout sawijining. Wis ora ana ing beta lan umume akun nganyari kanthi otomatis. Nyatane, sampeyan malah ora bisa milih versi lawas saka Analytics nalika nggawe akun anyar maneh. Nalika Universal Analytics wiwitan beta, isih ilang fitur penting kanggo akeh perusahaan. Yaiku fitur pariwara tampilan sing ngidini sampeyan nggawe dhaptar retargeting. Saiki, fitur tampilan wis integral menyang Universal Analytics (UA), tegese ora ana sing nyegah akun anyar kanggo mbukak karo UA. Nanging, iki ora ateges mung amarga akun sampeyan nganyari, isih ora ana sing kudu diwaspada nalika nganyari.

Prekara sing kudu diawasi

Saiki, yen kode ing situs sampeyan nggunakake ga.js, urchin.js, utawa versi kode WAP, sampeyan kudu nganyari kode nalika Google tekan tahap kaping papat upgrade Universal Analytics. Sajrone rong taun ngluncurake tahap kaping papat, versi kode kasebut bakal ilang. Lan, ora mung skrip sing bakal mudhun. Yen saiki duwe variabel khusus utawa variabel sing ditemtokake pangguna sing digunakake kanggo nglacak data, sampeyan kudu ngowahi dadi dimensi khusus supaya bisa nggunakake, amarga uga bakal ora digunakake.

Iki uga tegese ing mbesuk, yen sampeyan nggunakake cara lawas kanggo nglacak acara, sampeyan uga kudu dianyari menyang versi anyar kode pelacakan acara. Dadi, yen kode sampeyan durung dianyari, kenapa saiki ngatasi kabeh masalah tinimbang ngenteni rong taun?

Napa Rampung Nganyarke?

analytics-properti-setelanAlesan Google kanggo nganyari ora mung kanggo mbuang-buang wektu sampeyan. Dheweke ngeculake sawetara fitur sing, yen sampeyan njupuk wektu kanggo ngleksanakake, bakal ngidini sampeyan ngukur prekara sing durung nate dingerteni sadurunge. Platform anyar bakal ngidini sampeyan:

  • Ngumpulake Data Saka Apa wae
  • Gawe Dimensi Khusus lan Metrik Khusus
  • Gawe ID Panganggo
  • Nggunakake E-commerce Enhanced

Ngumpulake Data Saka Apa wae

Google saiki duwe telung cara kanggo nglumpukake data: analytics.js kanggo situs web, SDK seluler kanggo iOS lan Android, lan - sing paling apik kanggo aku - protokol pangukuran kanggo piranti digital. Saiki sampeyan bisa nglacak situs web, aplikasi, lan mesin kopi yen pengin, ing Google Analytics. Wong wis nggunakake protokol pangukuran supaya bisa ngitung lalu lintas ing toko, ngawasi suhu, lan liya-liyane. Kemungkinan kasebut pancen tanpa wates, utamane amarga fitur anyar sabanjure.

Ukuran Khusus lan Metrik Khusus

Ukuran khusus lan metrik khusus minangka versi paling apik saka variabel khusus lawas. Kanggo menehi idea babagan kuat apa dimensi anyar iki, ayo ngomong yen ana wong sing mlebu layanan sing kedadeyan kaya layanan Yelp, sampeyan takon karo pirang-pirang pitakon. Sampeyan bisa uga takon babagan pitakonan sing duwe dimensi khusus sing sampeyan telpon jinis restoran favorit. Wangsulan kanggo pitakon kasebut bisa uga yaiku panganan Meksiko, toko sandwich, lsp. Sampeyan bisa uga takon pitakon babagan kaping pirang-pirang wulan saben mangan ing restoran. Iki menehi metrik khusus anyar jumlah mangan saben wulan utawa AEOM. Dadi, saiki sampeyan bisa ndeleng data kanggo misahake macem-macem pangguna kanggo ndeleng cara nggunakake situs sampeyan. Contone, sampeyan bisa menehi segmen wong sing seneng toko sandwich sing mangan ing 5 kali seminggu. Iki bisa mbantu sampeyan ngerti carane target target luwih apik ing situs sampeyan. Kemungkinan kasebut ora ana enteke, apamaneh nalika nambahake iki menyang aplikasi seluler sampeyan. Yen sampeyan nambahake trek iki menyang game seluler, sampeyan bisa ngerteni macem-macem cara para pelanggan main game kasebut.

ID pangguna

Amarga luwih akeh pelanggan nggunakake aplikasi seluler lan pelanggan ganti telpon, tablet, lan piranti liyane, sampeyan ora bakal ngerti sejatine pangguna unik lan aktif saben wulan kanthi tradisional Analytics. Saiki kanthi nggawe ID khusus sing sampeyan nemtokake menyang pangguna, sampeyan bisa nglacak pangguna sing nggunakake telpon, tablet, lan laptop kanggo ngakses situs sampeyan minangka siji pangguna. Iki menehi pinemu luwih akeh babagan cara pelanggan nggunakake layanan sampeyan. Iki tegese ora ana maneh pangguna kaping pindho utawa telung. Data sampeyan mung luwih resik.

Ecommerce sing ditingkatake

Kanthi laporan e-commerce sing apik, aja mung ngerteni pangguna sing tuku ing situs sampeyan lan pira penghasilan sing ditemokake. Temokake kepiye pungkasane tuku. Sampeyan bakal entuk laporan kayata apa sing ditambahake menyang kranjang lan apa sing dicopot saka kreta. Sampeyan malah bakal ngerti kapan dheweke miwiti checkout lan nalika nampa pengembalian dana. Yen e-commerce penting kanggo situs sampeyan, waca luwih jero babagan iki kene amarga ana luwih akeh sing kudu dideleng.

Mangkene video babagan carane PriceGrabber nggunakake Google Universal Analytics:

Ngenteni apa maneh? Manfaatake data anyar sing sampeyan akses supaya bisa menehi pengalaman luwih apik marang para konsumen ing piranti.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.