Cara Nganggo Konten sing Diprodhuksi Panganggo tanpa Dituntut

hak scoopshot ugc

Gambar sing digawe pangguna wis dadi aset sing migunani kanggo para pemasar lan merek media, nyedhiyakake sawetara konten sing paling apik lan efektif kanggo kampanye- kajaba mesthi ngasilake tuntutan jutaan dolar. Saben taun, sawetara merek sinau kanthi angel. Ing 2013, fotografer digugat BuzzFeed regane $ 3.6 yuta sawise nemokake situs kasebut nggunakake salah sawijining foto Flickr tanpa ijin. Getty Images lan Agence France-Presse (AFP) uga nandhang sangsara tuntutan ukum $ 1.2 yuta sawise narik foto Twitter fotografer tanpa idin.

Konflik antarane konten sing digawe pangguna (UGC) lan hak digital wis mbebayani tumrap merek. UGC wis dadi kunci kanggo mbukak kunci generasi Milenial, sing dilaporake bakti liwat 5.4 jam saben dina (yaiku 30 persen wektu media total) menyang UGC, lan ngaku dipercaya luwih saka kabeh konten liyane. Nanging, tuntutan hukum sing dhuwur, pungkasane bakal ngilangi kapercayan lan keaslian sing bakal digawe UGC.

Kesalahpahaman umum yaiku konten jaringan sosial minangka game sing adil kanggo para pemasar. Kajaba sampeyan nggarap jejaring sosial, iki ora regane. Contone, Ketentuan layanan Facebook ngamanake hak perusahaan kanggo nggunakake lan uga konten pangguna sub-lisensi kanggo perusahaan liyane. Twitter kang saindenging jagad, ora eksklusif, lisensi tanpa royalti (kanthi hak sublicense) kanthi efektif menehi kebebasan lengkap kanggo monetisasi konten pangguna. Flickr ateges duwe panguwasa tanpa wates kanggo nggunakake konten kasebut.

Jaringan sosial biasane luwih ngerti tinimbang nyalah gunakake hak iki. Kaya sing ditemokake Instagram ing pungkasan taun 2012, syarat layanan sing janji bakal ngowahi gambar pribadi dadi iklan - tanpa ganti rugi - bisa nyebabake edan media sing medeni. setengah basis pangguna. Yen jaringan sosial ora bisa nggawe republik UGC kanthi sah tanpa rame masarakat, sampeyan uga ora bisa.

Nalika para pemasar ngerti risiko repurposing konten sing digawe pangguna tanpa disetujoni, kemungkinan kejiret katon kurang. Penake konten 'gratis' sing ngapusi bisa nggawe keputusan kita. Kita meri sukses ing kampanye UGC kaya ALS Ice Bucket Challenge, lan nampani tantangan kanggo saingan ing level kasebut. Nanging, pungkasane, para pemasar kudu ngurmati hak digital utawa ndeleng semangat UGC.

Dadi, kepiye carane bisa ngrampungake masalah iki? Hak kepemilikan intelektual wis cedhak lan ora dikepengini - kanthi pambocoran lengkap, aku nggawe Scoopshot, platform penumpukan gambar kanggo mbantu ngrampungake masalah iki. Sanajan ora ana cara kanggo njupuk, ngatur lan masang UGC, teknologi sing sampeyan pilih kudu menehi sistem sing efisien kanggo otentikasi gambar, ngamanake rilis model lan entuk hak gambar. Kanthi luwih rinci, iki ana telung masalah sing kudu sampeyan gunakake kanggo nggunakake UGC kanthi tanggung jawab:

  1. Kepiye carane aku ngerti gambar sing asli? Sawise posting foto menyang jaringan sosial, meh ora bisa dikonfirmasi riwayate. Apa ditembak dening pangguna lan dikirim langsung? Apa dijupuk saka blog? Apa wis dipoto? Yen upaya pemasaran konten lan jurnalisme merek sampeyan nggawe standar integritas sing dhuwur, mula gambar sampeyan dadi penting. Kajaba potensial tuntutan hukum, nyalahi panggunaan utawa nyalah gunakke gambar bisa nyebabake kapercayan karo para pamirsa. Solusi UGC sampeyan kudu nggawe manawa ora ana sing bisa ngapusi gambar ing antarane gambar sing dijupuk lan ditularake. Yen gambar wis dikirim ing web, sampeyan ora bisa yakin babagan iki.
  2. Apa aku duwe idin kanggo nerbitake foto iki? - Pelanggan sing setia seneng melu UGC. Dheweke rumangsa diajeni amarga sampeyan milih materine kanggo makili merek sampeyan ing saindenging jagad. Nanging, kulawarga lan kanca-kancane bisa uga ora padha karo sentimen kasebut. Dadi, umpamane penggemar Facebook menehi ijin kanggo nggunakake foto dheweke lan telung kanca nganggo merek sandhangan sampeyan. Yen sampeyan gagal entuk rilis model kanggo kabeh wong papat, salah sawijine bisa nuntut sampeyan. Sayange, proses ngubungi saben wong lan entuk rilis bisa dadi angel. Daripada nglacak kabeh wong sing wis rampung, sampeyan bisa milih alat koleksi UGC sing kanthi otomatis nglumpukake rilis model ing alur kerja sampeyan.
  3. Kepiye cara tuku lan mbuktekake hak gambar? Kanggo nglindhungi dhewe, entuk lan dokumentasi transfer lisensi gambar kanthi sah ing antarane pangripta lan organisasi sampeyan. Mesthi, sampeyan bisa nggunakake cathetan email utawa invoice kanggo nuduhake manawa sampeyan wis ngirim lisensi kanthi bener, nanging iki bakal dadi ruwet banget yen sampeyan nglumpukake ewonan gambar sing digawe pangguna. Aku saranake nggunakake teknologi sing ngotomatisasi pertukaran hak kekayaan intelektual menyang Alur kerja UGC.

Pungkasan dina, foto Facebook lan Twitter ora cocog karo tuntutan ukum yuta dolar lan skandal PR. UGC minangka komponen utama pemasaran konten modern, nanging kudu dieksekusi kanthi tliti. Debzz BuzzFeed lan Getty Images / AFP bisa dicegah, lan aku ora ragu manawa perusahaan-perusahaan kasebut nggawe proses maneh kanggo ngatur hak gambar.

Minangka pemasar, lindhungi kredibilitas, taktik lan tugas sampeyan. Mbantu kabeh komunitas kita nylametake UGC saka reaksi potensial.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.