Letterpress, Tipografi, lan Fiksi Pulpa

video tipografi

Sanajan aku geek teknologi gedhe-gedhe, aku pancen seneng cetak. Pakaryan sing kapisan metu saka Angkatan Laut yaiku dadi Listrik ing Ing Virginian-Pilot. Aku seneng mambu tinta ing kertas - bisa uga aku luwih seneng maca lan seneng buku hardcover. Iki film cilik babagan seni Letterpress sing ilang. Aku ora nate nyambut gawe ing Letterpresses, nanging akeh kanca sing nate makarya ing koran.

Ing kene diwiwiti tipografi! Kelangan banget. Bandingake film kasebut karo WarTypeFonts, tampilan evolusi font ing jaman, kronologis lan grafis sing digambarake liwat perang:

Direktur kasebut, Carlos Florez, duwe video resolusi sing luwih dhuwur sing luwih becik ditonton ing situs kasebut.

Lan tampilan liyane babagan panggunaan tipografi (PARNGET: Basa diwasa) liwat film:

Lan video apik tenan iki sing diarani The Child dening Alex Gopher (ditemokake ing Blog Desain Kreatif David Airey):

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.