Letterpress, Tipografi, lan Fiksi Pulpa

video tipografi

Sanajan aku dadi teknologi teknologi wektu sing gedhe, aku seneng banget nyithak. Pakaryan sing kapisan metu saka Angkatan Laut yaiku dadi Listrik ing Ing Virginian-Pilot. Aku seneng mambu tinta ing kertas - bisa uga aku dadi seneng maca lan seneng buku hardcover. Iki film cilik babagan seni Letterpress sing ilang. Aku ora nate nggarap Letterpresses, nanging akeh kanca sing nate kerja bareng ing Koran.

Ing kene diwiwiti tipografi! Kelangan banget. Bandingake film kasebut karo WarTypeFonts, tampilan evolusi font ing jaman, kronologis lan grafis sing digambarake liwat perang:

Direktur kasebut, Carlos Florez, duwe video resolusi sing luwih dhuwur sing luwih becik ditonton ing situs kasebut.

Lan tampilan liyane babagan panggunaan tipografi (PARNGET: Basa diwasa) liwat film:

Lan video apik tenan iki sing diarani The Child dening Alex Gopher (ditemokake ing Blog Desain Kreatif David Airey):

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.