Pambuka Tipografi

typography

Hobi utama saya tuwuh, nalika ora nemoni masalah, yaiku nggambar. Aku malah njupuk pirang-pirang taun kursus nyusun nalika ing Sekolah Menengah Tinggi lan aku seneng. Bisa uga nerangake kenapa aku asring duwe artikel utawa kiriman ing grafis, Ilustrator, ilustrasi lan topik desain liyane.

Sanajan ora bisa ngasilake utawa nggawe desain apik dhewe, aku yakin aku duwe karep. Aku nyimpang! Mangkene video cilik ing tipografi… akeh wong sing ora ngerti kabeh karya sing ana ing desain font lan pentinge peran sing bisa ditindakake font ing olahpesen.

Siji cathetan: Iki minangka video sing apik kanggo nerangake kabeh sifat font, nanging aku ora seneng banget karo font sing digunakake ing video kasebut. Pengin dienggo bareng karo sampeyan! Kanthi mangkono, yen sampeyan pengin nerangake desainer sampeyan yen pengin luwih akeh ruang ing antarane huruf, sampeyan bisa ngomong basa lan ngomong, "Apa kita bisa nyoba nambah kerning?"

Sawetara verbiage karakteristik Tipografi:

  • Dawane garis - pirang-pirang karakter sing pas karo baris sadurunge bali menyang wiwitan.
  • anjog - jarak antarane garis garis garis teks menyang garis sabanjure.
  • Kerning - jarak antarane huruf ing tembung.
  • gagang - bagean 'ditandur' saka karakter sing surat liyane ditulis saka.
  • Baseline - alignment horisontal saka dhasar huruf.
  • Munggah - bagean saka font sing munggah saka dhuwur karakter.
  • Turunan - bagean saka font sing mudhun ing garis awal.
  • counter - papan putih sing ditutup karo bentuk huruf.
  • serif - desain ing saben mandap karakter (sans serif tegese ora ana desain)
  • x-dhuwur - dhuwure karakter khas (ora kalebu ascender utawa keturunan)

Nyuwun pangapunten dhumateng para profesional ing luar negeri sing nindakake iki supaya bisa urip. Aku mung pengin menehi primer babagan font lan tipografi menyang Marketer rata-rata. Aja bebas nelpon kanthi menehi saran lan koreksi babagan deskripsi sing gampang.

7 Komentar

  1. 1

    Pambuka sing apik kanggo pamula. Definisi sing sampeyan gunakake kanggo "counter" bisa uga mbingungake. Definisi cendhak sing paling apik sing dakrungu yaiku? Papan putih sing ditutup karo bentuk huruf.?

  2. 3

    Aduhhhh! Aku ora ngerti babagan desain font. Aku seneng font anyar sing digunakake Microsoft ing Office 2007. Aku nggunakake sawetara wektu, banjur bali menyang Office 2003 lan aku ora tahan!

  3. 4

    Ya, aku setuju karo Thore, aku nganggep gampang. Aku ora ngerti yen bisa kerja. Dakkira mung salah sawijining prekara sing dianggep gampang. Matur nuwun kanggo info.
    Mbesuk yen aku nginstal font, aku bakal mesthi njupuk sawetara wektu lan ngurmati karya sing bakal digawe.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.