10 Jinis Video YouTube sing Bakal Mbantu Mbangun Usaha Cilik

Jinis Video Bisnis Kanggo YouTube

YouTube luwih akeh tinimbang video kucing lan kompilasi gagal. Nyatane, ana akeh liyane. Amarga yen sampeyan bisnis anyar sing nyoba nambah kesadaran merek utawa ningkatake penjualan, ngerti carane nulis, film, lan promosi video YouTube iku penting Katrampilan pemasaran abad kaping 21.

Sampeyan ora butuh anggaran pemasaran sing gedhe kanggo nggawe konten sing ngowahi tampilan dadi sales. Kabeh sing dibutuhake yaiku smartphone lan sawetara trik perdagangan. Lan sampeyan bisa sinau kepiye carane nindakake kanthi pandhuan Headway Capital kanggo 10 video YouTube sing kudu diduweni saben bisnis cilik.

Napa Nggawe Video YouTube Kanggo Bisnis Sampeyan?

Perusahaan sing ngurmati kekuwatan YouTube mbabarake pihak katelu saka kabeh pangguna internet. Kira-kira luwih saka 2 milyar wong ngunjungi YouTube saben wulan, kanthi jumlah pangguna sing log saben dina. Apa maneh, sawise Google, YouTube minangka mesin telusuran paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad. Sing nggawe salah sawijining papan pertama sing dituju calon pelanggan nalika golek informasi babagan produk lan layanan. 

Luwih penting, video YouTube sing digawe kanthi apik bakal nambah dhaptar lan penjualan pelanggan. Riset dening Headway Capital nemokake manawa 73% wong luwih seneng tuku produk sawise nonton demonstrasi utawa mriksa video. Sakabèhé, video produk nambah kasempatan tuku meh 150%.

Apa Jinis Video YouTube Sing Sampeyan Nggawe Bisnis?

Sampeyan ngerti sebabe sampeyan kudu nggawe video YouTube. Dadi saiki wayahe arep milih jinis video apa.

Sampeyan bisa mbukak video sorotan produk langsung. Iki minangka salah sawijining cara paling apik kanggo pamer produk anyar lan nyorot fitur lan mupangate. 

Video kepiye pilihan liyane. Kaya video sorotan, Carane konten ngidini pelanggan ndeleng produk ing tumindak, menehi kapercayan yen nindakake fungsi sing diiklanake. Dheweke uga makili layanan pelanggan sing apik banget lan nyuda poin gesekan ing bisnis sampeyan. Moto video demo limang menit luwih larang regane tinimbang nyewa limang staf kanggo nelpon utawa njawab email saka pelanggan.

Video testimoni nuduhake wong utawa pengaruh sing nyata sing menehi wareg karo produk sampeyan. Konten semacam iki nggawe rasa keaslian lan kepercayaan. Wong luwih seneng tuku produk adhedhasar rekomendasi saka kanca utawa kanca sing nuduhake nilai utawa pilihan gaya urip. 

Pungkasane, ana video sing ora ditandhang kothak lan blanja. Video kasebut nurunake rasa seneng lan antisipasi sing ana gandhengane karo tuku anyar.

Lan ujare eksekutif pariwara sing apik (utawa politisi kampanye), kita manungsa ora rasional kaya sing dikarepake. Nanging, kita cenderung njupuk keputusan adhedhasar emosi tinimbang kasunyatan hard kadhemen. Dadi, yen sampeyan bisa nggawe perasaan pamirsa, luwih becik sampeyan ganti dadi pelanggan sing mbayar.

Cara Nggawe Konten YouTube sing Nggawe Asil?

Sing pertama sing sampeyan butuhake yaiku sawetara kit. Nanging sampeyan ora prelu mbuwang bank kanthi larang rig cahya. Sawetara YouTuber sing paling sukses narik kawigaten jutaan tontonan saben minggu kanthi smartphone lan piranti lunak editing sing cocog. Kanggo video sing luwih rumit, ana akeh kreator konten lepas lan agensi digital sing bakal njupuk lan ngasilake konten sampeyan.

Sampeyan uga kudu script. Iki bisa uga minangka salah sawijining bagean paling penting ing kabeh jinis konten. Skrip nggawe struktur; butuh pamirso ing perjalanan, nggawe emosi nalika nindakake tumindak tartamtu, kaya ngunjungi situs web utawa tuku.

Skrip ora kudu rumit. Cukup fokus ing struktur telung tumindak dhasar: setting, konflik, utawa resolusi. Kanthi tembung liyane, sampeyan butuh wiwitan, tengah, lan pungkasan.

Yen sampeyan nyoba adol pompa sepeda genggem, critane bisa uga kaya mangkene:

Wong mlaku-mlaku nganggo alas ing alas (setting), banjur dheweke entuk ban sing rata lan macet ing alas (konflik), banjur dheweke narik pompa sepedhane, nggedhekake ban, lan nunggang seneng nalika surup (resolusi ). Wong sing nunggang sepedha bisa dadi pimpinan, nanging bintang nyata ing acara kasebut yaiku pompa sepeda.

Mangkene sawetara tips babagan cara nggawe video YouTube sing katon profesional.

Jinis Video YouTube Sing Kudu Duwe Saben Usaha Cilik

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.