Apa Jinis Web (Peteng, Jero, Lumahing, & Cetha)?

Mbusak Web, Web Gelap, Web jero

Kita ora asring ngrembug babagan keamanan online utawa Dark Web. Nalika perusahaan nindakake tugas sing apik kanggo ngamanake jaringan internal, makarya saka omah wis mbukak bisnis kanthi ancaman tambahan gangguan lan peretasan.

20% perusahaan nyatakake yen dheweke ngalami pelanggaran keamanan minangka asil saka buruh jarak jauh.

Awet saka omah: pengaruh COVID-19 ing keamanan bisnis

Keamanan siber ora mung tanggung jawab CTO. Amarga kepercayaan minangka mata uang sing paling larang ing web, penting manawa eksekutif pemasaran nggawe kesadharan babagan risiko uga cara ngatur masalah hubungan masarakat sing bisa ditindakake. Uga, kanthi tim pemasaran bisa digunakake kanthi adoh karo data klien sing larang regane ... kesempatan kanggo nglanggar keamanan saya tambah akeh.

Jinis Web jero

Internet diklasifikasikake kanthi longgar dadi 3 wilayah adhedhasar informasi sing bisa diakses ing kene:

  1. Mbusak Web utawa Web Lumahing - wilayah Internet sing umum kita kenal, iki kaca web sing bisa diakses publik sing umume diindeks ing mesin telusuran.

Kabeh sing bisa ditemokake ing mesin telusuran mung 4 nganti 10% situs web.

Cornell University

  1. Web jero - Web jero minangka wilayah ing Internet sing didhelikake saka publik nanging ora kanggo tumindak jahat. Contone email sampeyan minangka Web jero (ora diindeks dening mesin telusuran nanging bisa diakses kanthi lengkap). Platform Marketing SaaS, kayata, dibangun ing web jero. Dheweke mbutuhake otentikasi kanggo ngakses data ing njero. 96% Internet minangka Web jero.
  2. Dark Web - ing Web jero yaiku wilayah ing Internet sing didhelikake kanthi sengaja lan aman. Iki minangka area web sing anonimitas kritis dadi kegiatan kriminal luwih akeh. Data sing dilanggar, kegiatan kriminal terlarang, lan media ilegal bisa ditemokake, dituku, lan didol ing kene. Wis ana laporan babagan Vaksin COVID-19 didol ing Web Gelap!

Web Gelap Diterangake

Penting, negesake manawa Web Gelap ora sejatine kanggo tumindak kriminal… uga menehi kekuwatan marang wong tanpa anonim. Ing negara-negara sing matesi wicara bebas utawa ngawasi komunikasi wargane, Web Gelap bisa dadi gerbang supaya ora sensor lan golek informasi sing ora disebar utawa digunakake dening pamrentah. Contone, Facebook malah kasedhiya liwat Web Gelap.

Mung bagean cilik pangguna ing saindenging jagad (∼6.7%) sing kamungkinan nggunakake Web Gelap kanggo tujuan angkoro ing dina rata-rata.

sumber: Kerusakan potensial klompok jaringan anonimitas Tor ora proporsional ing negara-negara bebas

Ing negara bebas kanthi bebas wicara, iku dudu papan sing kudu ana. Sajrone telung dekade aku kerja kanthi online, aku ora nate prelu ngunjungi Web Gelap lan mesthine ora bakal nate.

Cara Pangguna Nganggo Web Web Gelap

Akses paling umum menyang Web Gelap yaiku liwat a Jaringan Tor. Tor cendhak kanggo Router Bawang. Tor minangka organisasi nirlaba sing neliti lan ngembangake alat privasi online. Browser browser nyamarake kegiatan online sampeyan lan sampeyan bisa uga kudu diundang kanggo ngakses domain .onion tartamtu ing Web Gelap.

Iki bisa ditindakake kanthi mbungkus saben komunikasi ing pirang-pirang lapisan enkripsi sing diangkut liwat pirang-pirang titik nuntun. Komunikasi Tor diwiwiti kanthi acak menyang salah siji simpul entri sing didhaptar umum, mumbulake lalu lintas liwat relay tengah sing dipilih kanthi acak, lan pungkasane ngrampungake panjaluk lan tanggapan sampeyan liwat simpul metu pungkasan.

Malah ana situs sing bisa digoleki sumber sanajan Web Gelap. Sawetara malah bisa diakses liwat bagean browser sing khas… sing liya minangka direktori gaya Wiki sing dikumpulake dening pangguna. Sawetara nggunakake AI kanggo ngenali lan ngilangi informasi ilegal… sing liyane mbukak indeksasi kabeh.

Ngawasi Web peteng

Mayoritas data pidana sing dituku lan didol ing situs web gelap yaiku database sing dilanggar, obat-obatan, gaman, lan barang palsu. Pangguna nggunakake crytpocurrency kanggo nggawe transaksi mata uang uga ora didesentralisasi lan uga anonim.

Merek ora pengin golek data sing dilanggar ing Web Gelap… iku ngipi elek PR. Ana ngawasi web peteng solusi ing njaba kanggo merek lan sampeyan bisa uga wis diawasi dening organisasi liya kanggo informasi pribadi sampeyan sing ditemokake.

Nyatane, nalika nggunakake iPhone kanggo mlebu menyang situs lan nyimpen sandhi karo Keychain, Apple ngelingake aku nalika salah sawijining sandhi ditemokake ing pelanggaran ... lan disaranake diganti.

  • Supaya kabeh piranti lunak nganyari, ora mung piranti lunak anti-virus.
  • Gunakake akeh sandhi sing kuwat - ora duwe sandhi kanggo kabeh. Platform manajemen sandhi kaya Dashlane bisa digunakake kanthi apik kanggo iki.
  • Gunakake VPN - jaringan nirkabel umum lan omah bisa uga ora aman kaya sing sampeyan kira. Gunakake Piranti lunak VPN kanggo nggawe komunikasi jaringan sing aman.
  • Priksa kabeh setelan privasi sampeyan ing akun media sosial lan aktifake rong faktor utawa macem-macem faktor ing endi wae.

Aku ora duwe akun kritis apa-apa sing aku ora kudu ngetik sandhi dhisik banjur entuk frasa frasa sandhi liyane menyang telpon utawa nggoleki liwat aplikasi otentik seluler. Iki tegese, sanajan peretas bisa entuk jeneng pangguna lan sandhi, dheweke kudu duwe akses menyang piranti seluler kanggo njupuk frasa sandhi liwat pesen teks utawa program otentik.

Goleki gembok utawa HTTPS ing jendhela browser - utamane nalika blanja online. Iki minangka indikasi manawa sampeyan duwe sambungan enkripsi sing aman ing antarane browser lan tujuan sing dikunjungi. Iki tegese ateges ana wong sing ngintip lalu lintas jaringan sampeyan ora bisa ndeleng informasi sing sampeyan bolak-balik.

  • Aja mbukak utawa ndownload lampiran saka alamat email sing ora dingerteni.
  • Aja ngeklik link apa wae ing pesen email yen ora ngerti pangirim.
  • Priksa manawa VPN lan firewall sampeyan wis diaktifake.
  • Duwe watesan watesan ing kertu kredit kanggo transaksi online.

Yen sampeyan bisnis lan wis diwenehi tandha babagan pelanggaran data lan informasi sing ditemokake ing Web Gelap, pasang a Strategi komunikasi krisis PR sanalika, langsung ngandhani pelanggan, lan nulungi wong-wong mau nyuda resiko pribadi.

web peteng vs web jero skala

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi kanggo layanan eksternal ing artikel iki.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.