Nyalahke Bank, Ora Rampok

begal bank

Ana serangan blog lan situs sing prédhiksi bakal ngilangi Twitter sawise sawetara akun sing ditemokake disusupi. Sawetara situs ngomong babagan peretas kanthi kagum lan Twitter karo disdain (epidemi ?!). Apa sing salah karo manungsa?

Sejatine aku ngerti sawetara pesen ditinggal dening hacker dadi guyonan. Nanging ora ateges aku ora duwe tanggung jawab peretas. Dheweke njupuk keputusan kanggo ngolah skrip sing nyerang kamus menyang administrator Twitter. Sawise anggempur dheweke aktif, dheweke mlebu. Sawise mlebu, dheweke nggawe maneh sandhi akun liyane. Sawise ngganti tembung sandhi, dheweke mlebu akun kasebut. Ana rincian lengkap hack ing Wired.

Peretas malah nggawe film babagan kejahatan kasebut lan menehi jejak sing apik kanggo ngetutake:

Twitter dudu program e-commerce, nyekel data kertu kredit sampeyan. Twitter ora duwe informasi keamanan sosial sampeyan. Twitter ora pura-pura uga nyoba dadi paket otentikasi universal. Tujuan Twitter ora bakal nglilani kedadeyan kasebut. Sanajan pendekatan praktik keamanan paling apik bisa uga kurang, isih durung salah yen ana wong ing njaba sing mutusake hack.

Bayangake Twitter minangka bank lan peretas yaiku perampok. Nalika perampok bank kasebut ngupayakake golek cacat ing keamanan lan pungkasane retak, apa kita nyalahake bank kasebut? Ora, kita ora.

Twitter wis nanggapi. Yen peretas menehi kabar Twitter babagan pelanggaran keamanan lan dheweke ora mbenerake, aku bakal menehi tanggung jawab marang dheweke. Peretas duwe kesempatan kanggo nindakake mung… nanging ora.