Apa Pancen Keterlibatan?

Apa Keterlibatan Pemasaran Sejati

Yen aku ngobrol karo pacarku luwih 83% wulan iki tinimbang wulan kepungkur, apa aku liyane tunangan? Kepiye yen aku menehi komentar babagan dheweke? Apa aku wis tunangan?

No.

Definisi keterlibatan jelas:

(1) Kesepakatan resmi kanggo omah-omah.
(2) Urutan kanggo nindakake apa-apa utawa lunga ing endi wae kanthi wektu sing ditemtokake.

Merriam Webster Definition of Engagement

Swara a dasawarsa kepungkur, Aku pisanan nerbitake babagan iki sing dakkarepake para pemasar ora bakal ngungkapake istilah kasebut engagement minangka metrik bisnis. Dina iki isih dadi masalah ing industri kita, mula aku ngetutake video ing ngisor iki.

Wektu diukur ing kaca, nomer komentar, nomer pandherekipun, nomer swara, utawa uga jumlah menit video sing ditonton ora mbantu bisnis sampeyan kajaba sampeyan bisa nyetel engagement menyang nyata asil bisnis. Yen sampeyan ora bisa, iku mung a metrik kesombongan.

Aku isih sambat babagan penyalahgunaan istilah kasebut engagement dina iki amarga aku nyekseni akeh banget klien sing mbuwang akeh dhuwit kanggo konten sing ora menehi mupangate bisnis.

Ora engagement, iku Free. Lan ora ateges manawa para pemasar ora kudu ngupayakake sawetara jinis interaksi antarane pamirso, pandherekipun, penggemar, pamireng, lsp. Kudune. Nanging para pemasar kudu pungkasane nyelarasake interaksi kasebut karo asil bisnis sing nyata.

Pacaran minangka kegiyatan sosial sing ditindakake, umume, wong loro kanthi tujuan supaya bisa ngetrapake kecocokan liyane minangka mitra.

Yen pengunjung nggunakake luwih akeh wektu ing situs sampeyan, sugeng rawuh! Sampeyan luwih pacaran lan iku tandha sing apik… nanging dudu keterlibatan. Nalika pengunjung sampeyan tuku dering lan nyelehake ing driji, critakake yen sampeyan wis tunangan. Nalika jumlah pengunjung tambah lan tuku luwih akeh saka situs web, sampeyan bisa menehi katrangan manawa keterlibatan sampeyan saya tambah.

Pemasar sing ora bisa ngukur laba investasi karo media sosial gunakake istilah kaya keterlibatan kanggo legitimasi usahane lan wah klien ... nalika mbuwang dhuwit.

Nalika Jeffrey Glueck pidato pambuka ing Konferensi Asosiasi eMarketing dasawarsa kepungkur, dheweke crita akeh babagan Travelocity miwiti kampanye media sosial nggunakake gnome lan MySpace.

Miturut standar keterlibatan, kampanye kasebut sukses banget ... kabeh wong kekancan karo komentar apik lan komentar lan obrolan! Wong nggunakake luwih akeh wektu ing kaca kasebut lan ana akeh cahya. Nanging, sayang, kampanye kasebut regane $ 300 juta lan ora bisa nggayuh bisnis menyang Travelocity. Kanthi tembung liyane… ora keterlibatan.

PS: Ing cathetan sisih ... Aku duwe pacar nanging kita ora tunangan.

PPS: Matur suwun Bioskop Ablog kanggo ngasilake video sing luar biasa iki! Iki nomer loro ing Mitos, Kesalahpahaman, lan Tanduran seri.

8 Komentar

  1. 1

    Dhuh Gusti… Aku meh metu saka kursi ing kantor sawise maca judhul kanggo kiriman iki. Lalu lintas ora dadi perkara jangka panjang .. sing adol apa regane .. Revenue. Pendapatan Pendapatan
    Good post.

    • 2

      Hai Kyle!

      Sugeng nggawa Stephen ing kapal. Dheweke pancen bagus lan aku seneng dheweke gabung karo kowe ... dakkira sampeyan bakal gumun karo kepiye carane dheweke nemokake lan ngrampungake.

      Re: iki Aku mikir nggawe hubungan karo pelanggan lan klien iku penting banget - lan sawetara prekara sing angel diukur. Salah sawijining sebab kenapa aku seneng banget blogging lan media sosial yaiku BISA transparan, aku jujur, aku bisa menehi perhatian marang para pelanggan - nanging sing paling penting - aku ngerti kabeh perkara sing angel banget kanggo ngukur sadurunge bisa diukur saiki.

      Aku mung pengin nantang para pemasar supaya menehi corong marang klien sing bisa menehi bukti yen bisa nyebabake b, b to c, lan c to d. Yen pelanggan ngerteni manawa dheweke mbukak, jujur ​​lan kasedhiya ... mula bakal luwih becik! Kita mung kudu mbuktekake kanggo dheweke.

      Seneng banget ketemu sampeyan ing kene! Kapan sampeyan teka ing Piala Bean?
      Doug

  2. 3

    Mbok menawa kita bakal entuk argumen semantik ing kene, nanging dakkira luwih becik.

    A. Katon yen keterlibatan minangka acara tunggal ing analogi sampeyan (utawa paling ora acara sing dipicu mung dening tuku). Aku ujar manawa definisi keterlibatan liyane yaiku "narik utawa nyakup" individu ing obrolan utawa hubungan. Keterlibatan dudu acara tunggal utawa uga klimaks. Hubungan cilik sing dadi hubungan sing luwih sugih ing antarane perusahaan lan pelanggan. Dheweke nyuda jarak ing antarane.

    B. Saben ekspresi "keterlibatan" sing sampeyan dhaptar bisa diitung lan aku uga nemtokake minangka keterlibatan. Aku mangsuli manawa sampeyan ora percaya yen saben ekspresi kasebut diitung kanggo dhewe. Mung amarga ana wong sing ninggalake komentar ora ateges dheweke luwih cedhak njupuk tindakan sing ditemtokake bisnis kayata tuku. Tumindak keterlibatan kudu digawe kanggo asil pungkasan sing dikarepake bisnis. Pemasaran kudu ngrampungake jalur iki (asring non-linear). Contone, yen Travelocity gagal mung nggawe kampanye kesadaran sing apik tanpa mikir kepiye saben keterlibatan pelanggan supaya individu bisa ngrampungake target pungkasan.

    C. Yen kita pengin nggarap analogi sampeyan ... Aku ora mikir manawa saben perusahaan entuk cincin saka para pelanggan. Perusahaan kudu terus ngrayu pelanggan, melu, nggawe hubungan anyar. Yen perusahaan mikir yen pungkasane mlaku-mlaku para pelanggan ing garis perkawinan, dheweke bakal kaget tenan yen pacangan kasebut wis cepet ditampilake.

    Nuwun sewu komentar sing dawa, nanging aku yakin manawa keterlibatan minangka metrik penting kanggo pemasaran lan bisa dibangun kanthi luwih efektif. Mung sudut pandang sing beda.

    • 4

      Chris,

      Umpan balik sing apik lan obrolan sing apik. Ing umpan balik sampeyan, aku bakal nantang ide manawa kedadeyan kasebut sejatine 'nyebabake' hubungan moneter. Tampilake corong penjualan siji perusahaan sing nyedhiyakake bukti manawa cara utama supaya wong tuku saka bisnis diwiwiti kanthi menehi komentar ing blog sampeyan ... utawa ana hubungane antarane jumlah pengikut sing sampeyan duwe lan anggaran pemasaran sakabèhé.

      Aku ngira frustasi yaiku kasunyatane manawa ana wong percaya manawa iki dadi sawetara indikator kinerja semu kanggo bisnis. Minangka pemasar, aku kudu nyedhiyakake EVIDENSI lan data analitis sing nuduhake hubungan sebab lan akibat ing antarane perkara kasebut lan tuku sing nyata. Nganti saiki, aku kira bs

      Kanthi hormat!
      Doug

  3. 5

    Doug, iki analogi sing apik, lan aku setuju 'keterlibatan' wis ora bisa digunakake lan rusak. Pungkasane para pemasar kudu fokus marang apa sing nyebabake bisnis lan nggawe wong serius babagan menehi dhuwit kanggo produk lan layanan sampeyan. -Michael

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.